حفاری ۴ هزار و ۲۰۱ حلقه چاه نفت و گاز

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از تحقق حفاری ۴ هزار و ۲۰۱ حلقه چاه های نفت و گاز به متراژ ۸ میلیون و ۸۹۰ هزار و ۱۲۰ متر با مدیریت و دانش متخصصان ایرانی از بدو تاسیس این شرکت در سال ۱۳۵۸ تاکنون خبر داد.

به گزارش «انرژی امروز»، حیدر بهمنی ضمن تبریک ایام مبارک دهه فجر و سی و هشتمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به کارکنان صنعت نفت کشور، گفت: حفاری کلید واژه فتح مخازن هیدروکربوری است و فرآیند تولید نفت و گاز از مسیر حفاری آغاز می شود.

وی اکتشاف را رکن اصلی شناخت، کشف و ارزیابی مخازن نفت و گاز عنوان کرد و افزود: در نتیجه همکاری نزدیک این شرکت با مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در حدود چهار دهه گذشته، ۱۳۴ چاه اکتشافی به متراژ ۴۵۹ هزار و ۳۲ متر در مناطق خشکی و دریایی کشور حفر شد که نقش اساسی در ایجاد ظرفیت های مخازن جدید داشته است.

بهمنی حفاری و تکمیل ۳ هزار و ۲۶۸ حلقه چاه توسعه ای (جدید) به متراژ ۷ میلیون و ۵۵۳ هزار و ۸۵۳ متر، ۸۵ حلقه چاه توصیفی (ارزیابی) به متراژ ۳۲۶ هزار و ۷۵۸ متر و یکهزار و ۷۱۴ حلقه چاه تعمیری به متراژ ۵۵۰ هزار و ۴۷۷ متر را مشتمل بر ۳ هزار و ۸۷۷ حلقه چاه خشکی و ۳۷۴ حلقه چاه در دریا را حاصل تلاش مستمر کارکنان سختکوش این شرکت در این سال ها برشمرد که نقش تعیین کننده ای در حفظ، نگهداشت و افزایش تولید ایفا کرده است.

ارتقا چشمگیر ناوگان عملیاتی ملی حفاری در گذر زمان

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه این شرکت فعالیت خود را در اول دی ماه سال ۵۸ با ۶ دکل آغاز کرد، گفت: بر اساس مستندات جمع متراژ حفاری در آن سال ۲ هزار و ۲۰۸ متر و تنها در بخش خشکی بود که با روند رو به رشد و ارتقاء فزآینده شرکت این آمار در سال جاری از نظر تعداد دکل به ۷۴ دستگاه شامل ۷۰ دکل خشکی و ۴ دستگاه دریایی افزایش یافته است.

وی افزود: از ابتدای فروردین تا ۱۱ بهمن ماه سال جاری ۱۶۸ حلقه چاه نفت و گاز اعم از توسعه ای توصیفی، اکتشافی و تعمیری در مجموع به متراژ ۲۵۶ هزار و ۹۴۴ متر حفاری و تکمیل شده که از این تعداد ۱۵۵ حلقه خشکی و ۱۳ حلقه دریایی بوده است.

بهمنی ارائه خدمات فنی تخصصی را وجه تمایز شرکت ملی حفاری ایران با شرکت های فعال در این عرصه عنوان و اظهار کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب، این خدمات توسط بیش از ۳۰ شرکت خارجی، در ایران انجام شد که با تاسیس این شرکت تمامی این خدمات که افزون بر ۲۰ نوع است از سوی متخصصان و کارشناسان ایرانی به شرکت های تابع صنعت نفت و بخش خصوصی فعال در این عرصه ارائه می شود.

ارائه خدمات فنی تخصصی وجه تمایز ملی حفاری

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: در ۳۸ سال گذشته با ایجاد مدیریت های خدمات فنی، ویژه و سیمان و انگیزش چاه، ارائه این خدمات متنوع در دستور کار قرار گرفت و در این مدت جمع این خدمات به ۱۵۵ هزار و ۵۳۱ عملیات بالغ شده است.

وی ادامه داد: از جمله این خدمات می توان به ۸ هزار و ۳۰۸ عملیات نمودارگیری ، ۳ هزار و ۴۶۶ عملیات چاه پیمایی، ۵ هزار و ۲۳۷ عملیات نمودارگیری ازسیال حفاری، ۴۹۵ مورد خدمات زمین شناسی اشاره که در جمع به ۱۷ هزار و ۵۰۶ عملیات می باشد که از سوی مدیریت خدمات ویژه حفاری صورت می پذیرد و در همین ارتباط می توان به ۷۱۹ هزار و ۷۴۴ متر حفاری جهت دار و افقی اشاره داشت که از فناوری بالایی برخوردار است.

بهمنی افزود: در بخش خدمات سیمان و انگیزش چاه در مدت پیش گفته ۸۶ هزار و ۸۰ عملیات انجام گردید که از شمار شاخص این عملیات ۴۲ هزار و ۴۴۴ مورد سیمانکاری، ۳۶ هزار و ۸۲۱ مورد تزریق پذیری و ۶ هزار و ۸۱۵ مورد اسیدکاری گسترده و ویژه چاه های نفت و گاز می باشد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: مجموع خدمات فنی در این مدت از مرز ۴۵ هزار مورد فراتر رفت و انجام ۶ هزار و ۲۶۲ مورد عملیات لوله مغزی سیار، ۱۰ هزار و ۹۹۶ مورد آزمایش چاه با ساق مته، ۳۵۹ هزار و ۲۶۴ متر حفاری با هوا، ۲۳ هزار و ۲۲۵ متر حفاری به روش فروتعادلی (UBD)، ۱۶ هزار و ۷۴۹ مورد لوله گذاری چاه، ۴ هزار و ۱۷۰ مورد نصب آویزه و یک هزار و ۱۶۹ مورد عملیات آزمایش بهره دهی چاه ها از شاخص ترین عملیات در این بخش است.

اثبات توانمندی ملی حفاری در اجرای پروژه های کلید در دست

وی با اشاره به حضور شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های حفاری کلید در دست (EPD) گفت: با توجه به دانش فنی و توانمندی های مدیریتی و تخصصی شرکت، در پی خروج شرکت های خارجی به لحاظ تحریم ها در عمل این شرکت به عرصه این پروژه ها ورود و به موفقیت های چشمگیری دست یافت و توانست نیازهای صنعت نفت را در این ارتباط پاسخگو باشد.

بهمنی در زمینه اجرای پروژه های کلید در دست که شامل طراحی، مهندسی، اجرا، تامین دکل، کالا و مواد و ارائه خدمات فنی مهندسی است توضیح داد: در این بخش پروژه های حفاری در فازهای یک، ۹ و ۱۰، ۱۷ و ۱۸، تعمیر چاه های فاز ۱۲ و حفاری چاه های فاز ۱۴ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی و ۱۳ حلقه چاه در حوزه خشکی میدان گازی کیش اشاره کرد که پروزه های فاز ۱۴ و کیش در مراحل اجرا و سایر فازها در سال های اخیر با موفقیت انجام شد و این در حالی است که عملیات حفاری فاز ۵ نیز پیش از این توسط این شرکت صورت پذیرفت.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران همچنین پروژه های حفاری کلید در دست در میادین نفتی آزادگان، یاران، یادآوران، دارخوین، آذر، هما، تابناک و چاه های زمین گرمایی (ژئوترمال) در سبلان را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این ارتباط در دو دهه گذشته در مجموع ۵۶۸ حلقه چاه شامل ۴۷۹ حلقه چاه در بخش خشکی به متراژ یک میلیون و ۲۹۲ هزار و ۲۴ متر و ۸۹ حلقه در بخش دریایی به متراژ ۲۸۵ هزار و ۲۲ متر حفاری و تکمیل شده است.

وی اظهار کرد: از آمار پیش گفته حفاری و تکمیل ۵۸ حلقه چاه شامل ۵۴ حلقه چاه در میدان خشکی و ۴ حلقه در میادین دریایی در مجموع به متراژ ۷۶ هزار و ۸۴۰ متر مربوط به سال جاری است که با کاربست ۲۴ دکل سنگین و فوق سنگین صورت گرفته و ادامه پروژه ها در میادین آزادگان جنوبی، آذر و دارخوین در دست اجراست.

صنعت حفاری در کشور به طور کامل بومی شده است

بهمنی گفت: با مدیریت و دانش فنی ، تخصصی ایرانی صنعت حفاری در کشور به طور کامل بومی شده و کارکنان شاغل در این صنعت این توانمندی و اعتماد را در خود دارند که بتواند در هر نقطه از مناطق کشور با توجه به تنوع سازندها نسبت به اجرای پروژه های حفاری و خدمات جانبی چاه های نفت و گاز اقدام نمایند و افزون بر این در پروژه های بین المللی در دیگر کشورها نیز مشارکت داشته باشند که مستند آن حضور در کشورهای ترکمستان ، لیبی و همچنین دریای شمال است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن