رابطه واردات چین، تنش در عراق و تحریم‌های ایران با قیمت نفت

با گزارش‌هایی که از افزایش واردات نفت چین منتشر شده به همراه تنش‌هایی که خاورمیانه شاهد آن است، برنت نزدیک به سه درصد افزایش قیمت داشته است.

به گزارش «انرژی امروز» اتفاقاتی افتاده است که نشان می‌دهد احتمالا بعد از چند سال اشباع در بازار نفت، حالا بازار در حال رسیدن به تعادل است اما تحلیل‌گران معتقدند که تعادل بازار سال 2018 هنوز متزلزل نشان می‌دهد.

برنت با 95 سنت افزایش قیمت به 57.20 سنت رسید و وست تگزاس اینترمدیت با افزایش 84 سنتی در رقم 51.44 دلار ثابت ماند. از طرفی معاملات این هفته این دو شاخص به ترتیب 2 و 4 درصد افزایش یافت.

اطلاعات روز جمعه نشان می‌دهد در ماه سپتامبر واردات نفت چین از 9 میلیون بشکه در روز گذشت. بین ماه‌های ژانویه تا سپتامبر، متوسط واردات چین به 8.5 میلیون بشکه رسیده است و  چین به عنوان بزرگ‌ترین وارد کننده نفت دنیا توانسته است جای پای خود را محکم نماید.

برهمین اساس، رویترز از قول اولیور جاکوب، مدیر شرکت مشاوره نفتی پتروماتریکس می‌نویسد «این داده‌های واردات چین ما را متعجب کرد».

این میزان واردات چین بیشتر به دلیل خریدهایی است که برای ذخایر استراتژیک نفت انجام شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی IEA می‌گوید این کشور از سال 2015 حدود 24 میلیارد دلار صرف ذخایر استراتژیک خود کرده است و هم‌اکنون حدود 850 میلیون بشکه نفت در مخازن خود نگهداری می‌کند.

از طرفی ناآرامی‌ها در عراق و احتمال وضع تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران، نیز باعث افزایش قیمت نفت شده است.

روز جمعه اعلام شد که ده‌ها هزار نیروی کرد به منطقه نفتی کرکوک عراق اعزام شده‌اند و که خود احتمال ایجاد برخورد نظامی در این منطقه را با نیروهای عراقی بالا می‌برد.

تحلیل‌گران معتقدند تنش بین این دو، یعنی دولت مرکزی عراق و دولت خودمختار کردستان عراق، باعث خواهد شد که صادرات نفت کردستان دچار اخلال شود.

از طرفی روز جمعه قرار است دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده قرار است استراترژی خود را در خصوص توافق سال 2015 بین ایران و قدرت‌های غربی، برجام، را اعلام کند. این توافق هر 90 روز یکبار توسط دولت ترامپ باید مورد تایید قرار گیرد و روز یکشنبه موعد این تایید است.

اگر پایبندی ایران به توافق تایید نشود، در این صورت کنگره باید در عرض 60 روز در خصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به نتیجه برسد اما یک مقام ایرانی در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته است که عدم تایید پایبندی ایران به برجام به معنی پایان این توافق بوده و باعث ایجاد هرج‌ومرج در دنیا خواهد شد.

بر همین اساس، رویترز به نقل از جف براوون، رییس شرکت مشاور انرژی FGE نوشته است «تحریم‌های ایالات متحده می‌تواند سرمایه گذاری در بخش نفت ایران را به انتها برساند».

با این حال و علی‌رغم نشانه‌های سرسختانه‌ای که وجود دارد، تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، باید بعد از ماه مارس 2018 هم به توافق خود برای کاهش تولید ادامه دهند.

اوپک به همراه روسیه و دیگر کشورها برای کاهش تولید به میزان 1.8 میلیون بشکه در روز به توافق رسیده بودند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن