پوشش کانون‌های ریزگردهای خوزستان مستلزم مدیریت ملی آب‌های کشور

معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: حدود 200 هزار هکتار از کانون های داخلی ریزگردها در خوزستان تنها نیاز به پوشش 5 تا 10 متری آب دارند و این امر مستلزم فرماندهی و مدیریت ملی بر آب های کشور است.

به گزارش «انرژی امروز»، فرامند هاشمی‌زاده، معاون عمرانی استانداری خوزستان، در نشست با تشکل‌های محیط زیستی خوزستان اظهار کرد: شاید در گذشته مشکلات اجتماعی و محیط زیستی چندان مورد توجه مردم نبود اما اکنون از آنجا که شدت مصیبت این مشکلات بسیار بالا رفته است، سوالاتی در سطح جامعه در رابطه به این مشکلات مطرح شده است.

وی با اشاره به اظهارات یکی از مسوولان در این نشست در زمینه افزایش صد درصدی بیماران سرطانی در استان خوزستان در سالهای اخیر تصریح کرد: مسایلی که در ارتباط با بیمارستان شفا اهواز گفته شد، اصلا مسایل ساده‌ای نیست. توسعه لازمه هر جامعه‌ای است و هیچ جامعه‌ای بدون توسعه قادر به ادامه حیات نیست اما اگر این توسعه حساب شده نباشد، مشکلات بسیاری ایجاد می کند.

معاون عمرانی استانداری خوزستان عنوان کرد: کمتر از 20 درصد اعتبارات امسال خوزستان محقق شده است. متاسفانه در بحث اعتبارات دو مشکل ایجاد شده؛ از یک سو تمام دستگاه ها نسبت به اجرای برنامه ها متعهد هستند و از سوی دیگر اعتبارات تخصیص نمی یابد. حداقل یا اعتبارات را ابلاغ نکنند و یا درصدی از این اعتبارات را اختصاص دهند که امکان انجام دادن برنامه ها و اقدامات و جود داشته باشد.

هاشمی زاده افزود: زمانی که کشور ایران متشکل از 6 استان بود، خوزستان یکی از این 6 استان را تشکیل می داد و اکنون نیز خوزستان با همان وسعت و جغرافیا یک استان است و در تخصیص بودجه کماکان نگاه به خوزستان تغییری نکرده است. یکی از تبعات مشکلات اعتباری، مهاجرت سرمایه های انسانی از خوزستان است. اگر این متخصصان و نخبگان از خوزستان مهاجرت کنند، ما باید جمعیت بسیار زیادی را تحت پوشش کمیته امداد قرار دهیم که این موضوع مشکل امنیتی برای ما ایجاد می کند.

وی گفت: 12 سال از بروز پدیده ریزگردها در خوزستان می گذرد و اگر در طول این سال‌ها هر دولت یک قدم یا اقدام در خصوص این پدیده انجام می داد، اکنون شاید با این پدیده روبه رو نبودیم. حدود 200 هزار هکتار از کانون های داخلی ریزگردها در خوزستان تنها نیاز به پوشش 5 تا 10 متری آب دارند و این امر مستلزم فرماندهی و مدیریت ملی بر آب های کشور است.

معاون عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به عدم تحقق اعتبارات مدیریت بحران خوزستان تصریح کرد: از سال 93 تاکنون انواع بلایای طبیعی از تگرگ و طوفان تا ریزگرد و سیلاب را در خوزستان تجربه کرده ایم و خسارات و اعتبارات این پدیده ها و بلایا تخصیص داده نشده است. برآورد این خسارت 1300 میلیارد تومان عنوان شده بود که در نهایت به 400 میلیارد تومان کاهش یافت.

هاشمی زاده با اشاره به مشکلات رودخانه زهره گفت: نزدیک به 20 روز استاندار ما در حال و رفت آمد بود تا سهمیه این رودخانه از سد کوثر تامین شود و اکنون نیز واقعا در خصوص رودخانه زهره مشکل داریم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن