درآمد ٢٩ میلیارد دلاری نفت در ٩ ماهه امسال

 معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان این که برجام به ما حق انتخاب داد، گفت: با تحولات صنعت نفت بعد از برجام ضریب امنیت ملی افزایش پیدا کرد.

امیرحسین زمانی‌نیا در گفتگویی به شرایط صنعت نفت در دوران اجرای برجام اشاره کرد و گفت: گشایش‌های برجام در صنعت نفت و گاز ما سبب شد که ما بتوانیم از تمام ظرفیت خودمان برای توسعه، تولید و صادرات استفاده کنیم و هیچ مانعی به خصوصی در این زمینه نداریم.

وی در ادامه افزود: فعالیت‌های برجامی صنعت نفت را در سه بخش نفت، تجهیزات، سرمایه گذاری و تامین منابع مالی پس از اجرای برجام می توان تشریح کرد.

تولید نفت و گازمان همگون و متناسب با ذخایرمان نیست

معاون وزیر نفت با یادآوری این که ما در طول سالیان دراز در صنعت نفت و گازمان سرمایه گذاری خوب نکردیم، تصریح کرد: با توجه به این موضوع، تولید نفت و گازمان همگون و متناسب با ذخایرمان نیست.در طول سه سال گذشته کارهای زیادی در صنعت نفت انجام و سرعت این کارها پس از برجام افزایش پیدا کرده است. بنابراین همه دنیا اذعان می کند صنعت نفت و گاز ایران به طور چمشگیری توسعه پیدا کرده است.

بازگشت صادرات نفت به دوران پیش از تحریم

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، آمار صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران را از سال ١٣٩٠ تاکنون اینگونه عنوان کرد: میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی در سال ١٣٩٠، ٢ میلیون و ۴٨٧ هزار بشکه در روز، در  سال ١٣٩١، یک میلیون و ٣۶١ هزار بشکه در روز و در سال ١٣٩٢، یک میلیون و ٢٨۴ هزار بشکه در روز و قبل از اجرای برجام در سال ١٣٩۴، یک میلیون و ٣٩٨ هزار بشکه در روز بوده است. 

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای، میانگین صادرات روزانه نفت خام و میعانات گازی ایران را در نه ماهه ابتدای سال ١٣٩۵ و پس از اجرایی شدن برجام،  ٢ میلیون و ۵٧٠هزار بشکه در روز عنوان و تاکید کرد البته این میزان در آذر ماه امسال (دسامبر٢٠١۶) به بیش از ٢ میلیون و ٨٣٠ هزار بشکه در روز رسیده است. در واقع در مقایسه با قبل از برجام، صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور، بیش از دو برابر شده است.

 معاون امور بین اللملل و بازرگانی وزیر نفت در ادامه تشریح فعالیت‌های پسابرجام در صنعت نفت به دریافت وجوه حاصل از فروش نفت اشاره کرد و گفت: بعد از اجرای برجام پول حاصل از صادرات نفت ایران به طور مرتب دریافت و به خزانه دولت واریز می شود.

وی افزود: درآمد نفتی کشور در نه ماهه امسال ٢٩ میلیارد دلار بوده است که این رقم بعد از ماه آذر با توجه به توافق اوپک به نحو چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

زمانی نیا با بیان اینکه مسائل مربوط به نفتکش‌ها از جمله  بیمه، پرچم، کلاس، رده بندی نیز با اجرای برجام حل شده است، اظهار کرد: هم اکنون نفتکش‌های ایرانی مشکلی برای استفاده از پرچم کشورهای مختلف ندارند و خرید قطعات و تجهیزات چه در داخل و چه در خارج از کشور با سهولت و هزینه‌های کمتر انجام می شود.

 وی، آزادسازی تجهیزات توقیف شده ایران در کشورهای مختلف از جمله شرکت زیمنس را از دیگر دستاوردهای برجام در صنعت نفت عنوان کرد و گفت: خرید تجهیزات هم اکنون نه تنها از تولیدکنندگان اصلی خریداری می شود بلکه هزینه خرید تجهیزات بسیار کمتر شده است.

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت تاکید کرد: این اتفاقات در سایه برجام و نحوه مدیریت درست وزارت نفت با همراهی کارکنان این صنعت محقق شده است.

رقابت شرکت‌های خارجی برای حضور در ایران

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان که برجام سبب رقابت شرکت‌های بزرگ خارجی برای حضور در پروژه‌های صنعت نفت ایران شده است، گفت: این وضع به ایران برای انتخاب شرکایش حق انتخاب می دهد تا بهترین شرکت را با هزینه کمتر، کیفیت کار بهتر و سهم بیشتر شرکت‌های خصوصی ایران در پروژه ها انتخاب کند.

زمانی نیا با اشاره به اینکه «شرکت ملی نفت ایران پس از اجرای برجام حدود ١۵ تفاهم نامه در قالب MOU و HOA امضا کرده که قرار است این میزان تا پایان امسال به حدود ٢۵ برسد»، افزود: ارزش این تفاهم‌نامه‌ها حدود ۴٠ میلیارد دلار برآورد شده است که در صورت منتهی شدن به قرارداد جذب صنعت نفت می‌شود.

به گفته وی، موافقتنامه اصولی (HOA) امضا شده برای فاز ١١ پارس جنوبی با شرکت‌های توتال فرانسه، سی ان پی سی چین و پتروپارس به ارزش حدود ۵ میلیارد دلار، از دیگر تفاهم‌نامه ها جلوتر است.

معاون وزیر نفت همچنین درباره دستاورد برجام در بخش پالایش و پخش و پتروشیمی هم اظهار کرد: شرکت‎های پالایش و پخش تا کنون شش مذاکره جدی درباره قرارداد تامین منابع مالی انجام داده‌اند که ارزش آن ١١ میلیارد دلار برآورد شده است.

وی از نوسازی پالایشگاه تهران، بندرعباس، تبریز، آبادان و اصفهان بعنوان طرح‌های نام برد که مذاکره برای تامین مالی طرح توسعه آنها با شرکت‌های از کره جنوبی، چین و ژاپن انجام شده است.

زمانی نیا به مذاکره شرکت ملی صنعت پتروشیمی و شرکت‎های پتروشیمی داخلی ایران با هشت شرکت خارجی از کشورهای آلمان، اسپانیا، ایتالیا، ژاپن و فرانسه برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: ارزش این میزان مذاکره در صورت امضای قرارداد بیش از ١٠ میلیارد دلار است.

این دیپلمات وزارت نفت درباره اینکه «اگر برجام نبود، چه وضعی هم‌اکنون وجود داشت؟»، اظهار کرد: روشن است؛ صادرات نفتمان به صفر می‌رسید و طبیعتا تولید نفت ایران نیز کاهش پیدا می‌کرد و در این شرایط باید شاهد خروج تعداد زیادی از نیروهای صنعت نفت می‌شدیم.

هیچ عقل سلیمی آثار مثبت برجام را انکار نمی کند

زمانی نیا در واکنش به کسانی که معتقدند برجام هیچ دستاوردی برای صنعت نفت نداشته و افزایش خام فروشی را به همراه داشته است، اظهار کرد: در سیاست‌های کلی ابلاغی ولی امر مسلمین به وزارت نفت  که هشت بند آمده است بر افزایش ظرفیت تولید صیانت‌شده نفت، متناسب با ذخایر موجود و برخورداری کشور از افزایش قدرت اقتصادی، امنیتی و سیاسی و افزایش ظرفیت تولید گاز متناسب با حجم ذخایر کشور به منظور تامین مصرف داخلی و حداکثر جایگزینی با فرآورده های نفتی تاکید شده است که وزارت نفت در این جهت گام‎های چشمگیری برداشته است.

وی با تاکید براینکه «برداشت نفت و گاز ایران هم اکنون متناسب با بزرگترین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان نیست»، تصریح کرد: ظرفیت و مازاد تولید برای یک کشور قدرت سیاسی و نفوذ بین‌المللی را به همراه می‌آورد.

معاون وزیر نفت به اقدامات وزیر نفت در نشست اخیر اوپک اشاره کرد و  گفت: آقای مهندس زنگنه نشان داد که نفت ایران پتانسیل افزایش نفوذ بین المللی کشور را دارد؛ در واقع با استفاده از برجام و راهبری وزیر محترم نفت، ضریب امنیت ملی کشور بالا رفته است.

وی با بیان این که هیچ عقل سلیمی نمی تواند انکار کند که برجام سبب شد رونق و امید به کشور بازگردد، تصریح کرد: ایران هم اکنون بخاطر برجام، نیروی انسانی ماهر و موقعیت استراتژیکی که دارد می تواند با کشورهای که به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی هستند رقابت خوبی داشته باشد.

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت تاکید کرد: برجام به ما حق انتخاب داد  که از میان کاندیدای سرمایه گذاری در ایران بهترین را انتخاب کنیم و همچنین با تحولات صنعت نفت بعد از برجام ضریب امنیت ملی افزایش پیدا کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن