عراق برای حل مشکل ریزگردها همکاری کند

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به اظهارات سفیر عراق درباره علل گسترش ریزگردها گفت: برای رفع مشکل ریزگردها هیچ یک از کشورهای درگیر نباید از خود سلب مسئولیت کنند. همه این کشورها باید با نگاه مسئولانه در راستای حل مشکل گام بردارند.

محمد جواد جمالی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز گفت: گرد وغبارهای موجود در کشور ما، هم عوامل داخلی و هم عوامل خارجی وجود دارد. منشاء عوامل خارجی در نگاه اول عربستان و عراق است و پس از آن سایر کشورها بر این مشکل زیست‌محیطی اثر گذاشته‌اند.

نماینده مردم فسا در ادامه با بیان اینکه «در دوره حکومت صدام و با تصمیم او چنین مشکلی به بحران تبدیل شد»، گفت: وقتی صدام برای مقابله با شیعیان جنوب عراق هورها را خشک کرد، کم کم مشکل شروع شد. بنابراین، دولت عراق برای حل این مشکل باید به شکل قابل توجهی همکاری کند.

وی با بیان اینکه «اگر کشورهای درگیر به دنبال سلب مسئولیت باشند، قابل‌قبول نیست»، تاکید کرد: همه کشورها برای رفع این مشکل و حل بحران باید همکاری کنند؛ چون مشکل فقط مشکل ما نیست و خود این کشورها هم درگیر ریزگردها هستند. ضمن اینکه ما امیدواریم سازمان ملل هم به موضوع وارد شود و با همراه کردن سایر کشورها در حل این مشکل گام بردارند.

جمالی با بیان اینکه «موضوع ریزگردها یک مقوله انسانی است و نباید نگاه سیاسی به  آن داشت»، گفت: چه بسیار افرادی که جانشان به خاطر این آلودگی‌ها به خطر افتاده و حتی به دلیل بیماری‌های ریوی مزمن جان خود را از دست داده‌اند. پس نباید هیچ یک از کشورها جنبه انسانی موضوع را فدای نگاه‌های سیاسی کنند.

مناطق دوردست هم آلوده می‌شوند

این عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه «مناطق در معرض آلودگی در بخش‌های دورتر آسیب‌پذیرترند»، تصریح کرد: آن ذرات معلق که درشت‌تر هستند در مناطق مرزی بالاخره فرود می‌آیند و ذرات ریزتر به مناطق دورتر می رود در چنین شرایطی به دلیل بی‌توجهی ذرات کوچک آسانتر به مجاری تنفسی وارد می شود.

وی همچنین گفت: من به عنوان پزشک در این زمینه تحقیقاتی انجام داده‌ام و این نتیجه به دست آمد که مردم مناطق دوردست‌تر هم در معرض خطر بسیارهستند. به عبارتی ریزگردهایی که به دوردست‌ها می‌روندبه میزان بسیاری افراد را درگیر  می‌کنند.

نماینده مردم فسا با بیان اینکه همه کشورها باید مسئولیتی که بر عهده‌شان است، بپذیرند، تاکید کرد: اگر  فقط بخواهیم مسائل داخلی را حل کنیم اگر چه خوب است اما قطعا کافی نیست. به عبارتی همانطور که ما برای حل این مشکل باید به سایر کشورهای درگیر توجه کنیم آنها نیز باید نگاه همه جانبه داشته باشند. چنانچه ما برای ریشه کن کردن فلج اطفال هم ایرانیان و هم افغان‌ها را واکسینه کردیم.

وی تصریح کرد: باید بدانیم این موضوع منطقه‌ای است و هر کشوری به اندازه توان و نقشش باید برای حل مشکل ورود پیدا کند و سلب مسئولیت اشتباه است و کشورهایی مانند عراق باید با نگاه مسئولانه در راستای حل مشکل گام بردارند. 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن