افزایش اهمیت ترکیه به‌عنوان قطب ترانزیت انرژی

اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در آخرین گزارش خود ترکیه را به عنوان یکی از مهم ترین قطب های عرضه نفت و گاز طبیعی عنوان کرده است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل انرژی امروز، در این گزارش آمده است: برخلاف دیگر کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه اروپا، ترکیه طی سال‌های گذشته با رکود اقتصادی ادامه‌دار که اکثر کشورهای این قاره را در تنگنا قرار داده، با موفقیت مقابله کرده است.

تنگه‌های بسفر و داردانل این کشور، با بیش از دو میلیون بشکه نفت خام که روزانه از طریق آنها ترانزیت می‌شود، از پرترافیک‌ترین گذرگاه‌های آبی دنیا شناخته می‌شوند.

براساس این گزارش، طی دهه گذشته اقتصاد ترکیه توسعه موفقیت‌آمیزی داشته که منجر به افزایش استفاده از نفت و دیگر سوخت‌های مایع گردیده است.

علاوه بر توسعه اقتصادی، ساخت خط لوله TANAP که 16 میلیارد مترمکعب گاز آذربایجان را از گرجستان به ترکیه منتقل می سازد، دردست احداث است. در حدود یک سوم از گاز منتقل شده برای مصارف داخلی ترکیه درنظر گرفته شده و مابقی، به کشورهای یونان، آلبانی، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی منتقل خواهد شد. این پروژه زودتر از موعد در حال اجراست و انتظار می‌رود تا 2018 بهره‌برداری از آن آغاز شود.

در سال‌های اخیر ترکیه سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی در پروژه‌های متعدد برای تغییر منابع انرژی خود انجام داده است.

در سال 2016، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی کشور بالغ بر 819 6 مگاوات افزایش یافت، یعنی 220 درصد بیشتر در مقایسه با 248.8 مگاوات تولید انرژی خورشیدی در سال 2015.

از سوی دیگر، ترکیه برنامه‌ریزی کرده است تا 2018، بزرگترین نیروگاه خورشیدی فتوولتاییک جهان با ظرفیت 1000 مگاوات را در استان Konya ایجاد کند. طی دهه گذشته، این کشور بالغ بر 10 میلیارد دلار برای توسعه انرژی باد سرمایه‌گذاری کرده و ظرفیت نصب تاسیسات را از 146 مگاوات در 2007 به 5500 مگاوات در 2017 افزایش داده است.

در حال حاضرساخت نخستین نیروگاه هسته‌ای ترکیه، Akhuyu، نیز در جنوب استان Mersin دردست اجراست و انتظار می‌رود عملیات اجرایی آن تا  2023 به طول بینجامد. 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن