تصویب ۴۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های آبرسانی

معاون وزیر نیرو از تصویب ۴۹۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های اضطراری آبرسانی خبر داد و گفت: شهرهای بوشهر، بندرعباس، زاهدان، کرمان، مشهد، شیراز و یزد نسبت به دیگر مراکز استان با وضعیت پرتنش‌تری در تأمین آب مواجه شده‌اند.

«رحیم میدانی» معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار داشت: اگرچه بارش‌های کشور در سال آبی جاری تاکنون مطلوب نبوده و با نقطه نرمال و متوسط سالانه فاصله داشته، اما سازمان هواشناسی بارش‌های اسفند و فروردین و اردیبهشت را نرمال پیش‌بینی کرده است.

وی افزود: تا صبح دیروز 87 میلی‌متر بارش در کشور ثبت شده که 36 درصد نسبت به سال گذشته و 24 درصد نسبت به متوسط درازمدت منفی بوده است.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه «در عمل تعداد شهرهایی که در سال 96 با تنش آبی مواجه می‌شوند بیشتر از سال 95 خواهد بود»، گفت: در خلیج فارس و دریای عمان که یکی از حوزه‌های پرآب کشور است، میزان بارش‌های سال آبی جاری نسبت به درازمدت 35 درصد منفی است.

وی ادامه داد: به غیر از هفت استان اردبیل، تهران، سمنان، سیستان و بلوچستان، قم، گیلان و لرستان که میزان بارش‌های سال آبی جاری آنها تقریباً برابر میانگین درازمدت است، در بقیه استانها، میزان بارش‌ها نسبت به میانگین درازمدتِ 48 ساله منفی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: این وضعیت حتی برای استان‌های پربارش کشور هم صدق می‌کند؛ به طور مثال در استان ایلام با 38 درصد کاهش بارش‌ها، در استان فارس با 61 درصد کاهش بارش‌ها، در استان کردستان با 34 درصد کاهش بارش‌ها، در استان کرمانشاه با 41 درصد کاهش بارش‌ها، در استان کهکیلویه و بویراحمد با 46 درصد کاهش بارش‌ها و در استان همدان با 20 درصد کاهش بارش‌ها مواجه شده‌ایم.

وی افزود: در برخی استان‌های کشور با وجود آنکه میزان کاهش بارش‌ها نسبت به میانگین درازمدت چندان قابل توجه نیست اما میزان ورودی آب به سدهای تأمین آب شرب آنها به صورت قابل توجه با کاهش همراه بوده، مثلاً در استان هرمزگان با وجود آنکه در ظاهر هشت درصد کاهش بارش نسبت به متوسط درازمدت داریم، اما ورودی آب به دو سد میناب و شمیل نیان که سدهای تأمین آب شرب این استان هستند، کم است و این استان به خصوص شهر بندرعباس با تنش در تأمین آب مواجه است.

میدانی با اشاره به اینکه هفت مرکز استان که در وضعیت بحرانی تأمین آب شرب هستند شناسایی شده‌اند، گفت: شهرهای بوشهر، بندرعباس، زاهدان، کرمان، مشهد، شیراز و یزد نسبت به دیگر مراکز استان با وضعیت پرتنش‌تری در تأمین آب مواجه شده‌اند که پروژه‌های اضطراری تأمین آب برای این کلانشهرها تعریف شده است.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه «این پروژه‌های اضطراری به منظور تأمین سریع نیاز آبی این کلانشهرها است»، اذعان داشت: بدین منظور در آخرین جلسه هیئت دولت تخصیص 490 میلیارد تومان اعتبار مصوب شد تا بتوانیم پروژه‌های اضطراری تأمین آب این کلانشهرها را اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: البته این 490 میلیارد تومان فقط در این  هفت کلانشهر هزینه نخواهد شد و قرار است بخشی از این اعتبار برای اجرای پروژه‌های اولویت دار و اضطراری چندین شهر کوچک و بخشی از آن برای روستاها هزینه شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن