اولین فرمان نفتی ترامپ صادر شد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید ایلات متحده آمریکا، همانگونه که وعده داده بود، روز سه شنبه دستور از سرگیری پروژه های بحث برانگیز احداث خطوط انتقال نفت «کی استون» و «داکوتا اکسِس» را صادر کرد تا خیز بلندی به سود افزایش استقلال آمریکا در حوزه انرژی آمریکا بردارد.

این اقدام ترامپ، در راستای اقدامات او علیه سیاست‌های باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین ارزیابی می شود که با متوقف کردن طرح درمانی بزرگ اوباما آغاز شد و حالا با دستور از سرگیری دو پروژه ای که با دستور اوباما متوقف شده بود، ادامه یافت تا ترامپ نشان دهد بر خلاف آنچه پیش بینی می شد او در اجرای وعده هایش بسیار جدی است. 

کی استون در تقابل با محیط زیست باراک اوباما، که روز جمعه رسما کاخ سفید را به جانشین خود دونالد ترامپ تحویل داد، در طول دوران ریاست جمهوری خود، به دلایل زیست محیطی، مخالف پروژه کی استون برای انتقال نفت کانادا به پالایشگاه‌های خلیج مکزیک از مسیر ایالات متحده بود. 

کی استون 1900 کیلومتری قرار است با بلعیدن 8 میلیارد دلار بودجه، روزانه 830 هزار بشکه نفت خام را از شهر «هاردیستی» ایالت آلبرتا در کانادا به «استیل سیتی» در ایالت «نبراسکا» منتقل کند.

در فرمان ترامپ البته هنوز مجوز تخصیص منابع مالی به این طرح داده نشده ولی ازسرگیری اجرای پروژه، در قالب یک لایحه برای ارسال به کنگره آماده شده است. 

این پروژه علاوه بر آنکه توان پالایشی آمریکا را در فرآورده های نفتی افزایش می دهد، به معنای افزایش فروش نفت کانادا به آمریکا و کاهش صادرات نفت عربستان به ایالات متحده خواهد بود.

طرفداران محیط زیست خواهان اجرا نشدن طرح احداث خط لوله کی استون اکس ال هستند. 

آنها نگران آلودگی محیط زیست هستند. به گفته آنها منابع آب کم عمق در ایالت نبراسکا در آمریکا از جمله منابع طبیعی در معرض خطر است. 

نفت شن نفتی است که در معادن وسیع از دل خاک استحصال می شود یا با تزریق آب جوش به عمق زمین، از خاک جدا و استخراج می شود. 

مدافعان محیط زیست می گویند مضرات استخراج این نوع نفت بیشتر از منافع آن است چرا که گلخانه ای`&gt.گازهای گلخانه ای تولید شده در استحصال نفت شیل ۴۰ درصد بیشتر از نفت خام معمولی است. 

علاوه بر این، به گفته آنها خطر نشت نفت از خط لوله کی استون اکس ال، سلامت زندگی ساکنان ایالت های مسیر آن را تهدید می کند. 

اما ترامپ با مواضع خود در قبال گرمایش زمین و همچنین انتصابات خود در حوزه محیط زیست نشان داده که همچون اغلب سرمایه داران توجه چندانی به حفظ محیط زیست ندارد. 

بی توجهی ترامپ به نگرانی بومیان داکوتا از سوی دیگر خط لوله داکوتا اکسس که خبر احداث آن در سال ۲۰۱۴ اعلام شد و مجوز لازم برای احداث آن تا ۲۰۱۶ به طول انجامید از ایالت داکوتای شمالی تا ایالت ایلینوی، نیز اعتراضات گسترده محلی را در پی داشت. 

معتقرضان معتقدند ساخت این خط لوله موجب آلودگی آب آشامیدنی و تخریب میراث فرهنگی بومیان آمریکا (سرخ پوستان) در منطقه می‌شود و به همین دلیل این پروژه ۳.۸ میلیارد دلاری به دستور اوباما در شهریورماه متوقف شد. 

باراک اوباما روز ۱۱ آبان گفته بود: دولت فدرال آمریکا در اندیشه تدبیری است تا ساخت خط لوله نفت داکوتا اکسس را که چندین هفته به علت تظاهرات بومیان منطقه متوقف شده است، در مسیر تازه‌ای قرار دهد. احداث این خط لوله در ایالت داکوتای شمالی که یکی از آخرین مناطق زندگی بومیان به شمار می آید، نگران کننده است. 

طی دو قرن گذشته، دولت های فدرال و ایالتی، بومیان آمریکایی را از زمین هایشان بیرون کردند و اگر باقی مانده این زمین ها در ایالتی همچون داکوتای شمالی به بهانه احداث خطوط لوله نفت از آنان گرفته شود، حفظ فرهنگ بومیان در آمریکا به شکل جدی مورد تهدید قرار می گیرد. 

این خط لوله ۱۸۸۵ کیلومتری قرار است نزدیک به نیم میلیون بشکه نفت خام را از میدان‌های نفتی ایالت داکوتای شمالی از داکوتای جنوبی و آیووا به خط لوله دیگری در ایالت ایلینوی برساند.

دستور ترامپ، از واردآمدن خسارت بیشتر به شرکت پیمانکار این پروژه که شرکت «انرژی ترنسفر پارتنرز» است جلوگیری به عمل می آورد. خسارتی که تخمین زده می شود تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیون دلار بوده است. 

حامیان این طرح معتقدند که احداث این خط لوله، سریع‌ترین و مستقیم‌ترین مسیر برای انتقال نفت از داکوتای شمالی به پالایشگاه‌های ایالت‌های جنوب آمریکا است.

کمپانی های نفتی، صاحبان صنایع فولاد، برخی مقامات فدرال و ایالتی و همچنین عموم سران حزب جمهوریخواه به عنوان حامیان این پروژه معتقدند که با سرمایه گذاری در صنعت نفت و صنایع جانبی آن از جمله نصب لوله های نفت و احداث پالایشگاه ها، زمینه برای تامین انرژی های ارزان قیمت فراهم می شود. 

آنان تاکید دارند با اجرای چنین پروژه هایی، به ویژه در مناطق بکر و دست نخورده داکوتای شمالی، فرصت های جدید شغلی ایجاد می شود و توسعه در چنین مناطقی گسترش می یابد. 

دستور ترامپ برای اجرای این دو خط لوله که توسط اوباما برای یافتن راهکار مناسب تعلیق شده بود؛ نشان می دهد ترامپ برای استقلال آمریکا در حوزه انرژی بسیار مصمم است و در این مسیر، جمهوریخواهانی که در راس شرکت های بزرگ نفتی قرار دارند و اکنون قدرت را نیز به دست گرفته اند؛ با او همراه هستند. 

موضوعی که نگرانی حامیان محیط زیست در آمریکا را در پی داشته است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن