فناورانه‌ترین شهر شناور جهان

مدیران بزرگترین شرکت‌های فناوری بر این باورند نخستین شهر شناور جهان می‌تواند نقطه‌ای باشد که آخرین دستاوردهای نوآورانه و فناورانه پیش از ورود به زندگی عمومی در این شهر مورد آزمایش قرار بگیرد.

 به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، طرح به ظاهر تخیلی و مربوط به آینده برای ساخت شهر شناور فناورانه روی تالاب پلینزی فرانسه برخی ساکنان محلی را نگران کرده است که در فاصله زمانی نه چندان دور ساکنان جدید آرامش منطقه را برهم بزنند و این فضای زیبا شبیه به فیلم‌های علمی تخیلی شود.

الکساندر تالیرچو مدیر شبکه تلویزیونی Tahitian در این خصوص گفت: این طرح، من را یاد یک فیلم تخیلی به نام Ewoks می‌اندازد که در آن ساکنان ماه می‌توانستند هر آنچه که می‌خواهند را روی زمین بنا کنند و یک امپراتوری غیرعادی بسازند، البته باید گفت این شهر شناور چنین اتفاقی را رقم نمی‌زند.

طرح اولیه برای ساخت شهر شناور فناورانه در تعطیلات پایان سال 2016 میلادی قوت گرفت و این روزها جدی‌تر از هر زمان دیگر دنبال می‌شود. در نخستین هفته از سال نو میلادی گروهی از مدیران ارشد بزرگترین شرکت‌های فناوری در دره سیلیکون اعلام کردند به دنبال انعقاد قرارداد جدید با مسوولان منطقه تالاب پلینزی، بررسی‌های اولیه را آغاز کرده‌اند و موافقت‌های اولیه را گرفته‌اند تا بتوانند در این زمینه گام بردارند. قرار است این شهر با هرآنچه که تاکنون روی کره خاکی ساخته شده متفاوت باشد و خانه‌های آن پیشرفته‌ترین و بهترین فناوری‌های روی زمین را شامل شود.

دنیای فناورانه معلق پیش‌بینی‌ها در مورد این شهر به گونه‌ای است که کارشناسان از آن به‌عنوان بزرگترین تحول در عرصه فناوری و معماری یاد می‌کنند. با وجود این برخی نگرانی‌ها وجود دارد که ثروتمندان با ورود به این شهر آن را به یک منطقه اختصاصی و غیرقابل دسترس برای بقیه تبدیل کنند.

ضوابط حاکم بر این شهر به گونه‌ای خواهد بود که مانند یک کشور کاملا مستقل عمل می‌کند. قوانین تعریف شده قضایی در این شهر کاربرد ندارد، مقررات به شیوه اختصاصی ارائه می‌شود و زندگی بدون پرداخت هرگونه مالیات پیش می‌رود تا مردم آسایش بیشتری داشته باشند.

پیتِر تاِیل، میلیاردر امریکایی که شرکت PayPal را راه‌اندازی کرد سال 2009 میلادی در جریان برگزاری یک کنفرانس گفته بود: رویای زندگی روی شهر معلق اتفاقی است که در فاصله زمانی نه چندان دور محقق می‌شود. ساخت چنین شهری برای هزاره سوم ضروری به نظر می‌رسد و مطمئن باشید به چشمان خود چنین شهری را خواهید دید.

او برای آنکه نخستین شهر شناور جهان را راه‌اندازی کند با سرمایه‌گذاری 500 هزار دلاری بنیادی را با نام Seasteading Institute تأسیس کرد و از همان زمان شهر شناور به یکی از طرح‌های اصلی دره سیلیکون تبدیل شد.

این سرمایه‌گذاری اندک توجه مدیران ارشد بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان را به خود جلب کرد و طولی نکشید هر یک از این شرکت‌ها طرح‌های مختلف برای شهر مذکور تعریف کردند تا آن را توسعه دهند.

طرح اصلی تایل مبنی بر این بود که نخستین شهر شناور جهان در آب‌های بین‌المللی ساخته شود و بررسی‌های بیشتر نشان داد مدل اولیه آن می‌تواند در یک منطقه مناسب‌تر پذیرای ساکنان خود باشد. تالاب پلینزی بخشی از کشور فرانسه محسوب می‌شود و با وجود این می‌توان از این مرکز و حومه آن به‌عنوان یک منطقه مستقل یاد کرد.

در تاریخ 30 نوامبر 2016 فرمانداری منطقه پلینزی حکم نهایی تاسیس این شهر را در اختیار «ادوارد فرینج» مدیر اصلی منطقه قرار داد و تاییدیه اصلی را صادر کرد.

روز گذشته فرینج به همراه دیگر مدیران فرانسوی به سانفرانسیسکو سفر کرد تا قرارداد «چارچوب حکمرانی ویژه برای مناطق آبی» را منعقد کند و از این طریق پایه‌های فناوری برای ساخت این شهر بنا شود. «رادولف هِنکن» مدیر بنیاد Seasteading اظهار داشت هر آنچه که در این شهر مشاهده می‌شود ردی از فناوری را در خود جا داده است و با قرارداد مذکور، از این نقطه می‌توان به فناورانه‌ترین شهر جهان برای سکونت اشاره کرد.

هنکن اعلام کرد این قرارداد به معنی آن است که زندگی در این شهر مستقل از همه نقاط جهان جلو می‌رود و فناوری‌های به کار گرفته شده در آن با هرآنچه که مردم تا امروز در زندگی خود تجربه کردند متفاوت است. این شهر به طور کاملاً صد درصد با محیط زیست سازگاری دارد و بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان ،آخرین دستاوردهای خود را برای یک زندگی هوشمند در آن ارائه می‌دهند.

یک شهر معلق این شهر از چند جزیره مجزا تشکیل شده است و ساکنان آن برای رفت و آمدهای روزانه می‌توانند از قایق‌های ویژه‌ای استفاده کنند که با فاصله مشخص از سطح آب حرکت می‌کند. به‌عنوان مثال در یکی از این جزیره‌ها رستوران دایر شده است و در جزیره دیگر افراد به کلاس ورزشی می‌روند. در مجموع همه این جزیره‌ها به یکدیگر متصل هستند و زندگی روی پایه‌های فناوری دایر شده است.

تالاب پلینزی در اصل به یک منطقه گفته می‌شود که زیر نظر دولت فرانسه برای خود رئیس جمهوری مجزا دارد و به صورت مستقل عمل می‌کند. این مرکز با تولید ناخالص 5.6 میلیارد دلاری توانسته است به یکی از آرام‌ترین مناطق جهان برای زندگی تبدیل شود. «پیتِر تاِیل» که این روزها به مشاور اصلی فناوری برای «دونالد ترامپ» تبدیل شده است از این منطقه به‌عنوان بهترین نقطه کره خاکی برای راه‌اندازی نخستین شهر شناور جهان یاد می‌کند و آن را فناورانه‌ترین شهر جهان هم می‌خواند.

هارو رایمان، مدیر تحقیقات دانشگاه پلینزی فرانسه اظهار داشت: جزیره‌نشینی کار چندان آسانی به نظر نمی‌رسد و این جزیره مصنوعی و مجهز می‌تواند مشکلاتی را هم به همراه داشته باشد. اندازه جزیره، اقتصاد، شرایط آب و هوایی، کنترل جمعیت و… از جمله مواردی هستند که باید برای ساخت این جزیره مورد توجه قرار گیرد و البته از آنجایی که شهر شناور قرار است به فناورانه‌ترین شهر جهان تبدیل شود، زیرساخت‌های آن باید به گونه‌ای باشد که هر چند سال یکبار بتوان تمام امکانات و تجهیزات آن را عوض کرد و آن را با آخرین دستاوردهای علمی و فناوری پیش برد.

مدیران بزرگترین شرکت‌های فناوری بر این باورند نخستین شهر شناور جهان می‌تواند نقطه‌ای باشد که آخرین دستاوردهای نوآورانه و فناورانه پیش از ورود به زندگی عمومی در این شهر مورد آزمایش قرار بگیرد و این مرکز در اصل یک آزمایشگاه بزرگ برای مشخص شدن کیفیت زندگی مبتنی بر فناوری‌های جدید باشد.

هنوز بدرستی مشخص نیست مردم در این شهر به چه صورت زندگی می‌کنند و چه خدمات یا امکاناتی در اختیار آنها قرار می‌گیرد. با وجود این آنچه که شهر شناور را از دیگر جزیره‌های کره زمین مجزا می‌کند این است که بهترین و پیشرفته‌ترین فناوری‌ها در آن به کار گرفته شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن