امضای تفاهم نامه میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پژوهشگاه صنعت نفت
تفاهم نامه توسعه همکاری های مشترک و انجام پژوهش های کاربردی میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.
به گزارش خبرنگار انرژی امروز، در بازدید مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران ارشد این شرکت از پژوهشگاه صنعت نفت ، مدیرعامل پژوهشگاه صنعت نفت وکارشناسان بخش های مختلف این پژوهشگاه توانمندی ها و فعالیت های خود را در زمینه صنعت بالادست و پایین دست پتروشیمی معرفی کردند و ضمن بیان امکانات خود خواستار توسعه سطح همکاری ها در زمینه تجاری سازی پژوهش های صورت گرفته و بررسی طرح های جدید پژوهشی مورد نیاز صنعت پتروشیمی شدند.
مرضیه شاهدایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از بازدید از پتانسیل های موجود در پژوهشگاه صنعت نفت گفت: این پژوهشگاه چه در بحث تجهیزات و چه در زمینه نیروی انسانی فعال و مجرب از توانائی بالایی برخوردار است که در سطح منطقه بی نظیر است و در همین راستا امکان گسترش فعالیت ها بین پژوهشگاه و شرکت ملی صنایع پتروشیمی وجود دارد.
شاهدایی اظهار کرد: صنعت پتروشیمی بسیار گسترده است و این صنعت مواد نفتی را به یک زنجیره وسیع از محصولات تبدیل می کند که همه این زنجیره نیازمند کاتالیست ها و تکنولوژی است و هر کدام مسائلی مثل اشکالات زیست محیطی و کمبود تکنولوژی دارند. به این جهت برای ارتقا ارتباط این پژوهشگاه با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تلاش می کنیم تا این ارتباط منجر به توسعه کل صنعت پتروشیمی کشور شود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: سرمایه گذاران مختلفی برای احداث واحدهای پتروشیمی به ما رجوع می کنند و اگر ارتباط پژوهشی محکمی ایجاد شود می توانیم سرمایه گذاران را به سمت طرح های پشتیبان پتروشیمی یا طرح های پژوهش شده هدایت کنیم.
شاهدایی ضمن ابرازخرسندی از فعالیت های پژوهشگاه صنعت نفت گفت: برای اولین بار است که از این پژوهشگاه بازدید کردم و به آینده همکاری در زمینه پروژه های مختلف امیدوارم . توسعه صنعت نیازمند تکنولوژی و دانش است و یکی از کارهای جهادی باید در زمینه پژوهش و فناوری باشد.
حمیدرضا کاتوزیان مدیرعامل پژوهشگاه صنعت نفت نیز در مورد محور های تفاهم نامه گفت: علاقمندیم تا با امکانات آزمایشگاهی خود و همکاری با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی فعالیت های پژوهشی داشته باشید به عنوان مثال پژوهشگاه صنعت نفت طرح های مختلف تحقیقاتی برای بعضی از پتروشیمی ها انجام داده است که می تواند این طرح ها را در اختیار واحدهای دیگر هم قرار دهد .
کاتوزیان در مورد طرح های پیشنهادی پژوهشگاه برای توسعه همکاری با صنعت پتروشیمی گفت: ما در دو پردیس پژوهش و توسعه صنایع پایین دستی نفت و پردیس پژوهش و توسعه در محیط زیست می توانیم با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی همکاری داشته باشیم که طرح های پیشنهادی در پردیس صنایع پایین دستی نفت شامل تامین خوراک مناسب برای واحدهای الفین استفاده کننده از نفتا، استفاده از حلال فناوری پارسی سول در مجتمع های پتروشیمی، تدوین دانش فنی ساخت غربال مولکولی BaX جهت جداسازی پارازایلین، بازیافت بخارات هیدروکربنی از مخازن ذخیره با استفاده از تکنولوژی VRU، استفاده از فناوری ایرانی SRU در واحدهای پتروشیمی در حال طراحی یا ساخت، بازیافت منومرها با فناوری غشایی در مقیاس صنعتی، ساخت مدول های صنعتی اولترافیلتراسیون با هدف تصفیه پساب های صنعتی مجتمع های پتروشیمی، بومی سازی مواد شیمیایی پر مصرف در صنعت پتروشیمی خواهد بود و طرح ها و پروژه های پیشنهادی برای محیط زیست شامل ارزیابی و مدل سازی منابع انتشار آلاینده ها و تعیین سهم آلایندگی واحدهای پتروشیمیایی مستقردر منطقه ویژه اقتصادی عسلویه و ماهشهر، تدوین اطلس جامع زیست محیطی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تعیین شاخص های توسعه پایدار، توسعه و استقرار سیستم مدیریت خوردگی، بهینه سازی عملیاتی مصرف انرژی در صنایع پتروشیمی، مدیریت کربن( کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ) است.
قنبری مدیر عامل شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی نیز در مورد توسعه همکاری ها گفت: همکاری ما طی سال های اخیر در حوزه های مختلف موثر بوده است و چه در فرآیند و چه کاتالیست و غشا با توجه به ایجاد ظرفیت های تحقیقاتی موجود می توان فیلدهای جدیدی ایجاد کنیم و در صورتی که شرکت های پتروشیمی به دانش و تکنولوژی نیاز داشته باشند استفاده از توان داخل در اولویت طرح ها خواهد بود که با یک همگرایی موثر در جهت رشد فناوری صنعت با پژوهشگاه صنعت نفت همکاری خواهیم داشت.
در پایان نیز تفاهم نامه ای بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد که بر اساس این تفاهم نامه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، طرح های پیشنهادی پژوهشگاه را بررسی کرده و شرایط ارتباط بین واحدهای پتروشیمی و پژوهشگاه را برای استفاده از طرح ها فراهم خواهد کرد.