پروژههای بزرگ تجدیدپذیر مصدر در ابوظبی
در ماه مه اداره برق و آب ابوظبی پروژه 1.17 گیگاواتی نور ابوظبی را به امضا رساند که بزرگترین پروژه نیروگاه برق خورشیدی دنیاست. این تاسیساتِ پنلهای خورشیدی 872 میلیون دلار هزینه خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار توسعه پایدار «انرژی امروز»، این تاسیسات در 120 کیلومتری پایتخت قرار دارند و کنسریومی متشکل از 60 درصد اداره آب و برق ابوظبی، 20 درصد شرکت ماروبنی ژاپن و 20 درصد شرکت جینکوسولار چین آن را اجرا خواهد کرد.
از نظر ظرفیت، پروژه نور از پروژه 648 مگاواتی کاموتی هندوستان و نیز 550 مگاواتی مزرعه خورشیدی سانلایت کالیفرنیا هم بزرگتر است.
Oxford Business Group میگوید بر اساس برنامه انرژی سال 2050 امارات متحده عربی، تغییر در ترکیب انرژی این کشور باعث خواهد شد امارات از 44 درصد انرژی تجدیدپذیر در ترکیب انرژی خود استفاده نماید. در حالی که در حال حاضر انرژی فسیلی 90 درصد انرژی مورد نیاز امارات را تامین میکنند.
البته سرمایهگذاریهای ابوظبی در بخش انرژی تجدیدپذیر ار طریق شرکت مصدر هم در داخل و هم در خارج از کشور صورت میگیرد.
شرکت مصدر در سال 2006 پایهگذاری شد و مالک آن شرکت سرمایهگذاری موبادالا است. موسسه علوم و تکنولوژی موبادالا مرکز تحقیقات انرژیهای تجدیدپذیر در این شرکت است.
توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در امارات از سال 2011 بیشتر شد. در این سال آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر مرکز خود را به شهر مصدر امارات منتقل کرد. این شهر اولین شهر با اصول توسعه پایدار در منطقه است.
در سال 2013 اولین پروژه 100 مگاواتی شمس1 را شرکت برق شمس به اجرا گذاشت. شرکت برق شمس یک شرکت سرمایهگذاری مشترک بین مصدر با 60 درصد سهام و توتال فرانسه با 20 درصد سهام و نیز آبنگوآ سولار با 20 درصد سهم است. این اولین پروژه خورشیدی ابوطبی بود و بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی متمرکز در خاورمیانه نیز به شمار میرفت.
در نوامبر 2016، مصدر با عقد قرادادی با اداره آب و برق دوبی موفق به کسب امتیاز ساخت فاز سوم سولار پارک محمد بن راشد در دوبی شد. فاز سه این نیروگاه باید 800 مگاوات برق به ظرفیت برق سولارپارک دبی اضافه کند و در سال 2020 به بهرهبرداری برسد.
اداره آب و برق دبی قرار است برق تولیدی این نیروگاه را به قیمت 2.99 سنت خریداری نماید.
بنابر اعلام بلومبرگ، پیش بینی میشود در دنیا 72 درصد از 10.2 تریلیون دلاری که قرار است برای تولید برق تا سال 2040 هزینه شود در بخش انرژیهای خورشیدی بادی صرف شود. از طرفی در برق خورشدی هم تا سال 2040 هزینه تولید تا 66 درصد دیگر هم کاهش خواهد یافت.