امریکا و روسیه بزرگترین مصرف‌کنندگان گاز

گازطبیعی را می‌توان اصلی‌ترین منبع انرژی فسیلی در سالهای آینده دانست زیرا نسبت به دیگر منابع ارزان‌تر و کم آلاینده‌تر است.استفاده از این منبع انرژی باعث کندترشدن روند گرم شدن کره زمین می‌شود که هم برای فعالان اقتصادی و هم برای فعالان محیط‌زیست امری مطلوب است.

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، امریکا و روسیه بزرگترین مصرف‌کنندگان گاز طبیعی در دنیا هستند.«اداره اطلاعات انرژی امریکا» اعلام کرد «امریکا بزرگترین مصرف‌کننده گازطبیعی در دنیا است. این کشور در سال قبل ۷۸۳ میلیارد مترمکعب گازطبیعی مصرف کرد که ۸۸ درصد از کل مصرف گازطبیعی در امریکای شمالی و ۲۱ درصد از کل مصرف دنیا است».

امریکا بخش اعظم گازطبیعی را در واحدهای صنعتی به خصوص نیروگاه‌های تولید برق استفاده می‌کند. دومین کشور بزرگ مصرف‌کننده گازطبیعی دنیا روسیه است که ۴۵۶ میلیارد مترمکعب گازطبیعی مصرف کرد. این کشور۷۳ درصد از کل مصرف گازطبیعی در کشورهای مشترک‌المنافع را به خود اختصاص داد.روسیه در سال ۲۰۰۰میلادی ۳۹۱ میلیارد مترمکعب گازطبیعی مصرف کرد و طی پانزده سال مصرف در این کشور۱۶ درصد رشد کرد.

با وجود اینکه تنها ۳ درصد از جمعیت کره‌زمین در خاورمیانه زندگی می‌کنند ولی بالغ بر ۱۵ درصد از گازطبیعی دنیا در این منطقه مصرف می‌شود که معادل ۱۵.۵ ترافوت مکعب است.ارزان بودن گاز طبیعی نسبت به دیگر کشورهای دنیا و دسترسی راحت  این منطقه به منابع گاز را می‌توان اصلی‌ترین دلایل  بالا بودن مصرف در این منطقه نسبت به دیگر مناطق دنیا دانست.

طبق گزارش‌های ارایه شده توسط «اداره اطلاعات انرژی امریکا» ۴۰ درصد از ذخایر تاییدشده گازطبیعی دنیا در خاورمیانه است و بخش زیادی از ذخایر هم به دلیل کم‌بودن سرمایه‌گذاری در بخش اکتشافی هنوز شناخته نشده است. شمار زیادی از کشورهای خاورمیانه  سالها درگیر جنگ بودند و این جنگها مانع از ورود سرمایه‌های خارجی به مناطق و آغاز فعالیتهای اکتشافی و استخراجی شده است.

آمار نشان می‌دهد «از سال ۲۰۰۰  تا کنون تقاضای گازطبیعی در خاورمیانه ۷ درصد در هر سال رشد کرد که نسبت به  متوسط نرخ رشد تقاضا در دنیا بالاتر است».

 خاورمیانه هنوز منطقه‌ای در حال‌توسعه است و انتظار می‌رود با افزایش نرخ رشد اقتصادی این منطقه و توسعه فعالیتهای صنعتی، استفاده از نفت و گاز هم رشد کند. از طرف دیگر این منطقه  بسیار جوان است و متوسط سن افراد ساکن در خاورمیانه ۲۲ سال است در حالیکه متوسط سن ساکنان دنیا ۳۰ سال  و متوسط سن ساکنان کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی ۳۸ سال است.

رشد بالای جمعیت در خاورمیانه و انتظار دو برابر شدن جمعیت در این منطقه تا 30 سال آینده می‌تواند زمینه‌ساز افزایش تقاضا برای برق و گاز شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن