آینده گاز از نگاه مجمع کشورهای صادرکننده

در هفدهمین مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در 17 ژانویه و در قطر برگزار شد، کارشناسان چشم انداز جهانی گاز تا 2040 را ارائه نمودند.

طبق اعلام مجمع، طی سال های آینده و به دلیل قراردادهای کوتاه مدت، تجارت آزاد و پیشرفت های تکنولوژیکی، بازار جهانی گاز از رشد قابل توجهی برخوردار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، در این گزارش که در شماره اخیر نشریه تخصصی Natural Gas منتشر شده؛ آورده شده است که تقاضای گاز، سالیانه بالغ بر 1.6 درصد رشد خواهد داشت.

به گفته سیدمحمدحسین عادلی، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، به دو دلیل عمده هنوز هم بازار گاز امیدوارکننده به نظر می رسد: در گذشته، گاز یک کالای داخلی محسوب می شد، اما اکنون تبدیل به کالایی جهانی شده است که تجارت آن از رشد قابل قبولی برخوردار بوده و طبق پیش بینی مجمع، تجارت آن در 25 سال آینده بالغ بر 60 درصد افزایش خواهد یافت.

دلیل دوم، نگرانی ها و توافقات زیست محیطی انجام گرفته در سطح بین المللی است، زیرا همواره جهانیان با آگاهی و هوشیاری دغدغه مسائل زیست محیطی را دارند، خواه آلودگی هوا باشد یا گرمایش جهانی.

به گفته وی، نقش گاز طبیعی در مبارزه با انتشار گلخانه ای`&gt.گازهای گلخانه ای – به ویژه بعد از توافق پاریس – انکارناپذیر است.

عادلی گفت: به عقیده من، گرمایش جهانی در مقایسه با آلودگی هوا از اهمیت کمتری برای سیاستمداران برخوردار است، زیرا آلودگی هوا به نوبه خود باعث بروز مشکلات فردی برای آنها می شود و مجبورند برای برطرف ساختن آن اقداماتی انجام دهند که تنها راه کار آن در موقعیت کنونی، استفاده از گاز است. به همین دلیل است که ما پیش بینی کرده ایم تقاضا برای گاز در 25 سال آینده، حداقل 50 درصد افزایش خواهد داشت.

پیش بینی افزایش تجارت بین المللی گاز یکی از دستاوردهای مهم چشم انداز است و انتظار می رود این رشد، سالیانه بالغ بر 2.1 درصد باشد و از 1.036 تریلیون مترمکعب در 2015 به 1.148 تریلیون مترمکعب در 2020،  1.344 تریلیون مترمکعب در 2030 و 1.656 تریلیون متر مکعب در 2040 برسد.

تجارت LNG و انتقال گاز از طریق خط لوله نیز رشد فزاینده ای را شاهد خواهند بود. انتظار می رود تولید LNG از 322 میلیارد مترمکعب در 2015 به 468 تریلیون مترمکعب در 2020،  599 میلیارد مترمکعب در 2030 و 658 میلیارد متر مکعب در 2040 افزایش یابد.

اما بازار تجارت گاز از طریق خطوط لوله غیرقابل پیش بینی است. انتظار می رود این تجارت از 714  میلیارد متر مکعب در 2015 به 680 میلیارد متر مکعب در 2020 کاهش یابد که بیشتر، به دلیل کاهش تقاضای اروپا برای انتقال گاز از طریق خط لوله در رقابت با LNG آمریکا خواهد بود.

همچنین در این گزارش ذکر شده است که انتظار می رود بعد از 2020، ایران بعنوان صادرکننده مهم گاز از طریق خط لوله در جهان شناخته شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن