میدان نفتی آذر تا پایان سال جاری به مرحله تولید میرسد
مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر ضمن اشاره به پیشرفت ۹۴ درصدی این میدان در بخش تولید زودهنگام، از آغاز تولید روزانه ۱۵ هزار بشکه نفت تا پیش از پایان سال خبر داد.
به گزارش انرژی امروز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، کیوان یار احمدی ضمن اعلام این خبر گفت: در پایان اردیبهشت ماه سال آینده، این میزان به ۳۰ هزار بشکه افزایش مییابد که معادل رقم پیش بینی شده در شرح توسعه میدان خواهد بود.
وی با بیان این که روند تولید نهایی از این میدان پیشرفت ۶۳ درصدی داشته است، عنوان کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده تا اواخر آبان ماه سال ۹۷ هدف نهایی میدان که تولید ۶۵ هزار بشکه در روز است محقق خواهد شد.
یار احمدی در تشریح طرح توسعه میدان نفتی آذر با بیان این که توسعه این میدان در یک فاز و در دو مرحله زودهنگام و نهایی تعریف شده است، در خصوص شانس شکل گیری فاز دوم توسعه این میدان گفت: پس از به دست آوردن اطلاعات کافی از میدان شامل اطلاعات ایستای میدان و متعاقباً هم زمان با تولید زودهنگام که در اسفند و اردیبهشت سال آینده محقق میشود اطلاعات پویای این میدان به دست میآید که بعد از تجزیه و تحلیل هر دو نمونه اطلاعات که از حفاری چاهها به دست آمده، بحث فاز دوم توسط پیمانکار بیع متقابل میبایست پیشنهاد شود.
وی افزود: البته در حال حاضر با توجه به مطالعاتی که انجام شده است انتظار میرود فاز دوم توسعه میدان قابلیت تعریف داشته باشد زیرا با به دست آوردن اطلاعات بیشتر، حجم نفت درجای میدان نسبت به مطالعات اولیهای که حدود ۱۰ سال پیش توسط نروژیها ارائه شد با افزایش حدود ۳۰ الی ۴۰ درصدی مواجه خواهد بود.
یار احمدی با بیان این که ۲.۵ میلیون بشکه نفت خام درجای کشف شده توسط نروژیها با شکل گیری فاز دوم توسعه میدان آذر و بر پایه مطالعات پویای میدان برای به روز رسانی مدلهای مخزنی، افزایش ۳۰ درصدی را تجربه خواهد کرد، گفت: با توجه به این که قراردادمیدان آذر در قالب بیع متقابل بوده و جز اولویت بندیهای IPC نبوده است، چنانچه بحث شکل گیری فاز دوم آن مطرح شود تابع سیاستهای وزارت نفت تصمیم گیری خواهد شد.
مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر با اشاره به این که احتمال اشتراک این میدان با میدان چنگوله وجود دارد اما قطعیت آن هنوز به اثبات نرسیده است، تصریح کرد: اکنون یکی از دلایلی که بر اساس آن طرح توسعه میدان چنگوله در زمره اولویتهای قراردادهای جدید نفتی قرار گرفته است و بحث مذاکره و متعاقباً تولید آن در این راستا پیگیری میشود، بر اساس همین اشتراک احتمالی ساختاری با میدان آذر است.
یار احمدی با اعلام ظرفیت سرمایه گذاری طرح توسعه میدان نفتی آذر به میزان بالغ بر ۱۲۰۰ میلیون یورو _ حدود نصف رقمی که در قرارداد پیش بینی شده است _ نفت خام تولیدی این میدان را با API ۳۲ الی ۳۳ نفت سبک خواند و گفت: ضریب برداشت نفت این میدان بر اساس طرح توسعه فعلی در دوره ۴۰ ساله تولید، ۱۶ درصد برآورد شده است.
وی با تاکید بر این که به طور استاندارد، حفاری هر حلقه چاه ۲۴۰ روز به طول میانجامد و بحث حفاری چاههای آذر نیازمند به کار گیری روشهای جدید Under balance drilling برای کاهش زمان حفاری است و ایران چنین تجربهای ندارد، گفت: با این وجود حفاری چاههای نفتی آذر در میادین خشکی ایران تقریباً کم نظیر بوده است و طولانی شدن مدت حفاری این چاهها به مشکلات حین حفاری و به واسطه توالی لایههای میدان و اختلاف فشاری که با آنها مواجه هستیم بازمی گردد.
یار احمدی افزود: نفت تولیدی میدان آذر در مرحله زودهنگام به واحد بهره برداری دهلران و در مرحله نهایی تولید به واحد بهره برداری چشمه خوش منتقل میشود.