عربستان قطب انرژی دنیا می‌شود

عربستان‌سعودی در نظر دارد به قطب انرژی دنیا تبدیل شود و در زمینه توسعه انرژی باد و خورشید و انرژی هسته‌ای و ایجاد توان صادراتی در این حوزه های جایگزین انرژی فسیلی سرمایه‌گذاری کرده است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل انرژی امروز، ریاض در نظر دارد تا سال 2030 استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را افزایش دهد و با بازاریابی اصولی زمینه را برای افزایش صادرات هم فراهم کند. این کشور که هم‌اکنون بزرگترین صادرکننده نفت در سازمان اوپک است برای کاهش وابستگی اقتصاد به این دو منبع انرژی فسیلی تلاش زیادی کرده است. ساخت پالایشگاه برای صادرات فرآورده‌های نفتی به اضافه نفت خام یکی از این سیاست‌ها بود. از طرف دیگر، ساخت نیروگاه‌های انرژی‌های پاک هم بخش دیگری از سیاست اجرا شده توسط عربستان است.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان‌سعودی، در اجلاس سالانه اقتصاد (WEF)`&gt.مجمع جهانی اقتصاد که در فاصله روزهای 17 تا 20 ژانویه در داووس سوییس برگزار می‌شود، گفت: ما در نظر داریم عربستان را به یک قطب بزرگ انرژی تبدیل کنیم؛ نه فقط انرژی فسیلی بلکه تمامی انواع انرژی. در جهت تحقق این هدف تنها توسعه توان تولید و صادرات نفت و گازطبیعی در دستور کار قرار ندارد، بلکه سرمایه‌گذاری درافزایش توان تولید برق با استفاده از انرژی باد و خورشید و هسته‌ای هم رشد کرده است.

وی ادامه داد: ما می‌خواهیم علاوه بر جایگاه اول در صادرات نفت و گاز در سازمان اوپک به یکی از بزرگترین صادرکنندگان دیگر انرژی‌ها  تبدیل شویم. ضمن اینکه با افزایش مصرف انرژی‌های پاک در داخل کشور، می‌توانیم توان صادرات گاز و نفت عربستان را هم افزایش دهیم.

هم‌اکنون عربستان دو ایستگاه انرژی بادی فعال دارد و سرمایه‌گذاری در ساخت چندین نیروگاه خورشیدی را آغاز کرده است. عربستان برای ساخت نیروگاه‌های تازه از سرمایه‌گذاران خارجی استفاده خواهد کرد. از طرف دیگر عربستان در زمره معدود کشورهای دنیا است که برای تولید برق از نفت استفاده می‌کند و این کار باعث شده است تا هم میزان آلودگی هوا در کشور رشد کند و هم میزان نفت موجود برای صادرات کشور کمتر از توان واقعی این کشور باشد.

حال با جایگزین‌کردن دیگر منابع انرژی برای تولید برق، عربستان می‌تواند سهم بزرگتری در بازار انرژی‌های فسیلی به خود اختصاص دهد و حتی در صادرات منابع انرژی پاک هم به کشوری شاخص تبدیل شود.

وزیر انرژی عربستان اعلام کرد«این کشور در نظر دارد توان تولید برق با استفاده از انرژی‌های پاک را به 10 گیگا وات در هر سال برساند. تا سال 2023 میلادی تولید 10 گیگاوات برق با کمک انرژی خورشید و باد انجام می‌شود. همچنین ساخت دو راکتور هسته‌ای با توان تولید 2.8 گیگاوات برق هم در دستور کار این کشور قرار دارد و این نیروگاه‌ها تا سال 2025 به بهره‌برداری می‌رسند».

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن