قیمت‌ نفت امسال به بین 30 تا 40 دلار برمی‌گردد

در فوریه سال 2016 میلادی قیمت نفت به پایین ترین سطح خود طی یک سال اخیر رسید و باعث شد تا تمامی بازارهای مالی با افت ارزش روبرو شوند. از آن پس روند افزایش تدریجی قیمت نفت آغاز شد. ولی «تی رو پرایس»  یکی از مدیران ارشد سرمایه‌گذاری در بازار نفت ایده دیگری دارد.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل انرژی امروز، «تی رو پرایس» که شوک منفی نفت در سال 2014 را به درستی پیش‌بینی کرده بود به سرمایه‌گذاران هشدار می‌دهد: «نسبت به اوضاع کنونی بازار نفت چندان خوش‌بین نباشند زیرا مشکلات ساختاری بازار نفت هنوز برطرف نشده است و دلیلی برای رشد پایدار قیمت نفت وجود ندارد».

او در مصاحبه با سایت «مارکت واچ» تاکید کرد: بررسی عملکرد بازار نفت در سالهای اخیر نشان می‌دهد روند تغییرات بازار با چرخه‌های عادی دراقتصاد تفاوت زیادی دارد. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم این افزایش نسبی قیمت نفت به دلیل پایان یافتن دوره رکود و ورود به دوره رونق است. او افزایش کنونی قیمت نفت را به دلیل شوک ایجاد شده به بازار در نتیجه سیاست کاهش تولید اوپک می داند و معتقد است: «با پایان یافتن دوره شش ماهه اجرای این سیاست عمر تاثیرگذاری آن روی بازار نفت هم به پایان می‌رسد».

این فعال بازار نفت اصلی‌ترین مشکلات ساختاری بازار را افزایش راندمان تولید نفت به خصوص در امریکا می‌داند که باعث شد توان تولید رشد کند و بازار با اضافه عرضه مواجه شود. افزایش عرضه نفت شیل امریکا یک مانع بزرگ در افزایش قیمت نفت در سالهای آتی است. «پرایس» بر این باور است «تنها در صورت رونق اقتصاد دنیا و پایان یافتن سالهای سخت اقتصادی است که می‌توان انتظار تداوم قیمت نفت در سطح کنونی را داشت».

«مارکت واچ» به نقل از این مدیر برجسته سرمایه‌گذاری در بازار نفت نوشت: در بلندمدت هیچ چیزی در بازار نفت تغییر نکرده‌است. به نظر من جای زیادی برای افزایش قیمت وجود ندارد و تا انتهای  فصل اول سال 2017 هم حداکثر قیمت نفت به رقمی بین 56 تا 58 دلار امریکا می‌رسد. ولی از فصل دوم به تدریج قیمت‌ها کاهش می‌یابد و دوباره بازار در مرزی بین 30 تا 40 دلار به تعادل می‌رسد .

وی اصلی‌ترین مشکل زیرساختی بازار نفت را در تولید زیاد کشورهای غیراوپکی می‌داند و می‌گوید: زمانیکه قیمت نفت افزایش می‌یابد، تولیدکنندگان شیل اقدام به افزایش تولید می‌کنند. هم‌اکنون امریکا بالغ بر 8.9 میلیون بشکه نفت در هر روز تولید می‌کند و توان افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت را دارد. از طرف دیگر روسیه که به دلیل تحریم‌های اقتصادی امریکا با مشکلات مالی زیادی روبرو است تنها راه تامین منابع مالی را در افزایش تولید نفت می‌داند. این کشور روزانه بیش از 11 میلیون بشکه نفت تولید می‌کند. این دو کشور تصمیمی جدی برای ایجاد تغییر درسیاست تولیدی خود ندارند و کاهش 1.2 میلیون بشکه‌ای اوپک هم جز شوکی کوتاه‌مدت در قیمت، تاثیر ماندگاری روی بازار نفت نخواهد داشت.

بنابراین  قیمت بالای نفت در سال 2017 هم تحقق پیدا نمی کند و در خوش‌بینانه‌ترین حالت متوسط قیمت نفت در این سال به رقمی بین 30 تا 40 دلار می‌رسد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن