نبود وسایل اطفای حریق مناسب علت بروز خسارات وارده
16 تیرماه امسال خبر آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی، بندر ماهشهر در رسانه ها منتشر شد. مأموران آتشنشانی بالاخره پس از 3 روز تلاش توانستند آتش را به طور کامل مهار کنند. مسئولان علت آتشسوزی را نشتی گاز در مخزن 8001 این واحد پتروشیمی اعلام کردند با انتشار این اظهار نظرها همچون رویه معمول در بروز این نوع حوادث با چنین گستردگی قرار شد گزارشی از علل و عوامل وقوع حادثه تنظیم و در اختیار کمیسیون انرژی مجلس قرار گیرد. حال پس از گذشت 5 ماه و با پیگیری های پی در پی گزارش مذکور نهایی شد و در اولین جلسه این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.
در این زمینه حسین امیری خامکانی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با خبرنگار پارلمای انرژی امروز به گزارش ارائه شده در کمیسیون متبوعش درباره آتش سوزی پتروشیمی بوعلی ماهشهر اشار کرد و گفت: خوشبختانه گزارش از لحاظ نگاه کارشناسی به حادثه بسیار خوب بود. آنچه مشهود است ابزار و وسایلی که از دید HSE و ایمنی مهم است، طی این سال ها اورهال نشده است.
وی در ادامه افزود: ساختار اولیه یعنی در زمان ایجاد برج ها باید فاصله استاندارد رعایت می شد و متاسفانه چنین ساختی صورت نگرفته و همچنین این برج ها نباید در جهت باد قرار می گرفت که این موضوع هم رعایت نشده است. علاوه بر این منبع خوراک هم نباید در جهت باد قرار می گرفت و باید فاصله های آن رعایت می شد که در گزارش خلاف آن ثبت شده است.
نماینده مردم زرند و کوهبنان با بیان اینکه نکات ظریف و فنی در این گزارش به چشم می خورد، تصریح کرد: وجود ماشین های به روز و استاندارد برای چنین تاسیسات حساس انرژی بر که از لحاظ امنیتی باید بسیار قوی باشند، حائز اهمیت است که از این جهت هم این تاسیسات نواقصی داشت. همچنین بعد وسایل اطفای حریق هم باید به میزان کافی وجود داشته باشد که این هم مشکل موجود در این تاسیسات بوده است. گسترده شدن این آتش سوزی به دلیل نبود همین وسایل اطفای حریق بوده است.
وی در پایان گفت: این گزارش به زودی در صحن قرائت می شود.
سهل انگاری در جابه جایی قطعات علت بروز حادثه
علاوه بر این جلال میرزایی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در تکمیل شرح این گزارش به خبرنگار پارلمانی انرژی امروز گفت: تمرکز گزارش در خصوص سهل انگاری در جابه جایی قطعات بوده است.
وی با اشاره به نبود امکانات اطفای حریق تصریح کرد: در مکانی که چندین مجتمع بزرگ پتروشیمی وجود دارد و بنابر نوع کار امکان آتش سوزی و حریق است متناسب با آن امکانات اطفای حریق تزریق نکردیم. این منطقه نیازمند هواپیمای آتش نشان است.
نماینده مردم ایلام همچنین به موضوع نبود مدیران عالی رتبه این تاسیسات در منطقه، گفت: مدیران عالی رتبه این پتروشیمی در منطقه ساکن نیستند تا در زمان وقوع حادثه عکس العمل مناسبی ایفا کنند و تدابیر لازم مناسب در برابر بروز این حوادث داشته باشند.