سال 95، آخرین سال محدودیت گازی پتروشیمیها؟
مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: انتظار میرود از سال آینده، صنعت پتروشیمی در فصل سرما دیگر با کمبود خوراک و سوخت مواجه نشود.
عبدالحسین بیات در گفتگو با خبرنگار پالایش و پتروشیمی انرژی امروز، با اشاره به اینکه «با ورود فازهای جدید پارس جنوبی به مدار، شرایط بهتر شده است»، گفت: با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی گاهی بالاجبار ارسال گاز متانول قطع میشود و از سوی شرکت ملی گاز به پتروشیمیها گفته میشود که یا میزان مصرف خوراک و سوخت را کم یا قطع کنند.
مدیرعامل سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی درمورد احتمال ذخیره گاز، با اشاره به اینکه «ذخیره گاز، شرایط خاصی را می طلبد»، گفت: پتروشیمیها نمی توانند گاز اتان و متان را برای فصل سرما ذخیره کنند چرا که گاز در میادینی که نفت و گاز آنها استخراج شده و پایان یافته، ذخیره میشود که این امر دراختیاز شرکت ملی گاز است.
بیات با تاکید بر اینکه «با بهرهبرداری کامل از فازهای پارس جنوبی، دیگر با مشکل کمبود گاز مواجه نخواهیم بود»، گفت: در این شرایط، تراز گاز نسبت به مصرف مثبت و مشکل پتروشیمیها نیز حل میشود.
وی با تاکید بر سیاست کلی دولتها مبنی بر اولویت بخشی به تامین گاز خانگی، گفت: در چارچوب این سیاست میبینیم که علاوه بر پتروشیمیها، ادارات پرمصرف نیز در زمستان، باید مصرف گاز را کاهش دهند تا به تامین گاز موردنیاز بخش خانگی کمک شود.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تجربیات صنعت پتروشیمی در سالهای گذشته، گفت: در زمستان معمولا بین یک تا سه هفته سوخت و خوراک برخی مجتمعهای پتروشیمی تا نصف ظرفیت کاهش پیدا میکرد یا به طور کلی قطع میشد.
بیات با تاکید بر اینکه «پتروشیمیها روزانه 45 میلیون مترمکعب گاز طبیعی (متان) نیاز دارند»، اعلام کرد: 40 درصد این گاز صرف خوراک و 60 درصد صرف سوخت مورد نیاز میشود.
وی درمورد چالش پتروشیمیهایی که از خوراک مایع استفاده میکنند، نیز تصریح کرد: در فصل سرما معمولا سوخت برخی از این مجتمعها کاهش پیدا میکند.