هیدروگرافی فراساحلی بومی‌سازی شد

یک فعال حوزه هیدروگرافی از بومی‎سازی دانش هیدروگرافی فراساحلی در ایران و خودکفایی کشورمان در این بخش خبر داد.

یک کارشناس هیدروگرافی بااشاره به اهمیت هیدروگرافی در صنعت فراساحل، گفت: یکی از بخش‌های اساسی تمامی پروژه‌های سازه‌ای اعم از ساحلی یا فراساحلی؛ انجام مطالعات ژئوفیزیک و ژئوتکنیک برای جانمایی، طراحی و تحلیل سازه‌های دریایی است که در این زمینه اطلاعات هیدروگرافی نقش مهمی ایفا می‌کند.

هادی رسول‌زاده توضیح داد: به همین دلیل انجام هیدروگرافی، و تهیه نقشه‌های دقیق بستر دریا برای ارگان‌های دولتی اعم از وزارت راه، وزارت نیرو، وزارت‌خانه‌های نفت و گاز و سایر ارگان‌های دولتی برای انجام پروژه‌های عمرانی، انتقال نیرو و یا توسعه و بهره‌برداری از منابع نفت و گاز واقع در دریا، حیاتی است.

معاون شرکت Deep Sea با اشاره به کاربرد هیدروگرافی برای پروژه‎های نفتی، گفت: تهیه نقشه‌های پیش مهندسی، نقشه‌های پیش از نصب و ارائه خدمات تعیین موقعیت و مانیتورینگ آنلاین سطحی و زیرسطحی برای انجام انواع پروژه‌های لوله‌گذاری دریایی، نصب سکوها و جکت‌های دریایی، نصب سازه‌های زیرآبی ضروری است که پیش از این تمامی این خدمات از پیمانکاران خارجی انجام می‌شد.

وی تصریح کرد: از چند سال پیش، فعالیت در این زمینه توسط چند شرکت خصوصی آغاز شده که یکی از مهم‌ترین چالش‌های این شرکت‌ها بومی‌سازی این توانمندی در داخل ایران بوده است.

این کارشناس هیدروگرافی با بیان اینکه پیچیده‌ترین تکنولوژی‌های عملیات هیدروگرافی به فعالیت‌های دریایی برای پروژه‎های نفت و گاز اختصاص دارد، گفت: با توجه به اینکه تجهیزات مورد استفاده در صنعت هیدروگرافی مورد نیاز صنایع نفت و گاز، به علت حساسیت بالا و هزینه‌بر بودن عملیات ساخت و نصب دریایی؛ از تکنولوژی‌های بسیار بالایی برخوردار هستند.

وی ادامه داد: در دنیا فقط چندین شرکت مطرح تولید کننده این تجهیزات مهم و استراتژیک وجود دارد و طبیعی است دسترسی و استفاده از این تجهیزات در داخل کشور، با در نظر داشتن تحریم‌های ظالمانه علیه ایران کاری سخت و طاقت‌فرسا بوده است.

هیدروگرافی فراساحلی بومی‌سازی شد

رسول‌زاده، با بیان اینکه امروز به کمک خداوند متعال و تلاش جوانان ایرانی شاهد بومی شدن دانش هیدروگرافی فراساحلی در کشور هستیم، گفت: در حال حاضر بخش خصوصی علاوه بر دستیابی و تسلط به این دانش و بومی‌سازی آن در کشور توانسته است چندین تکنولوژی بسیار مهم دیگر از قبیل زیردریایی تک سرنشین و یا لباس غواصی اتمسفریک، ربات‌های زیرآبی در کلاس عملیاتی و شناورهای نمونه‌برداری ژئوتکنیک فراساحلی را برای کشور ایران تأمین کند.

به گفته وی؛ برخی از این تکنولوژی‌ها مانند زیردریایی تک‌سرنشین اتمسفریک و لباس اتمسفریک غواصی نه فقط در ایران و منطقه غرب آسیا بلکه در کل دنیا بسیار محدود بوده و فقط در اختیار چند شرکت خارجی است.

رسول‌زاده، ادامه داد: در حال حاضر تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در زمینه توسعه هیدروگرافی فراساحلی گسترده است و امروز شاهد تأمین نیازمندی‌های پیچیده صنایع نفت و گاز از سوی پیمانکاران ایرانی هستیم.

وی گفت: سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به عنوان دو ارگان دولتی متولی هیدروگرافی در زمینه تهیه چارت‌و نقشه‌های دریایی برای سازمان بنادرو دریانوردی هستند در زمینه هیدروگرافی فراساحلی نیز عمدتاً از سوی چند شرکت خصوصی معدود، نیازمندی‌های کشور مرتفع می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن