خریداران پتروشیمی دماوند درانتظار سقوط قیمت نباشند

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تاکید بر اینکه «نهایت کاهش قیمت درمورد پتروشیمی دماوند اعمال شده است»، تاکید کرد: خریداران منتظر کاهش قیمت بیشتر نباشند.

مرضیه شاهدایی در گفتگو با خبرنگار نفت و پتروشیمی انرژی امروز، با اشاره به عرضه 80 درصد سهام پتروشیمی دماوند در هفته جاری گفت: خریداران پتروشیمی دماوند در روز چهارم بهمن ماه می‌توانند درخواست‌های خود را در این دور مزایده اعلام کنند.

وی با اشاره به کاهش ارزش سهام دماوند توسط سازمان خصوصی‌سازی، اظهار کرد: سارمان خصوصی‌سازی قیمت ارزش سهام پتروشیمی دماوند را کاهش داده و این سازمان، تمام مشوق‌هایی که می‌توانسته را ابجاد کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درمورد احتمال کاهش دوباره قیمت سهام دماوند درصورت عدم واگذاری و نبود خریدار، گفت: نمی‌دانم امکان کاهش قیمت هست یا خیر؛ اما بر اساس مذاکراتی که ما در سازمان خصوصی‌سازی و در حد وزرایی که هیات عالی واگذاری هستند، داشتیم نهایت کاهش قیمت، اعمال شده است.

شاهدایی در مورد تاثیر واگذاری سریع‌تر سهام پتروشیمی دماوند بر سایر مجتمع‌های پتروشیمی، تصریح کرد: این مساله تاثیر مستقیم دارد. چراکه هرچقدر پتروشیمی دماوند بتواند سریع تر در سرویس قرار گیرد و خدمات ارائه کند، هم به واحدهایی که درحال راه‌اندازی هستند، خدمت‌رسانی می‌شود و هم مشوقی است برای سایر واحدها در راستای شروع فعالیت.

ارزش سهام دماوند 10 درصد کاهش یافت

حسین شهریاری، مدیرعامل پتروشیمی دماوند، پیش از این کاهش 10 درصدی قیمت دماوند خبر داده بود و گفت که انتظار می‌رود کنسرسیومی از مصرف‌کنندگان یوتیلیتی پتروشیمی دماوند چون خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس)`&gt.هلدینگ خلیج فارس، ساتا و شرکت نفت و گاز پارسیان، 80 درصد سهامی که واگذار می‌شود را بخرند.

وی درمورد ارزش سهام پتروشیمی دماوند نیز، یادآور شد که در سری‌های گذشته، پتروشیمی دماوند به طور کلی 1150 میلیارد تومان ارزش گذاری شده بود و این نرخ پس از بازنگری در قیمت کارشناسی اعلام شد. سپس روی قیمت کارشناسی نیز 10 درصد تخفیف درنظر گرفته شد.

شهریاری با اشاره به مزایای تعیین تکلیف شدن پتروشیمی دماوند، تصریح کرد که در این صورت، پیشرفت پتروشیمی دماوند با سرعت بیشتر صورت می‌گیرد. از طرفی نیز، کنسرسیومی که خواهان خرید دماوند است به تولیدات پتروشیمی دماوند برای پتروشیمی‌هایی چون بوشهر، مرجان و هنگام نیاز دارند.

وی با اشاره به ارزش سهامی که در مزایده عرضه می‌شود، گفت که 20 درصد سهام پتروشیمی دماوند از آن شرکت ملی صنایع پتروشیمی باقی می‌ماند و 80 درصد سهام عرضه می‌شود؛ ارزش 80 درصد سهامی که عرضه می‌شود 920 میلیارد تومان است که در صورت ارائه 10 درصد تخفیف، به قیمت 828 میلیارد تومان می‌رسد.

پیش‌تر نیز شهریاری از کاهش 550 میلیارد تومانی دماوند خبر داده بود و گفته بود که‌ پس از مذاکرات با سازمان خصوصی سازی، ارزش خالص شرکت درششمین مرحله عرضه سهام، به جای 1720 میلیارد تومان، 1150 میلیارد تومان برآورد شد که 80 درصد سهام ارزشی معادل 920 میلیارد تومان پیدا کرد.

به گزارش انرژی امروز، فاز اول پتروشیمی دماوند با کمک مالی و حمایت‌های شرکت‌های منطقه از جمله پتروشیمی مرجان، پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی دنا، پتروشیمی سبلان و مخازن سبز عسلویه و با حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشرفت کرده؛ تاکنون در فاز نخست 640 میلیون یورو سرمایه گذاری شده است و برای تکمیل فاز نخست به 500 میلیون یورو دیگر اعتبار نیاز است.

فاز نخست دماوند، تامین کننده 40 درصد ظرفیت نهایی است؛ پیش بینی می‌شود فاز نخست دماوند غیر از بخش آب در نیمه اول سال 96 به بهره برداری برسد؛ هم اکنون بخش بخار و یکی از توربین‌ها درمدار هستند.

این مجتمع می‌تواند 1960 مگاوات برق، 1800 تن بخار، 400 هزار متر مکعب در روز انواع آب، 500 هزار متر مکعب در ساعت اکسیژن و 50 هزار متر مکعب در ساعت هوای ابزار دقیق تولید کند.

همچنین با توجه به اینکه احداث مجتمع‌های پتروشیمی در فاز 2عسلویه 3.5 تا 4 سال زمان می‌برند و احداث فاز 2 دماوند به 2 تا 2.5 سال زمان نیاز دارد، کار اجرای فاز 2 این مجتمع پس از آغاز احداث پتروشیمی‌ها در فاز 2 و مشخص شدن وضعیت آن‌ها صورت می‌گیرد.

شرکت پتروشیمی دماوند، تامین‌کننده یوتیلیتی و آفسایت فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است و در راستای تامین برق، آب، بخار، هوای فشرده، اکسیژن، ازت، گاز سوخت و خوراک و شبکه خطوط ارتباطی مجتمع‌های تولیدی فاز دوم طرح‌های پتروشیمی فعالیت می‌کند.

خوراک طرح تامین یوتیلیتی و شبکه آفسایت فاز 2 پتروشیمی، در منطقه فاز 2 عسلویه (غرب فاز 1)، گاز سوخت، هوا و آب دریا است و در زمینی به مساحت تقریبی 90‌ هکتار واقع شده است.

واحد‌های تصفیه پساب‌های صنعتی و زباله سوز، ایستگاه‌های اصلی و فرعی تقلیل فشار گاز، طراحی خطوط فلر، ایستگاههای آب آتش نشانی، ایستگاههای پست برق 20 230 کیلو ولت، پست برق 400 230 کیلو ولت و پست تطبیقی 132 230 کیلوولت از پروژه‌هایی هستند که علاوه بر شبکه انتقال خوراک، محصولات و یوتیلیتی، در واحد آفسایت پیش‌بینی شده‌اند.

شرکت پتروشیمی دماوند، تامین‌کننده یوتیلیتی و آفسایت فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است و در راستای تامین برق، آب، بخار، هوای فشرده، اکسیژن، ازت، گاز سوخت و خوراک و شبکه خطوط ارتباطی مجتمع‌های تولیدی فاز دوم طرح‌های پتروشیمی فعالیت می‌کند.

خوراک طرح تامین یوتیلیتی و شبکه آفسایت فاز 2 پتروشیمی، در منطقه فاز 2 عسلویه (غرب فاز 1)، گاز سوخت، هوا و آب دریا است و در زمینی به مساحت تقریبی 90‌ هکتار واقع شده است.

واحد‌های تصفیه پساب‌های صنعتی و زباله سوز، ایستگاه‌های اصلی و فرعی تقلیل فشار گاز، طراحی خطوط فلر، ایستگاه‌های آب آتش نشانی، ایستگاه‌های پست برق 20 230 کیلو ولت، پست برق 400 230 کیلو ولت و پست تطبیقی 132 230 کیلوولت ‌از پروژه‌هایی هستند که علاوه بر شبکه انتقال خوراک، محصولات و یوتیلیتی، در واحد آفسایت پیش‌بینی شده‌اند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن