عدم افزایش قیمت حامل‌های انرژی تبلیغاتی است

نایب‌رییس کمیسیون اقتصاد مجلس با بیان اینکه مصوبه کمیسیون تلفیق و نظر دولت بر عدم افزایش قیمت حامل های انرژی با نزدیک شدن به انتخابات شبهه برانگیز است، تصریح کرد: با توجه به نزدیکی به انتخابات به نظر می آید که این موضوع بیشتر برد انتخاباتی و تبلیغاتب داشته باشد تا نگاه اقتصادی و برای مردم شرایط دشواری پیش آمده است.

سید ناصر موسوی لارگانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز درباره مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه مبنی بر عدم افزایش قیمت حامل های انرژی گفت: این موضوع طی سال های گذشته نیز بارها مطرح شده و دولت های اخیر هم بارها اعلام کرده اند که قیمت ها افزایش پیدا نمی کند اما در نهایت قیمت ها بدون مجوز افزایش پیدا می کند.

وی در ادامه افزود: مصوبه کمیسیون تلفیق هم در راستای همین سیاست دولت است اما همانطور که می بینید طی روزهای اخیر قیمت گاز مصرفی تا 40 درصد افزایش یافته است. نه مجلس و نه سایر نهادها به موضوع وارد نشده اند و سئوالی که پیش می آید این است که وقتی در بودجه 95 برای این افزایش قیمت ها برنامه ریزی صورت نگرفته است، درآمدها چه می شود؟

موسوی لارگانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا این نوع رفتار میراث دولت گذشته است، تاکید کرد: در حال حاضر مردمی که به ما مراجعه می کنند گاه قبض برق و گازشان در دست است و از ناتوانی در پرداخت و هزینه کرد در این حوزه هستند. به عبارتی وضعیت مردم روز به روز بدتر می شود. حال مجلس عدم افزایش را مصوب کرده است اما دولت بدون مجوز مجلس قیمت ها را افزایش می دهد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در فضای اقتصادی کشور چنین تصمیماتی باید پایه و اساس درست داشته باشد، تصریح کرد: آن زمانی که بحث هدفمندی یارانه ها در مجلس مطرح بود قرار بر این بود که ما طی 5 سال با شیب ملایم به 90 درصد فوب خلیج فارس برسیم. حقیقتا طی این مدت و در آن زمان که قیمت نفت و فرآورده های نفتی کاهش یافته بود به این شرایط دست یافتیم.

وی با بیان اینکه با افزایش قیمت نفت ما با این شرایط فاصله گرفتیم، تصریح کرد: در بحث درآمدهای حامل های انرژی آن زمان که قیمت بنزین سهمیه بندی 100 و قیمت آزاد آن 400 تومان بوده است. دولت همین 45 هزارتومان را به مردم می پرداخت حال که قیمت تک نرخی و 1000 تومان شده است و قیمت گاز سی ان جی هم افزایش یافته است، این درآمدها چه شده و در کجا مصرف شده است؟

موسوی لارگانی با اشاره به جلسه روز گذشته کمیسیون تلفیق بودجه 96 و گزارشی که محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت از عملکرد  و هزینه های دولت داده است، گفت: بر مبنای این گزارش کل درآمدی که از افزایش قیمت حامل های انرژی به دست آمده است 36 هزار میلیون است. در گذشته اعلام می کردند 18 هزار میلیارد کمبود منابع دارد و الان هم رقمی بیشتر از آن مقدار اعلام کرده اند. چگونه می شود با ثابت بودن یارانه پرداختی به مردم (45هزار تومان) وکاهش تعداد افراد و افزایش قیمت حامل های انرژی باردیگر چنین کمبود منابعی وجود دارد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دولت بر شفاف سازی و گردش اطلاعات تاکید دارد، گفت: خوب است روشن شود درآمد دولت از این افزایش قیمت ها چقدر بوده است و مهم است بدانیم چقدر از این درآمدها به بهداشت، یارانه، تولید و بقیه بخش ها می رود.

وی در ادامه افزود: متاسفانه جدولی در کیسیون تلفیق بودجه تدوین شد که در صحن پیشنهاد بازگشت به دولت داده شد. حال باید ببینیم دولت در راستای شفاف سازی چه می کند.

نماینده مردم فلاورجان با بیان اینکه مردم آمادگی افزایش قیمت ها را دارند، تاکید کرد: مردم با شرایط کنار می آیند اما در صورتی که درآمدها در جایگاه اصلی مصرف شوند.

وی در پایان با بیان اینکه بر مبنای قانون این افزایش قیمت باید تا 90 درصد فوب خلیج فارس برسد، تاکید کرد: بنابر شرایط اقتصادی و قوانین این قیمت ها بالا می رود اما خوب است دولت با این نوع لوایح مردم را سردرگم نکند و صادقانه با آنها رفتار کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن