دنیای آینده، دنیای انرژیهای پاک است

طی پنج سال گذشته سرمایه گذاری در انرژیهای بادی و خورشیدی در امریکا رشد زیادی کرد ولی بعد از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور جدید در امریکا این سوال در ذهن تمامی تحلیل‌گران حوزه انرژی ایجاد شد که «آیا ترامپ همین مسیر را ادامه می‌دهد یا تغییرات اساسی در حوزه انرژی امریکا ایجاد خواهد کرد؟»

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، بسیاری از تحلیل‌گران از غیرقابل بازگشت بودن سیاستهای انرژی در امریکا صحبت می‌کنند. آنها بر این باور هستند که «به کمک سرمایه گذاریهای اخیری که در بخش مطالعاتی حوزه انرژی انجام شده است هزینه تولید انرژی‌های بادی و خورشیدی در امریکا و دنیا کاهش یافته است.با ادامه این روند به زودی هزینه تولید انرژی‌های پاک کمتر از هزینه استفاده از انرژی‌های فسیلی می‌شود و این تغییر فارغ از سیاستی که دولت جدید در پیش می‌گیرد اتفاق خواهد افتاد.»

آمارها نشان می دهد از سال 2008 میلادی تا کنون هزینه تولید هر وات برق خورشیدی در امریکا 64 درصد کاهش یافته است و حتی فروشگاههای بزرگی از قبیل «وال مارت» هم  از پنل های خورشیدی برای تامین انرژی برق مورد نیاز خود استفاده کرده اند.

باراک اوباما رییس جمهوری فعلی امریکا هم یکی از طرفداران این نظریه است . او در بخشی از مقاله اخیر خود نوشت: اگر تحولات دنیای سیاسی در آینده نزدیک را کنار بگذاریم، شواهد اقتصادی و علمی نشان می‌دهد که روند توسعه استفاده از انرژیهای پاک در جهان ادامه پیدا می کند و این راه غیر قابل بازگشت است.

اما برخی دیگر بر این باور هستند که «دولت جدید امریکا می‌تواند در مسیر توسعه انرژی‌های پاک در امریکا اختلال ایجاد کند». آنها می‌گویند: اگر دولت جدید یارانه های کلانی به نیروگاه‌های فعال با سوختهای فسیلی از قیبل نیروگاههای زغال سنگی و نیروگاههای فعال با گاز طبیعی بدهد و یا از مطالعات دپارتمان انرژی در زمینه انرژی‌های پاک جلوگیری کند، در روند رشد تولید انرژی‌های پاک در امریکا اختلال ایجاد می‌کند.

راب بارنت تحلیل گر انرژی بلومبرگ با این نظر موافق نیست . او می گوید: حتی اگر دونالد ترامپ یارانه های کلانی به صنعت زغال سنگ بدهد باز هم تمایلی برای ساخت نیروگاه‌های زغال سنگی در امریکا وجود ندارد زیرا همه در مورد مضرات این نیروگاه‌ها آگاه هستند و مهمتر  اینکه گزینه‌های بهتری در اختیار دارند. بنابراین به عقیده من نظر باراک اوباما مبنی بر غیر قابل بازگشت بودن این مسیر کاملا درست است.

سیاستهای انرژی اوباما در هشت ساله ریاست جمهوری اش در جهت جذب سرمایه‌های خصوصی در توسعه انرژی های پاک بود. او تلاش کرد از طریق ارایه حمایتها و کمک‌های دولتی به بنگاهها و کسب و کارهایی که با انرژیهای پاک کار می کردند  این نکته را القا کرد که «رنسانسی در دنیای انرژی ایجاد شده است و دیگر نمی توان به منابع فسیلی قدیمی برای تامین انرژی تکیه کرد».او حتی در سطح جهان هم به این نکته تاکید کرد و معاهده پاریس حاصل تلاش بی‌وقفه او بود.

 اوباما در یک هفته آینده کاخ سفید را ترک می کند و به عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه هاروارد به تدریس می‌پردازد ولی میلیونها امریکایی از جمله 700 هزار نفری که در صنعت  انرژی‌های تجدیدپذیر امریکا کار می‌کنند امید وارند نظر اوباما مبنی بر غیر قابل بازگشت بودن مسیر طی شده در زمینه انرژیهای پاک درست باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن