پیروزی یا شکست اوپک؟

نخستین نشست بررسی پایبندی متعهدان به کاهش تولید نفت در وین برگزار شد و اخبار قبل و بعد از آن همگی بسیار مثبت و امیدوار کننده بودند.

به گزارش انرژی امروز، کانال تلگرامی از نفت چه خبر به نقل از CNBC  نوشت: عربستان که پیش از رفتن به اتاق مذاکره رقم 1 5 میلیون بشکه کاهش تولید را عنوان کرده بود، در پایان نشست نیز این رقم را تایید کرد و روسیه به‌عنوان مشکوک‌ترین عضو طرح کاهش تولید نیز بر درستی اعداد و ارقام اعلام شده صحه گذاشت.

 اما نخستین ساعات کاری بازار جهانی نفت، با افت قیمت همراه بود. برنت دریای شمال امروز با 60 سنت کاهش در حدود 54 82 دلار در هر بشکه معامله شد و وست‌تگزاس اینترمدیت نیز با افت 75 سنت به قیمت 52 47 دلار رسید. این افت قیمت‌ها تحلیل‌های نگران از شیل را به رسانه‌ها سرازیر کرد و عده بسیاری با بدبینی نسبت به افزایش توان تولید نفت آمریکا، طرح کاهش سقف تولید از سوی اوپک و هم‌پیمانان خارجی‌اش را شکست‌خورده تلقی کردند.

CNBC  ادامه می‌دهد: نگاهی سطحی به اعداد و ارقام و تغییرات قیمت نفت نیز در نخستین برداشت، همین شکست را القاء می‌کند اما با نگاهی کمی عمیق‌تر و بررسی برآوردها، می‌توان به نتیجه‌ای دیگر و کاملا متفاوت رسید.

پیش‌بینی‌ها از تولید نفت آمریکا در سال 2016 و قبل از مطرح شدن توافق‌های نخستین برای کاهش تولید از سوی اوپک، نشان می‌داد که میادین شیل آمریکا به قیمت بالاتر از 50 دلار برای نفت وست‌تگزاس، واکنش نشان خواهند داد. این اتفاق حدود 3 ماه قبل و زمانی که قیمت‌ها از مرز 48 دلار عبرو کردند آغاز شد. اما آنچه در میدان‌های پربازدهی مانند پرمیان رخ‌داد، ربطی به طرح کاهش تولید نداشت و کشف سطح دیگری از شیل موجب افزایش تولید شد.

تا قبل از نشست دیروز وین، اظهارات وزیر نفت روسیه که در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته بود مسکو با سرعتی دوبرابر آنچه تعهد کرده، تولید خود را کاهش داده و نیازمند اثبات پایبندی ریاض است، بسیاری از کارشناسان را به این اشتباه انداخت که نشست وین با بیانیه‌ای از شکست پایان خواهد یافت.

چرا نفت به 60 دلار نمی‌رسد؟

 اما آنچه از میز مذاکره بیرون آمد، تایید پیشرفت سریع و به‌دور از انتظار مهار تولید بود. اما این خبر هم موفق به انتقال نفت به کانال 60 دلاری نشد و باز هم اغلب این کارشناسان مقصر اصلی را شیل آمریکا می‌دانند در حالی که موسسه UBS در تازه‌ترین برآورد منتشر شده خود، کلید دیگری برای این معما به‌دست می‌دهد.

UBS برآورد کرده که در صورت تداوم نفت 55 دلاری و واکنش مناسب شیل به این قیمت، تولید آمریکا به شکلی بالا می‌رود که قیمت نفت خام نوسانی بین 50 تا 55 دلار داشته و در این محدوده باقی بماند.

این رویدادی‌ست که تا امروز شاهد آن بوده‌ایم اما موسسه UBS در ادامه می‌افزاید که اگر واکنش مناسب از سوی شیل اتفاق نیفتد، قیمت نفت برنت در مرحله نخست به 60 دلار در هر بشکه و سپس تا 80 دلار نیز افزایش خواهد یافت؛ در غیر این‌صورت و در صورت برقراری تعادل در بازار، کاهش سقف تولید اوپک قادر به رساندن قیمت‌ها به 60 دلار نیست.

در پایان این موسسه افت قیمت امروز بازار را در راستای برقراری نظم نوین برآورد کرده و معتقد است که طرح کاهش تولید نه‌تنها شکست نخورده بلکه نخستین میوه با ثبات خود را به جهان عرضه کرده است.

منبع: CNBC

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن