باید نگران آینده قراردادهای نفتی کشور باشیم
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه در قانون درباره نحوه بستن قراردادها اظهار نظر چندانی نشدهاست، گفت: بر همین اساس مجلس از کیفیت قراردادها مطلع نمیشود ضمن اینکه وزارت نفت هم علاقهای به این تعامل ندارد. همین موجب این نوع ابهامات و نگرانیها میشود.
مجید ناصرینژاد، نماینده مردم شادگان در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «انرژی امروز» درباره اظهارات پاتریک پویان، مدیر ارشد اجرایی شرکت توتال، در مصاحبه با رادیو فرانسه مبنی بر اینکه «اگر تغییری در قراردادی که امضا کردیم به وجود آید(بنا بر رفتار امریکا)، ما مجبور به اطاعت هستیم»، گفت: ضمانت اجرایی قراردادی که میان ایران و شرکت توتال برای گسترش فاز 11 پارس جنوبی منعقد شدهاست، مشخص نیست.
وی در ادامه افزود: ما از ابتدای کار بحثهایی با مسئولان دولتی و وزارت نفت داشتیم که باید در قراردادهایی که با شرکتهای خارجی میبندیم حساسیت بسیاری داشتهباشیم و تمام مسائل حقوقی را در نظر بگیریم.
ناصری نژاد با بیان اینکه «ما پیشتر هم با چنین مشکلاتی روبرو بودیم»، تصریح کرد: پیشتر هم این شرکتها وسط کار دبه درآوردند و ادامه آن را رها کردند و مشکلاتی برایمان پیش آمد و آنها هم متاسفانه خسارتی را متحمل نشدند.
رئیس کمیته حقوقی و امور بینالملل کمیسیون انرژی تاکید کرد: ما همیشه از دوستان وزارت نفت خواستهبودیم و حتی نامهنگاری کردیم که در صورتیکه قصد انعقاد قرارداد دارید با ما هم در میان بگذارید تا محکم کاری شود. دوستان ما خوشحال بودند که پس از رفع تحریم و تصویب برجام به سرعت پای امضای قرارداد بروند و گویا این خواست ما مزاحمتی برای آنهاست.
وی با بیان اینکه «هیچ بعید نیست این اظهارات مدیر ارشد توتال محقق شود»، تصریح کرد: احتمال اینکه چنین حوادثی باردیگر رخ دهد وجود دارد؛ اما امیدواریم شرایط به سمتی نرود که چنین مشکلی پیش بیاید و در جزئیات قرارداد برای جلوگیری از این اتفاقات ضمانت اجرایی پیشبینی شده باشد.
ناصری با اشاره به اینکه «در قانون درباره نحوه بستن قراردادها اظهارنظر چندانی نشدهاست»، گفت: بر همین اساس مجلس از کیفیت قراردادها مطلع نمیشود؛ ضمن اینکه وزارت نفت هم علاقهای به این تعامل ندارد. همین موجب این نوع ابهامات و نگرانیها میشود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه به انتقادات موجود به قراردادهای IPC اشاره و تاکید کرد: اولین ایرادی که به این قراردادها گرفته شد این بود که چرا باید با یک شرکت در تمام مراحل یک پروژه نفتی قرارداد بست و صفر تا صد آن را در اختیار شرکتی قرار دهیم که تصمیمگیری و نحوه اجرا بر عهده آن باشد. با کوچکترین اختلافی اجرای کل پروژه به خطر میافتد و ما در قبال این قضیه بسیار نگران هستیم.