تجربه عسلویه را در مکران تکرار نکنیم

 معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم تا سند توسعه مکران متفاوت از تجربه عسلویه و با لحاظ تمامی ابعاد عمرانی، فرهنگی و اجتماعی منطقه مصوب شود.

به گزارش انرژی امروز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران با تاکید بر اینکه باید مراقب بود تجربه عسلویه در توسعه سواحل مکران تکرار نشود، گفت: سند توسعه مکران باید با هدف انتفاع ساکنان منطقه و ملاحظات زیست محیطی تهیه و تصویب شود.

توسعه منطقه راهبردی مکران که در سواحل جنوبی کشور و در محدوده بین بندرعباس و چابهار قرار دارد، از تاکیدات رهبر معظم انقلاب بوده و در این راستا دولت یازدهم درصدد توسعه و نقش آفرینی آن در حوزه های انرژی، پتروشیمی، فولاد و تجارت بین الملل است.

در این راستا، دولت تهیه سند توسعه سواحل مکران را به شورای عالی شهرسازی و معماری محول کرده است.

نوزدهیمن جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به موضوع سواحل مکران اختصاص داشت که با حضور اعضای اصلی و نمایندگان وزارتخانه‌های کشور، دفاع، کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان میراث‌فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان حفاظت محیط ‌زیست و استانداران و مسئولان استانی سیستان و بلوچستان و هرمزگان برگزار شد.

 پیروز حناچی دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در این نشست بر تصویب سند توسعه مکران و انتفاع ساکنان مناطق جنوبی تاکید کرد و گفت: ملاحظات زیست‌محیطی و توان اکولوژیک در توسعه منطقه باید مورد توجه قرار گیرد.

 معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم تا سند توسعه مکران متفاوت از تجربه عسلویه و با لحاظ تمامی ابعاد عمرانی، فرهنگی و اجتماعی منطقه مصوب شود.

 وی گفت: در پس تنگه‌هرمز و در سواحل مکران بر اساس ماموریتی که توسط دولت برعهده ما نهاده شده است، برنامه‌های مفصلی را تدوین کرده‌ایم.

 دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران افزود: تلاش کردیم تا تجربه‌ای را که در منطقه پارس جنوبی داشتیم مدنظر قرار داده و تلاش کنیم تا با سرعت تحولات منطقه، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم.

 به گفته حناچی، خوشبختانه ستاد توسعه سواحل مکران که زیرنظر معاون اول رئیس‌جمهوری تشکیل شده است، این ماموریت را برعهده شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران قرار داد.

وی با برشمردن اقدام های انجام شده برای تهیه این سند، گفت: تلاش شد در درجه نخست با اخذ اطلاعات از همه دستگاه‌های اجرایی، به نحوی برنامه ریزی شود که همه برنامه‌های توسعه‌ای همه جانبه و یکپارچه مورد توجه قرار گیرد و بتوان همه طرح ها را در بازه زمانی کوتاه، میان و بلندمدت مدنظر قرار داد.

  تغییر منطقه مگاجاسک از شرق به غرب

حناچی گفت: از جمله خروجی‌های این طرح که با مشاوره دستگاه‌های مختلف و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شد، این بود که تمامی برنامه‌ریزی ها که در ابتدا روی خط انرژی و نفت که بر منطقه مگاجاسک برنامه ریزی شده بود، از منطقه شرق جاسک به منطقه غرب آن تغییر مسیر پیدا کرد.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تمامی موضوعات باید در کمیته فنی مورد ارزیابی کارشناسی قرار گیرد، تاکید کرد: تدوین سند توسعه مکران در کارگروه توسعه مکران و با حضور نمایندگانی از وزارت کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان محیط زیس و نمایندگان استان ها و فرمانداران و شهرداران در سه جلسه مفصل برگزار شده است.

  تجربه عسلویه را تکرار نکنیم

حناچی با تاکید بر اعتماد دولت به شورای عالی شهرسازی و معماری و طرح موضوع در این شورا و کارگروه تدوین طرح توسعه مکران به تجربه عسلویه اشاره کرد و گفت: در عسلویه، افرادی غیردولتی و سرمایه گذاران جلوتر از دولت به منطقه رفتند و سرمایه گذاری در آن منطقه را در دست گرفتند.

 وی افزود:به همین دلیل باید تجربه عسلویه را مدنظر قرار دهیم و از ابزارهای دولت برای توسعه متوازن منطقه استفاده کنیم.

 دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: اکنون در عسلویه دیگر چیزی به نام خلیج نایبند که منطقه حفاظت شده است، وجود ندارد و منطقه عسلویه به دلیل نداشتن مطالعات زیست محیطی یکی از آلوده‌ترین مناطق توسعه‌ای ایران به شمار می‌رود.

 حناچی تاکید کرد: باید از فرصتی که دولت در اختیار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار داده، استفاده و تلاش کنیم تا سندی تدوین کنیم که متفاوت با تجربه عسلویه باشد.

 معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: علت اینکه با سرعت این مسیر را طی می‌کنیم، این است که تحولات منطقه، منتظر تصمیم ما نخواهد ماند و باید متناسب با تحولات منطقه فعال باشیم.

 وی اظهار داشت: در تصمیم‌گیری‌ها باید به خواست‌های محلی توجه کنیم و به این تصمیم استراتژیک به اندازه اهمیتی که دارد اهمیت دهیم و برایش زمان صرف کنیم.

 دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران تصریح کرد: نظام تصمیم گرفته است در منطقه عمومی مکران فضای سرمایه گذاری ایجاد کند اما اینکه این اقدام چگونه شکل پیدا کند و بر چه اساسی باشد برعهده شورای عالی شهرسازی و معماری و تمامی اعضای اصلی و نمایندگان استانی گذاشته شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن