25 هزار میلیارد دلار طی 25 سال

 با وجود سرمایه‌گذاری‌های کلان در تولید انرژی با استفاده از منابع پاک، تا چندین دهه آینده  نفت و گاز طبیعی اصلی‌ترین منابع انرژی در جهان خواهند بود.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل انرژی امروز،  تا یک دهه آینده سهم انرژی‌های پاک در تامین نیاز انرژی دنیا رشد می‌کند ولی همچنان نفت و گاز طبیعی اصلی‌ترین منابع تامین انرژی خواهند بود و سرمایه‌گذاری در این صنایع کلیدی اقتصادی باید ادامه پیدا کند.

تحلیلگران حوزه انرژی که در اجلاس سالانه داووس شرکت کرده‌اند با تاکید بر این نکته گفتند: تا زمانی که انرژی‌های پاک بتوانند به‌عنوان اصلی‌ترین منبع تامین انرژی در دنیا مورد استفاده قرار بگیرند راه درازی در پیش است و تا آن زمان همچنان سوخت‌های فسیلی اصلی‌ترین منبع انرژی در جهان هستند. به همین دلیل برای پاسخگویی به نیاز دنیای آینده که بدون تردید بیش از نیاز کنونی است باید سرمایه‌گذاری‌های تازه ای انجام شود تا توان تولید رشد کند.

 مدیرعامل شرکت نفتی «آرامکو» که بزرگترین شرکت نفتی عربستان سعودی است یکی از اصلی‌ترین حامیان این نظریه است. او در این مورد گفت: کاهش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت و گاز طبیعی باعث می‌شود تا  توان تولید نفت در دنیا کاهش یابد. به دنبال کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت نفت، در سال‌های آینده دنیا با کمبود عرضه مواجه می‌شود و زمینه برای ایجاد شوکی دیگر در قیمت نفت فراهم می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری مورد نیاز در صنعت نفت و گاز طبیعی دنیا طی ۲۵ سال آینده را برابر با 25 هزار میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: با افزایش سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های صنعتی و اقتصادی در دنیا، نیاز به نفت و گاز طبیعی بیشتر می‌شود و اگر از هم‌اکنون برای بیشتر کردن ظرفیت تولید نفت در دنیا سرمایه‌گذاری نشود، نمی‌توان شاهد افزایش توان دنیا در پاسخگویی به این نیاز بود.

عربستان سعودی  که بزرگترین تولیدکننده نفت در اوپک است و برای تاثیرگذاری در بازار نفت از سیاست‌های مختلفی استفاده می‌کند، در سال‌های اخیر برای کاهش وابستگی اقتصادش به نفت اقدام به ساخت چندین پالایشگاه کرده است. از طرف دیگر، ساخت نیروگاه‌های فعال با انرژی خورشیدی و بادی در عربستان به دلیل وجود امکان طبیعی برای استفاده از این منابع پاک هم سیاست دیگری است که در عربستان اجرا شده است.

 مقامات عربستان این سرمایه‌گذاری‌ها را در جهت کاهش وابستگی به نفت ضروری می‌دانند و بر این باورند هر چه مصرف نفت و فرآورده‌های نفتی در داخل کشور کمتر شود، توان صادراتی این کشور رشد می‌کند. این کشور اکنون ظرفیت تولید 12.5 میلیون بشکه نفت در هر روز را دارد ولی سرمایه‌گذاری در افزایش ظرفیت تولید نفت را همچنان ادامه داده است. همچنین، عربستان برای توسعه حوزه‌های گازی هم سرمایه‌گذاری زیادی کرده که نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها دو برابر شدن ظرفیت تولید گاز طبیعی تا سال 2021 میلادی خواهد بود. 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن