بسیار نیازمند سرمایهگذاری خارجی در حوزه انرژی هستیم
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه با تصویب قانون ISA توسط مجلس امریکا و عدم رد آن توسط آقای اوباما محدودیتهایی در فعالیت ما پیش میآید، تصریح کرد: کشورهای خارجی در این بین گاه تنها 20 میلیون دلار و گاه 40 میلیون دلار در حوزه پتروشیمی ایران میتوانند سرمایهگذاری کنند که اگر بیشتر از این باشد شامل تحریم ثانویه می شوند.
محمد جواد جمالی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز درباره حضور ژان مارک ایرو، وزیر امور خارجه فرانس، و هیات همراهش در تهران گفت: ما قطعا در حوزه نفت و بهویژه دربعد استخراج نیاز به همکاری و سرمایه گذاری شرکتهای خارجی داریم. شرکت توتال هم شرکت بزرگی است که در صورت امضای توافق میتواند آثار خوبی بر روند فعالیت ما در این حوزه داشته باشد.
وی در ادامه افزود: موضوع مهمی که در این بین و در ماههای پس از توافق برجام شاهد هستیم، این است که ما توافقات خوبی را روی کاغذ داشتهایم؛ اما این توافقات اجرایی نشده است.
جمالی با بیان اینکه «با تصویب قانون ISA توسط مجلس امریکا و عدم رد آن توسط آقای اوباما محدودیتهایی در فعالیت ما پیش میآید»، تصریح کرد: کشورهای خارجی در این بین گاه تنها 20 میلیون دلار و گاه 40 میلیون دلار در حوزه پتروشیمی ایران میتوانند سرمایهگذاری کنند که اگر بیشتر از این باشد؛ شامل تحریم ثانویه میشوند.
وی با بیان اینکه «شرکتهایی مانند توتال سابقه بدی از خود به جا گذاشتهاند»، تاکید کرد: ما قرارداد خوبی در حوزه پارس جنوبی با توتال داشتیم که متاسفانه نتیجه خوبی در بر نداشت.
نماینده مردم فسا در مجلس همچنین گفت: متاسفانه اروپا بارها به ما ثابت کرده که در مقاطع حساس منافع وسیعش با امریکا را فدای منافع محدودترش با ما نخواهد کرد. بنابراین، باید کمی صبر کنیم تا ببینیم بر مبنای رویه رئیسجمهور جدید امریکا، آیا حضور وزیر امورخارجه فرانسه و هیات همراهش بحثی نمادین و سیاسی است یا در عمل هم به اقداماتی منجر می شود؟
وی با اشاره به اینکه «پس از برجام تعداد حضورهیاتهای خارجی در ایران بسیار خوب بوده است«، تصریح کرد: اما مهم اجرایی شدن آن است. چنانچه کمترین مورد آن انتقال پولی برابر 40 هزار دلار است که باشگاهی در ایران باید به بازیکن خارجیاش میپرداخته؛ اما این انتقال به بانک آلمانی ممکن نشد و این تیم مورد توبیخ فدراسیون جهانی فوتبال قرار گرفت.
جمالی در پایان گفت: ما به این رفت و آمدها امیدواریم. زیرا انرژی ما نیاز به سرمایهگذاری خارجی و تکنولوژی هایتک دارد. چنانچه می دانید چاههای ما قدمت بسیار دارد و ما باید به دنبال اقداماتی برای افزایش تولید باشیم. در حال حاضر با زور تولیداتمان در حوزه نفت را به حد نصاب میرسانیم. بنابراین، باید امیدوار باشیم که سفرهایی مانند سفر هیات فرانسوی به کشورمان به اقدام عملی بدل شود.