3.8 میلیون بشکه در روز کمبود خوراک پتروشیمی ها در آسیاپسفیک سال 2027

آسیا شاهد کمبود بنزین در طولانی مدت خواهد بود

بر اساس گزارش وود مکنزی، تقاضا برای محصولات نفتی در آسیا پسفیک امسال 1.8 میلیون بشکه در روز نسبت به سال قبل کاهش می یابد. اما امسال 3 میلیون بشکه در روز و تا سال 2027 حدود 3.8 میلیون بشکه در روز کمبود خوراک پتروشیمی ها از پیش بینی های وودمکنزی است.

 

به گزارش «انرژی امروز» از هیدروکربن اینجینیرینگ، وودمکنزی می گوید تقاضای نفت منطقه آسیا پسفیک تا سال 2040 حدود 25 درصد برابر با 9 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد و نسبت به سال 2019 به 44.8 میلیون بشکه در روز می رسد.

شیوع کووید 19 و چشم انداز بدبینانه اقتصادی در کوتاه مدت تاثیرات منفی بر تقاضای نفت و بخش پالایشی در این منطقه داشته است.

اما در بلند مدت، به دلیل افزایش تقاضای بخش حمل و نقل و پتروشیمی ها تقاضای نفت آسیا پسفیک هم افزایش می یابد. این منطقه نیمی از تقاضای جهانی نفت در سال 2040 را از آن خود می کند.

وود مکنزی می گوید: هر چند تقاضا رو به رشد است اما نرخ رشد در 20 سال آینده کمتر از نرخ رشد در 20 سال گذشته خواهد بود. وودمکنزی دلیل این مسئله را بالا رفتن بهره وری سوخت، افزایش تعداد خودروهای برقی و افزایش جایگزین های نفت در بخش حمل و نقل عنوان کرد.

از سویی بر اساس اعلام وودمکنزی رشد تقاضا برای نفت به شدت وابسته به خوراک پتروشیمی هاست که از سال 2019 تا 2040 با رشد 5 میلیون بشکه در روز مواجه خواهد شد.

چین به دلیل توسعه کراکینگ بخار و رشد تولید آروماتیک ها و پروپان دهیدروژناسیون، (PDH)، بالاترین میزان این رشد را در اختیار خواهد داشت.

بنابراین بزرگ ترین چالش پالایشگران این منطقه رویارویی با کسری خوراک در پتروشیمی هاست. امسال 3 میلیون بشکه در روز و تا سال 2027 حدود 3.8 میلیون بشکه در روز کمبود خوراک پتروشیمی ها از پیش بینی های وودمکنزی است.

خاورمیانه که صادر کننده سنتی خوراک پتروشیمی ها به آسیاست، دیگر قادر نخواهد بود به طور کامل این کمبود را جبران کند و آسیا پسفیک رو به ایالات متحده و اروپا خواهد داشت.

در ادامه این پیش بینی ها آمده است که با کمبود رو به رشد خوراک پتروشیمی ها و رشد تقاضا برای بنزین، آسیا شاهد کمبود بنزین در طولانی مدت هم خواهد بود. بین سال های 2019 تا 2040 تقاضا برای بنزین نزدیک به 2 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

بر مقابل با کاهش رشد تقاضای بنزین و گازوئیل در چین، انتظار می رود این منطقه با مازاد بنزین و گازوئیل رو به رو باشد که تا 2027 این مازاد عرضه به 1.5 میلیون بشکه در روز برسد.

 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن