راهی برای جلوگیری از تکرار مشکل برق خوزستان

طبق برآوردهای صورت گرفته با تعویض ۹۵ هزار زنجیر مقره و عایق‌کاری ۹۳ پست برق خوزستان تا پایان سال ۹۷، بخش عمده مشکلات شبکه برق ناشی از پدیده گرد و غبار حل می‌شود که قرار شده طبق وعده وزارت نیرو تا تاریخ مقرر این کار اجرایی شود.

به‌دنبال گرد وغبارهای سال گذشته که منجر به قطعی برق در استان شد، صنعت برق استان دست به کار شد و کار عایق کاری حدود ۱۲ پست انتقال و فوق توزیع استان شروع کرد که تاکنون حدود ۵۵ درصد پیشرفت کاری داشته است.

همچنین، برای تعویض ۵۰۰۰ زنجیر مقره از سرامیکی به سیلیکونی قرارداد بسته شده که تاکنون حدود ۲۰۰۰ از این زنجیر مقره‌ها تعویض شدند؛ علاوه‌بر این ۲۳ مناقصه برای تعویض ۴۰ هزار زنجیر مقره نیز انجام شده که طبق گفته دشت بزرگ، مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان، به زودی کار تعویض آن‌ها نیز انجام شود.

وی اظهار کرد: به طور کلی در شبکه‌های انتقال استان حدود ۹۵ هزار زنجیر مقره و حدود ۹۳ پست برق وجود دارد که باید تعویض یا با پوشش RTV عیق کاری شوند که برای تعویض و عایق کاری این زنجیر مقره ها و پست‌های برق چیزی حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم با تخصیص آن تا سال ۱۳۹۷ بتوان شبکه انتقال و پست‌های برق استان را از آسیب ناشی از گرد و غبار مصون کنیم.

همچنین، طبق برنامه ریزی های صورت گرفته به مناسبت هفته دولت، نیز  ۱۱۳ پروژه توزیع برق با سرمایه‌گذاری ۵۱۶ میلیارد ریال در استان خوزستان به بهره برداری رسید، یکی از این پروژه‌ها شامل برق رسانی به روستاهای سوز تینا، شیرعلی آباد، چال دیره بزرگ، شیخون، بنه ذوالفقار، زروستان و ملاسلطانعلی از توابع شهرستان اندیکا بوده که علاوه بر اشتغال زایی مستقیم وغیرمستقیم برای ۵۵ نفر در زمان اجرای پروژه‌ها، هزینه‌های آن نیز از محل اعتبارات داخلی تأمین شده است.

طبق اعلام مسوولان برای مقابله با تبعات پدیده گرد و خاک صنعت برق استان یک‌هزار و ۶۴۸ میلیارد و ۷۱۴ میلیون ریال اعتبار لازم است؛ با توجه به احتمال تکرار گرد و خاک و لزوم حفظ پایداری شبکه اولویت‌بندی‌هایی برای مقابله با این پدیده صورت گرفته که در وهله اول برای پوشش عایقی تجهیزات پست‌های انتقال، خرید زنجیره مقره سیلیکونی و دستگاه مقره‌شوی همراه با کشنده ۲۶۵ میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال اعتبار لازم است.

در اولویت دوم در نظر گرفته شده پوشش عایقی تجهیزات پست‌های فوق توزیع و خرید زنجیره مقره سیلیکونی (اولویت دوم و سوم) با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۲۴ میلیارد و ۲۶۲ میلیون ریال و برای شستشوی شبکه شامل شستشوی پست‌ها و زنجیره مقره خطوط نیز ۱۵۸ میلیارد و ۹۷۲ میلیون ریال اعتبار نیاز است.

جمع اعتبار موردنیاز برای مقابله با پدیده گرد و خاک را یکهزار و ۶۴۸ میلیارد و ۷۱۴ میلیون ریال تخمین زده شده علاوه بر اقدامات فوق، آلودگی هوا هزینه‌های دیگری نیز برای صنعت برق استان شامل احداث پست‌های برق به صورت سرپوشیده و یا GIS، شستشوی مستمر تجهیزات در معرض آلودگی و بازنگری در استاندارد طراحی تجهیزات برای مواقع آلودگی فوق سنگین به همراه دارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن