ترزا می، به دنبال انرژیهای پاک است
طبق اسناد استراتژیهای جدید صنعتی که منتشر شده است، بعد از برکسیت، ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در حال برنامهریزی برای جهانی کردن برنامههای ملی بریتانیا در انرژیهای پاک است.
به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز به نقل از Renewable Energy World، اسنادی که هفته قبل منتشر شد؛ نشان میدهد هدف دولت بریتانیا این است که برای در دست گرفتن سهم قابل توجهی از بازار جهانی، سرمایهگذاری کند. در این میان، تولید و خدمات انرژیهای پاک، نقشی کلیدی در این هدفگذاری خواهند داشت.
ترزا می خواهان آن است که «بریتانیایی جهانی» بسازد تا ارتباط خود با کشورهایی که از اتحادیه اروپا خارج میشوند را تقویت کند.
بریتانیا با داشتن بیشترین واحدهای برق بادی فراساحلی نصب شده نسبت به دیگر کشورها، در این نوع انرژی پاک در حال تبدیل شدن به رهبری جهانی است. این صنعت در سال گذشته سرمایهگذاری 29.9 میلیارد دلاری را تجربه کرد، و نسبت به سال 2015، جهشی 40 درصدی داشت.
دولت بریتانیا برنامههایی هم برنامههایی برای راهاندازی اولین تالابهای جزر و مدی دنیا در نظر دارد، که در صورت قطعی شدن، برای اولین بار انرژی پاک از این طریق در بریتانیا تولید خواهد شد.
تمرکز بر هزینهها
دولت بریتانیا در داخل مرزهای خودبرنامههایی دارد تا بتواند در هماهنگی تغییرات زیرساختهای انرژی کشور چون نصب و راهاندازی شبکههای هوشمند برق، نصب و راهاندازی ایستگاههای شارژ خودرو و نیز برنامههای ویژه برای سوختهای هیدروژنی، نقش ویژهای بازی کند.
اسناد منتشر شده نشان میدهند که بریتانیا زمانی که در حال تدوین اهداف خود برای تغییرات اقلیم بود، بر روی هزینهها و امنیت تامین انرژی تاکید بسیار داشت و در نظر دارد در سال 2017 یک نقشه راه بلند مدت بیاندیشد تا بتواند هزینههای رسیدن به اقتصاد و تجارتی کم کربن را به حداقل برساند. در سال 2017 نیز برنامهای برای کاهش انتشارات تدوین خواهد شد.
اِما پینچبک، مدیر اجرایی موسسه تجاری RenewableUK میگوید: هزینههای انرژی برای صنایع بسیار مهم هستند، بنابراین با شکلدهی مجدد این هزینهها در بریتانیا، که انرژیهای تجدیدپذیر منابع عمده تامین انرژی بریتانیا خواهند بود، باید بتوانیم سودی را که از سرمایهگذاری در مدرنیزهسازی روشهای تولید برق به دست میآوریم را بیشتر و بیشتر کنیم.
او اصرار دارد که دولت به دنبال درنظر گرفتن محدودیتهای یارانهای خود برای مزارع جدید بادی باشد، مزارعی که ارزانترین نوع برق در بریتانیا را تولید میکنند.
فرصتهای از دست رفته
ترزا می و سیاستهای انرژی پاک او برای خود منتقدینی هم دارد. کارولین لوکاس، رهبر حزب سبز بریتانیا میگوید: در استراتژیهایی که دولت منتشر کرده است «یک فرصت از دست رفته»وجود دارد. در قلب هر استراتژی صنعتی پیشرو تعهداتی مبهم برای کنار گذاشتن سوختهای فسیلی وجود دارد.
انتقاد لوکاس از دولت این است که دولت برنامههایی برای رسیدن به بودجه کربن خود دارد در عین حال برنامههایی هم برای خصوصیسازی سرمایهگذاری سبز در بریتانیا درنظر گرفته است.
از نظر او «یک استراتژی صنعتی سبز باید چیزی فراتر از سرمایهگذاری در اقتصاد کربن صفر باشد، و به بریتانیا کمک کند در دنیا در تولید انرژیهای تجدیدپذیر و کم کربن به یک رهبر تبدیل شود».