بخش خصوصی در بیان مطالبات خود یک‌صدا نیست

رییس انجمن بهینه‌سازی مصرف انرژی ایران گفت: ذی‌نفع نهایی انرژی دولت است؛ بخش خصوصی و تشکل‌های بخش خصوصی باید با تعامل دولت پروژه‌های انرژی خود را اجرایی کند و تشکل‌ها مباحث انرژی را پیگیری کنند.

 آرش نجفی در کفتگو با خبرنگار نفت و توسعه انرژی امروز، درباره نقش تشکل‌های فعال در حوزه انرژی در پیشبرد سیاست‌های بخش خصوصی و سیاست‌گذاری به نفع بخش خصوصی گفت: تشکل‌های حوزه انرژی که در ایران ثبت شده‌اند در سه محل، یعنی اتاق بازرگانی، صنایع معدن وکشاورزی ایران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و در دانشگاه‌ها ثبت می‌شوند.

نجفی افزود: تشکل‌هایی که در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت می‌شود تشکل کارگری-کارفرمایی است و تشکل‌های ثبت‌شده در نهادهای علمی به فعالیت‌های پژوهشی و مطالعه زیرساختی و توسعه‌ای می‌پردازد؛ اما مهم‌ترین تشکل‌ها در حوزه انرژی همان‌هایی است که در اتاق اتاق بازرگانی، صنایع معدن وکشاورزی ایران ثبت کرده‌اند.

به گفته نجفی، تشکل‌ها دو نوع هستند: NGO ها و BMO ها که کارکرد و عملکرد متفاوتی دارند. سمن‌ها یا سازمان‌های مردم نهاد که در مباحث اجتماعی فعال هستند؛ موقعی که حوزه انرژی را باب مسائل زیست محیطی پیگیری می‌کنند و زمانی از زاویه اقتصاد. در ایران چند BMO داریم که در موضوعات مختلف و متنوع انرژی فعالیت می‌کنند. به گفته نجفی، اطلاعات و شناخت خوب از تشکل‌ها و ظرفیت‌های آن‌ها به انجام برنامه‌ریزی‌های آینده کمک می‌کند.

 رئیس انجمن بهینه‌سازی مصرف انرژی ایران افزود: از آنجایی اقتصاد کلان ایران با انرژی عجین است، روی همین اصل به این حوزه توجه ویژه‌ای شده است. ذی‌نفع نهایی انرژی دولت است و بخش خصوصی و تشکل‌های بخش خصوصی باید با تعامل دولت پروژه‌های انرژی خود را اجرایی کند و تشکل‌ها مباحث انرژی را پیگیری کنند.

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی ایران درباره نحوه حمایت دولت از بخش خصوصی گفت: متأسفانه دولت نه‌تنها از بخش خصوصی حمایت نمی‌کند، بلکه به‌عنوان رقیب بخش خصوصی در درحوزه انرژی بسیار سلیقه‌ای عمل کرده و دخالت می‌کند. برای همین تشکل‌های فعال در حوزه انرژی هم با مسائل و مشکلاتی درگیر است که اقتصاد این حوزه.

نجفی با اشاره به اینکه «تشکل‌های فعال در حوزه انرژی در موقع سیاست‌گذاری‌ها صدای واحدی ندارند»، گفت: تا زمانی که صورت مساله تشکل‌ها و مشکل کلان تشکل‌ها یا مسوله باشد آنها می‌توانند با هم اتحاد داشته باشند. امروز مشکل اصلی بنگاه‌های اقتصادی دخالت دولت در اقتصاد و کوچک شدن بخش خصوصی است.

 او تصریح کرد: وقتی مشکل بزرگ یا ابرمشکل برطرف شود در آن صورت ممکن است مشکلات کوچک نمایان شود.

نجفی لزوم تهیه بانک اطلاعاتی تشکل‌ها را مهم دانست و گفت: ما باید شناخت دقیق و جامعی از تشکل‌ها و مطالبات آنها داشته باشیم؛ اما به نظر می‌رسد مهم‌ترین مشکل تشکل‌ها مسایلی است که از سطح کلان به خرد می‌رسد.

اومعتقد است: اگرچه بخش خصوصی و تشکل‌های بخش خصوصی در بیان مشکلات خود یک صدا نیستند؛ اما در عین حال با هم تعامل دارند و این تعامل را می‌خواهند با دولت هم داشته باشند. اما متاسفانه اتفاق‌نظر در میان بدنه میانی و پایین‌دست دولت با دولت و بخش خصوصی ندارند.

نجفی افزود: مدیران میان‌دست و پایین‌دست هیچ توجهی به مطالبات بخش خصوصی ندارند و ما بارها مطالبات خود را از دولت پیگیری کرده‌ایم، اما مشکل از دولت نیست؛ مشکل امروز بخش خصوصی و تشکل‌های بخش خصوصی نه با دولت است و نه با خودشان؛ رویکرد مدیران میانی و پایینی در جهت بهبود وضعیت بخش خصوصی نیست. مدیران میانی دولت استراتژی حمایت از بخش خصوصی وتشکل های بخش خصوصی را ندارند.

او گفت: نباید این را فراموش کرد که ذینفع نهایی حوزه انرژی دولت است؛ اما بیشترین ناهماهنگی هم برای بخش خصوصی از طرف دولت و نهادهای دولتی ایجاد می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن