سرمایهگذاری 361 میلیارد دلاری چین در تولید برق پاک
آلودگی هوا یکی از معضلات بزرگ کشور چین است و دلیل اصلی آلودگی هوا در این کشور استفاده از نیروگاههای زغالسنگی برای تولید برق و صنعت فولادسازی توسعهیافته است.
به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، چین در نظر دارد سرمایهگذاری در توسعه استفاده از انرژیهای پاک را طی چهار سال آینده افزایش دهد و از وابستگی به منابع فسیلی برای تامین برق بکاهد. با اجرای این طرح توان تولید برق با استفاده از انرژیهای پاک در این کشور بیش از توان تولید برق با انرژیهای پاک در امریکایی میشود که دونالد ترامپ ریاست جمهوری آن را بر عهده دارد. دولتی که با توسعه انرژیهای فسیلی موافق است و مشکلات زیستمحیطی دنیا را مسالهای غیرمرتبط با امریکا میداند .
طبق طرح تازه انرژی چین، این کشور تا 4 سال آینده 361 میلیارد دلار امریکا برای تولید انرژی برق با استفاده از منابع پاک سرمایهگذاری میکند. این گام بزرگی در جهت کاهش وابستگی صنعت برق چین به سوختهای فسیلی و به دنبال ان تنزل انتشار کربن است.
این کشور در سال 2015 میلادی 103 میلیارد دلاردر توسعه انرژیهای پاک سرمایهگذاری کرده بود که معادل 36 درصد از کل سرمایه گذاری انجام شده در جهان بود. انتظار میرود تا سال 2020 و بعد از اجرای کامل این پروژه نیمی از انرژی برق تولیدی در این کشور از نیروگاههای بادی و خورشیدی و آبی و هسته ای یا به طور کلی از منابع انرژی پاک تامین شود .این سرمایهگذاری 13 میلیون فرصت شغلی در چین ایجاد میکند و به رشد اقتصادی هم کمک خواهد کرد.
در نتیجه سرمایهگذاریهای اخیر انجام شده در تولید انرژیهای پاک در چین، حدود 3.5 میلیون فرصت شغلی در بخشهای مرتبط با انرژیهای پاک در این کشور ایجاد شده است. این کشور موفق شد تا بزرگترین مزرعه خورشیدی دنیا را راهاندازی کند و بالغ بر 5 راکتور هستهای را به بهره برداری برساند.از طرف دیگر تعطیل شدن 104 نیروگاه زغال سنگی هم سیاست دیگری بود که در اولین ماه سال جاری پیاده شد.
بررسیها نشان میدهد شمار فرصتهای شغلی ایجاد شده دربخش مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر در امریکا در سال گذشته برابر با 769هزار شغل بود.در سال گذشته 44.1 میلیارد دلار در توسعه انرژیهای پاک در امریکا سرمایه گذاری شد که بالاترین میزان سرمایه گذاری از سال 2011 تا سال 2015 بوده است . بر مبنای ارزش سرمایهگذاری، امریکا بعد از چین به عنوان دومین سرمایهگذار دنیا در بخش انرژیهای پاک شناخته شد.
با روی کار آمدن ترامپ در امریکا تداوم سرمایهگذاری در این صنعت در هالهای از ابهام قرار دارد اگرچه تحلیلگران اقتصادی بر این باورند «این راه ادامه خواهد یافت ولی ممکن است سرعت پیشرفت در این زمینه کمتر از دوره اوباما باشد». آنها کاهش هزینه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر را عامل اصلی ایجاد انگیزه در افزایش سرمایهگذاری در زمینه انرژیهای پاک در امریکا می دانند.
هم اکنون هزینه تولید برق خورشیدی در بخشهایی از دنیا کمتر از هزینه تولید برق با نیروگاههای زغالسنگی است بنابراین توجیه منطقی و اقتصادی برای توقف سرمایهگذاری امریکا در این زمینه وجود ندارد.