نگرانی ما وفای به عهد شرکتهای فرانسوی است
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به قراردادهای نفتی کشورمان بر مبنای قراردادهای IPC، گفت: علیرغم انتقاداتی که به این نوع قراردادها وجود داشت اما زمینه به واسطه آن امضای قراردادها با شرکت های بزرگی همچون توتال و شل فراهم آمده است.
مجید ناصرینژاد در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز با اشاره به سفر اخیر وزیر امورخارجه فرانسه به ایران گفت: پس از توافق برجام ما توقع داشتیم آنهایی که قول داده بودند تحریم را رفع کنند و موجب گشایش شوند، در این راستا فعالیت هایی انجام دهند.
وی در ادامه افزود:طی ماه های اخیر هیات های بلندمرتبه و پر تعدادی به ایران آمدند اما عملا نتیجه این رفت و آمدها چندان محسوس نبوده است و نفع آن برای ایران چندان مشخص نشده است. حال هم که هیاتی بالغ بر 60 نفر همراه ژان مارک ایرو وزیر امورخارجه فرانسه آمده اند که قطعا در مراودات سیاسی نقش موثری دارند و امیدواریم در حوزه اقتصادی و انرژی هم این اثرگذاری برا شاهد باشیم.
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر مبنای رویه های سابق کشورهای اروپایی در برابر ایران، نباید اعتماد چندانی به آنها داشته باشیم، تصریح کرد: در این زمینه تردید داریم اما اگر اینها صادق و به قولشان وفادار باشند می توانیم امیدوار باشیم که ورود هیات فرانسوی و مسئولان توتال به ایران، جایگاه ویژه ای در روابط اقتصادی ما به ویژه در حوزه نفت و انرژی دارد.
وی با اشاره به قراردادهای نفتی کشورمان بر مبنای قراردادهای IPC، گفت: ما در این نوع قراردادها راه را برای کشورهای دیگر هموار کرده ایم و علیرغم انتقاداتی که به آن وجود داشت، زمینه برای امضای قراردادها با شرکت های بزرگی همچون توتال و شل فراهم آمده است.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در پایان گفت: ضمن اینکه بنابر سوابق موجود از این شرکت ها و کشورها ما هنوز اعتماد کافی به وفای به عهد آنها نداریم اما زمینه برای بستن قراردادها وجود دارد. شاید این بارشرایط فرق کند و فرانسه متفاوت از دوره پیشین به عهد خود پایبند باشد. این موضوع و بازگشت این شرکت ها یکی از اثرات برجام است که در قبال همراهی های ایران، امیدواریم آنها هم به عهدشان وفا بمانند.