مخروبههای فوکوشیما هنوز سوخت هستهای دارند
شرکت برق توکیو Tepco، اوپراتور نیروگاه مخروبه فوکوشیما، به این نتیجه رسیده که احتمالا در زیر راکتور شماره دوم این نیروگاه، پسماندهای سوخت هستهای باقی مانده است. راکتور شماره دو، یکی از سه راکتوری بود که در فاجعه زلزله سال 2011 ژاپن، منفجر شد.
به گزارش انرژی امروز به نقل از رویترز، اگر این ادعا ثابت شود، بعد از سالها تاخیر و قضاوتهای اشتباه و نیز نشت مواد رادیواکتیو در آبهای منطقه، حالا باید اقدامات بسیار قابل توجهی در این زمینه انجام گیرد.
با یافتن اورانیوم گداخته با رادیواکتیویته بالا، شرکت تپکو بایستی روشهای کنونی خود برای از بین بردن سوختهای گداخته را به سرعت تغییر دهد.
این گزارش میگوید تپکو امروز (دوشنبه) توانسته است با استفاده از بازبینی با دوربین، تودههای سیاهی در زیر راکتور پیدا کند اما هنوز نتوانسته است ثابت کند که این مواد چه چیزی هستند.
بعد از زلزله 9 ریشتری در سواحل ژاپن در مارس سال 2011 و سونامی بعد از آن که نواحی بسیار وسیعی را در بر گرفت و بیش 15 هزار نفر را به کام مرگ کشاند، در بدترین حادثه هستهای دنیا پس از چرنوبیل سال 1986، سه راکتور شرکت برق تپکوی فوکوشیما از کار افتادند.
بر همین اساس، با انفجار این راکتورها و پخش مواد رادیواکتیو، بیش از 160 هزار نفر از مردم ساکن در محدوده فوکوشیما مجبور به ترک خانههای خود شدند.
دو ماه طول کشید تا شرکت تپکو زیر بار مسوولیت انفجار این راکتورها رفت و آنچه را که متخصصان در طی هفتهها گوشزد میکردند را قبول کرد.
در این مدت تپکو توانسته است هزاران میله سوخت مصرف شده را از یکی از ساختمانهای آسیب دیده خارج کند. اما نتوانسته است محل دقیق میلههای سوخت گداخته را در سه راکتور دیگر در این نیروگاه شناسایی کند.
این شرکت توانسته است از رباتهایی استفاده کند تا بتواند به راکتورها نزدیک شود، اما تشعشات راکتورها سیمکشیهای آنها را نابود کرده و از کار انداخته است.
در دسامبر گذشته، دولت ژاپن بعد از اینکه فشارها بر علیه شرکت تپکو برای بهبود و اصلاح ساختار خود افزایش یافت، سرمایه لازم برای هزینههای مربوط به فاجعه هستهای فوکوشیما را دو برابر کرد و به 21.5 تریلیون ین برابر با 188 میلیارد دلار رساند.