درگیری روسیه و اوکراین، دامن زدن به بحران انرژی اروپا

 

با گذشت یک سال از قطع واردات گاز از روسیه، وابستگی اوکراین به گاز وارداتی از اروپا بیش از پیش افزایش یافته است. هفته گذشته و در پی اقدامی مبارز‌ه‌طلبانه در واکنش به تاثیر فزاینده کرملین در منطقه، اوکراین خرید گاز از غول انرژی فرانسه Engie را به مبلغی 20 درصد بیشتر از قیمت پرداختی به کرملین آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل انرژی امروز، این سوخت روزانه از خط لوله Hermaowice در جنوب غربی لهستان عبور کرده و بار مالی مضاعفی بر دوش کشور بحران‌زده اوکراین وارد خواهد ساخت. در سال 2016، اوکراین از بانک توسعه اروپا برای خرید 1.8 میلیارد مترمکعب گاز از شرکت‌های اروپای غربی وام دریافت کرده بود.

اما روسیه با پیشنهاد تخفیف 186 دلار به ازای هر یکهزار مترمکعب گاز، یعنی نزدیک به 20 درصد کمتر از میانگین نرخ پرداخت کنونی کیف به شرکت‌های اروپایی برای تامین سوخت موردنیازش، در تلاش است دوباره کنترل اوکراین را دردست بگیرد. در عین حال، بخش اعظم گاز خریداری‌شده توسط اوکراین از داخل روسیه تامین می‌شود که خود، باعث تفاوت قابل‌توجه هزینه و قیمت کالا شده است.

در ماه دسامبر، مقامات اتحادیه اروپا و همتایان روسی و اوکراینی در دیدارهای متعدد در تلاش بودند تا با ارائه راه‌حلی مسالمت‌آمیز به اختلافات دو کشور پایان دهند؛ زیرا با توقف خرید اوکراین از روسیه در سال 2015، برخی مناطق اتحادیه اروپا طی ماه‌های زمستان با عدم سوخت‌رسانی کافی مواجه شد.

حل مناقشات بین دو کشور از اهمیت قابل‌توجهی برای اتحادیه اروپا برخوردار است. یک‌سوم گاز مصرفی اروپا از طریق روسیه تامین می‌شود و اوکراین، بخش حیاتی این ساختار را تشکیل می‌دهد. درعین‌حال، بالغ بر 40 درصد انتقال گاز به اروپا از خاک اوکراین عبور می‌کند که خود، تامین‌کننده بیش از 10 درصد نیاز سوختی اروپاست. به همین دلیل، اوکراین متعهد شده تا از انتقال پایدار گاز به اروپا، حمایت کند.

به گفته مقامات سازمان امنیت و همکاری اروپا، هنوز هم درگیری­‌ها بین کیف و شورشیان طرفدار روسیه ادامه دارد. سباستین کرز، وزیر امور خارجه اتریش و رئیس جدید سازمان، طی بیانیه­‌ای اعلام کرد که حضور پلیس نظامی بین­‌الملل برای پایان دادن به حضور شورشیان و بستن مرزهای شرقی اوکراین با روسیه  که از آن برای واردکردن سلاح و دیگر ملزومات موردنیاز شورشیان استفاده می‌شود، الزامی به نظر می‌رسد. از سال 2014 تاکنون، بیش از 10000 نفر در منطقه در اثر درگیری‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

علیرغم تمامی مناقشات، روسیه تاکنون از مواضع خود کوتاه نیامده و همواره از الحاق کریمه دفاع کرده است، درحالیکه رهبران غربی مکررا نگرانی خود را از حضور آتی روسیه در دیگر کشورهای اروپای شرقی اعلام کرده‌اند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن