پایان صادرات میعانات گازی تا چهار سال دیگر در افزایش ضریب بازیافت موفق نبودیم

وزیر نفت از پایان صادرات میعانات گازی تا چهارسال دیگر، لزوم افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی، ازسرگیری سوآپ نفت، روشن شدن شعله های گاز در زاهدان از دهم اسفندماه خبر داد و گفت: افزایش ظرفیت صنعت پتروشیمی بی سابقه بوده است.

به گزارش انرژی امروز، بیژن نامدار زنگنه چهارشنبه بیستم بهمن، در برنامه «تیتر امشب» با اشاره به طرح‌های اقتصاد مقاومتی، عملکرد وزارت نفت را تشریح کرد و گفت: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، برای دستگاه‌های مختلف اقتصادی، ماموریت‌هایی در قالب برنامه هایی با اهداف مشخص، تعیین شد که یکی از این دستگاه‌ها نیز وزارت نفت بود؛ به طور طبیعی برنامه ای که برای وزارت نفت تعیین شد شامل بحث تولید نفت بود، به ویژه تولید نفت در میدان‌های مشترک که ما تا حدود زیادی این برنامه را تحقق بخشیدیم و مابقی کار نیز در دست اجرا است.

وی افزود: بخش دیگر مربوط به حوزه پارس جنوبی بود، که باز هم بحث میدان مشترک مطرح است؛ در این بخش نیز می توانیم بگوییم به قسمت اعظم اهدافی که تعیین شده بود رسیدیم و کار همچنان ادامه دارد؛ در بخش پتروشیمی نیز طرح‌های مطرح شده، تحقق پیدا کرد.

وزیر نفت با اشاره به گازرسانی روستایی نیز، گفت: این امر انجام شد؛ در حوزه گازرسانی، پروژه گازرسانی به سیستان و بلوچستان و مشخصا زاهدان، که روزهای اول اسفند توسط رییس جمهور افتتاح می شود، کار بسیار بزرگ و مهمی بود که انجام شد.

زنگنه تصریح کرد: در بخش مربوط به انتقال فناوری، در حوزه دانشگاه‌ها، ساخت تجهیزات و کالای مورد نیاز نفت، طرح‌هایی تعریف شده بود که به خوبی در این زمینه پیش رفته‌ایم.

این عضو کابینه با اشاره به بخش پالایش گفت: طرح‌هایی که در این بخش تنظیم شده بود عمدتا در زمان بندی مشخص به نتیجه رسیده و مابقی کار ادامه دارد. درواقع وزارت نفت قبل از این که ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شروع به کار کند، کار خود را شروع کرده بود و به خیلی از اهداف نیز رسیده‌ایم.

وزیر نفت همچنین درمورد بهره برداری از فازهای 17 ،18 ،19 ،20  و 21 در سال جاری نیز گفت: در اسفندماه منتظر رییس جمهور برای افتتاح رسمی فازهای مذکور هستیم؛ این فازها به طور عمده هم اکنون در مدار تولید هستند و کم و کسری ها نیز ظرف یک ماه پیش رو باید جبران کنیم و فازها در شرایط پایدار و قابل قبول افتتاح شوند.

زنگنه افزود: ظرفیت گاز شیرین فاز 19، دو فاز متعارف 17 و 18 و فازهای 20 و 21، شش فاز پارس جنوبی 150 میلیون متر مکعب است و مجموع ظرفیت تولید سالانه گاز به 50 میلیارد متر مکعب می رسد؛ در شش فاز مذکور نیز 250 هزار بشکه میعانات گازی تولید می شود که مجموع ظرفیت به 90 میلیون بشکه می رسد و در جمع 10 میلیارد دلار ارزش تولید 6 فاز مورد بحث است که به اقتصاد ملی افزوده می شود.

شعله های زاهدان تا پایان سال روشن می شود

وی درمورد گازرسانی به زاهدان نیز گفت: گازرسانی به زاهدان تا پایان امسال محقق می شود. جوشکاری لوله ها پایان یافته و تست لوله ها با آب باقی مانده است. قرار بود 26 بهمن رییس جمهور برای افتتاح بیایند که برنامه تغییر کرد و مقرر است 10 اسفند رییس جمهور به زاهدان بروند، بنابراین در روز دهم اسفندماه مشعل های زاهدان روشن می شود.

وزیر نفت درمورد گازرسانی به روستاها تصریح کرد: از مردم تقاضا می کنم مصرف گاز را کاهش دهند گرچه مردم خیلی هم به این حرف گوش نمی دهند. هم اکنون 90 درصد کل مردم کشور در خانه از گاز طبیعی بهره‌مند هستند؛ 70 درصد مردم در روستاها از گازاستفاده می کنند.

زنگنه ادامه داد: با افزوده شدن زاهدان به این آمار، بیش از 93 درصد کشور تحت پوشش شبکه گاز قرار می گیرند، اگر این رقم را به 94 ـ 95 درصد برسانیم، تقریبا کل کشور را تحت پوشش قرار دادیم چرا که بخشی با قیمانده مربوط به نقاط دوردست و مناطق گرمسیری هستند که گازرسانی به آن ها اقتصادی نیست.

شبکه گاز زاهدان و روستاها بدون پول دولت اجرا شد

وی گفت: در این سال‌ها به بیش از 8000 روستا گازرسانی شده و تعداد زیادی هم در دست اجرا داریم، قولی که دادیم مبنی بر بهره‌مندی تمام روستاهای بالای 20 خانوار از شبگه گاز تا پایان سال 1396 دادیم، محقق می‌شود. بیش از چهار میلیارد دلار منابع با تصویب شورای اقتصاد برای گازرسانی به شهرهای کوچک و روستاها تخصیص داده‌ایم که پول آن از سوی منابع دولتی پرداخت نشد بلکه از محل صرفه جویی در مصرف فرآورده‌های نفتی تامین شد. دولت برای گازرسانی به زاهدان ریالی پرداخت نکرده و ما هم به دنبال اخذ پول از دولت نبودیم.

وزیر نفت با ابراز امیدواری نسبت به اجرای شبکه گاز از ایرانشهر به چابهار و در مرحله بعد هم به سمت خاش و زاب، گفت: گازرسانی به شهرهای کوچک تقریبا کامل می شود. البته پوشش گاز رسانی در کشور یکسان نیست، برخی جاها شرایط بهتر است و جشن سبز شدن استان را گرفتند اما برخی استان ها عقب تر هستند. به استان هایی چون آذربایجان غربی، فارس، خراسان رضوی و کرمان که در حوزه گازرسانی عقب تر هستند، منابع بیشتری تخصیص می دهیم.

زنگنه درمورد شیوه مدیریت با توجه به عدم قطع گاز در روزهای سرد امسال که رکورد مصرف شکسته شد، گفت: ما بسیار از مردم خواهش کردیم که مصرف را کاهش دهند اما خیلی تغییر تعیین کننده‌ای در مصرف اتفاق نیافتاد؛ در هفته گذشته مصرف گاز به 530 میلیون متر‌مکعب رسید که رکورد بزرگ و خیلی بدی بود. برخی روزها مصرف گاز بیش از 20 درصد نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افزوده شده است.

رفع نگرانی گازرسانی به شمال کشور از سال آینده

وی با تاکید بر این که مدیریت شرایط، کار بسیار سختی بود، اظهار کرد: مقداری هم در زمینه گازرسانی به مناطق شمالی کشور ازجمله گلستان و مازندارن که آخر شبکه هستند، نگران بودیم. در تابستان سال آینده، خط 42 اینچ از دامغان به ساری و نکاح اجرا می شود و مشکل آخر خط بودن مازندران و گلستان کامل حل می شود.

وزیر نفت تصریح کرد: برای مدیریت گازرسانی، گاز نیروگاه ها را به حداقل رساندیم و سوخت مایع را جایگزین کردیم. بخشی از پتروشیمی ها و صنایع عمده را محدود کردیم. در جاهایی چون مازندران حتی به سراغ قطع گاز ادارات رفتیم؛ استانداری گلستان و مازندران همکاری خوبی داشتند.

وی افزود: سعی کردیم مصارف غیرضروری را حذف کنیم؛ مدارس تعطیل شد. من ساعت به ساعت فشارگاز را در این مناطق کنترل می کردم و اطلاعات را می گرفتم و به نوعی فرماندهی ایجاد شده بود.

وزیر مفت تصریح کرد: مردم هم به ما کمک کردند اما انتظارمان برای کاهش مصرف بیشتر بود. اگر گاز خانگی قطع شود مشکل زیادی را ایجاد می کند و تمام رگولاتورها باید هواگیری شوند؛ اگر در سطح یک شهر 50 هزار رگولاتوری باشد، تک تک باید هواگیری شود که زمان می برد و نمی توانیم در آن واحد هزار اکیپ بفرستیم بنابراین سعی می کنیم تا حد ممکن گاز خانگی قطع نشود.

ضریب بازیافت، بزرگترین چالش صنعت است

زنگنه درمورد پیش بینی سرمایه گذاری 130 میلیارددلاری در بخش بالادستی نفت در برنامه ششم توسعه، گفت: برای رسیدن به اهداف برنامه ششم توسعه، باید این سرمایه گذاری ها شود، علاوه بر سرمایه، فناوری و تکنولوژی برای افزایش تولید و افزایش بازیافت نفت از اهمیت برخوردار است.

وی افزود: پیش‌بینی شده مقدار کمی از سرمایه مذکور از منابع داخلی و صندوق توسعه ملی تامین شود که البته این مقدار هم، به نظر من بالا است؛ مابقی سرمایه را باید از منابع بین المللی فراهم کنیم و تولید نفت را بالا ببریم. هرچقدر صنعت نفت به صندوق توسعه ملی مراجعه کند بهتر است چرا که راه را باز می گذارد تا سایر بخش های اقتصاد و صنعت مراجعه کنند.

وزیر نفت تاکید کرد: باید در راستای تحقق منابع تلاش کنیم؛ مقوله های خارجی تک بعدی نیست و مجموعه ای از اتفاقات سیاست خارجی یک کشور و تعامل کشور را با جهان را شکل می دهد. مهم ترین چالشی که صنعت نفت ایران و دنیا با آن در بخش بالادستی نفت روبرو هستند، افزایش بازیافت نفت از یک میدان نفتی است. به عنوان مثال ما میدانی مانند میدان آزادگان داریم که روزی 34 میلیارد بشکه نفت در آن کشف شده است اما برآوردها می شود که 93 درصد نفت در زیر زمین می ماند و ما می توانیم با روش های فعلی تنها هفت درصد را می توانیم استخراج کنیم، یعنی 93 درصد منابع این میدان یا از دست می رود یا با هزینه های بسیار بالا باید برداشت کنیم.

زنگنه گفت: اگر از اول سرمایه گذاری‌های لازم را انجام دهیم کار بسیار ساده تر می شود. از تزریق آب، تزریق گاز، انواع حفاری ها و … را برای مهندسی مخزن انجام می دهند؛ زمانی از معادن سنگ ها با دینامیت برداشت می شد که حدود 40 درصد سنگ به لاشه تبدیل می شد و سایر منابع نیز با ظاهر نامتقارن برداشت می شد که باید ر سنگ بری ها دوباره شکا می دادند اما با پیشرف تکنولوژی از سیم برشی استفاده می کنند که مانند بریدن پنیر با کارد می ماند. بدین صورت اتلاف سنگ به دو ـ سه درصد رسید.

وی ادامه داد: هم اکنون ما نیز از منابع نفت مانند روش دینامیت استخراج می کنیم با این تفاوت که ما تلفات مناع را از نزدیک نمی بینیم و منابع در زیر زمین نابود می شود. ما متوجه نیستیم که چه فاجعه ای رخ می دهد.

وی ادامه داد: برای برداشت مناسب با بیشترین راندمان باید تلاش کنیم. برداشت صیانتی از یک میدان نفتی یعنی بالابردن ضریب بازیافت و برداشت از میدان نفتی؛ این مساله مقوله ای نیست که از آن کوتاه بیاییم؛ باید از بهترین فناوری ها و تکنولوژی ها استفاده کنیم؛ دانش داخلی را رشد دهیم؛ سطح دانشگاه ها را تقویت کنیم؛ باید شرکت ها و نهادهای لازم به وجود بیایند و با تعامل با بهترین تکنولوژی های ارتقاء یابند و همواره این تعاملات باشد تا تکنولوژیمان به روز باشد و از میادین نفتی به خوبی برداشت کنیم؛ ما مجاز نیستیم از سرمایه هایی که خداوند به ما داده، بپذیریم بد برداشت کنیم و ثروت کشور را ازبین ببریم.

وزیر نفت با تاکید بر این که تقریبا 700 میلیارد بشکه نفت کشف شده داشتیم، گفت: یک درصد افزایش بازیافت به معنی هفت میلیارد بشکه اضافه برداشت است. هفت میلیارد بشکه در شرایط فعلی یعنی 350 میلیارد دلار، ثروت کشور بیشتر یا کم شود.

در برداشت صیانتی نفت موفق نبودیم

زنگنه درمورد برداشت صیانتی از میادین نفتی، با تاکید بر این که در این حوزه موفق نبودیم، گفت: به دلایل مختلف که بخشی از آن شعار دادن است، افزایش بازیافت قابل ملاحظه ای نداشتیم. همواره در برنامه ها دیده شده که سالانه یک درصد افزایش بازیافت داشت باشیم که محقق نشده است. این امر نیاز به سرمایه گذاری و بیش از آن نیاز به فناوری دارد.

وی تصریح کرد: این سرمایه‌گذاری‌ها اشتغال، ثروت و توانمندی ایجاد می کند. توانمندی تنها مربوط به حوزه اقتصاد نمی شود بلکه در حوزه سیاست خارجه و امنیت ملی هم صدق می کند. اگر تولید نفت ما با همسایگان متوازن نباشد، این عدم توازن فراتر از حوزه اقتصاد رفته و در سایر حوزه ها منعکس می شود.

وزیر نفت درمورد مدیریت درآمدهای نفتی و عدم صرف آن در هزینه های جاری، گفت: صندوق توسعه ملی برای همین منظور است که بخشی از درآمد نفتی از طریق این صندوق صرف توسعه کشور می شود.

زنگنه با اشاره به این که ضریب بازیافت هم اکنون حدود 30 درصد است، گفت: این مقدار باید و می تواند بیشتر شود. ضریب بازیافت آزادگان که هفت درصد است به راحتی می تواند به 20 درصد برسد، این به معنای افزایش 4.5 میلیارد بشکه اضافه شدن است.

وی درمورد میانگین جهانی ضریب بازیافت، اظهار کرد: ضریب بازیافت هر میدانی تابع وضعیت مشخصات همان سنگ مخزن و مسال خاص خود است و نمی توان میانگین جهانی مشخص کرد اما همسایگان، بیشتر از ما برداشت می کنند. ضریب بازیافت برخی از میادین بیش از 50 درصد و بسیاری از میادین کمتر از 20 درصد است و ضریب بازیافت را نمی توان بدون ارتقای تکنولوژی و به کارگیری تکنولوژی نوین بالا برد.

وزیر نفت درمورد وضعیت صادرات نفت، نیز تصریح کرد: صادرات هم اکنون به مقدار صادرات پیش از اعمال تحریم ها رسیده است. صادرات نفت و میعانات در 5 ماهه اول سال 1392، 1.2 میلون بشکه در روز بوده است درحالی که در چهارماهه اخیر روزانه 2.8 میلیون بشکه نفت ومیعانات نفتی صادر کرده ایم و صادرات 2.3 برابر شده است. درواقع 1.6 میلیون بشکه صادرات افزوده شده است که این مساله برای ناظران غربی اعجاب برانگیز بوده است و انتظار نمی رفت صادرات نفت را به سرعت و ظرف سه ماه یک میلیون بشکه افزایش یابد و گفته می شد این امر سال ها زمان می برد و مشکلات زیادی را دربر می گیرد.

زنگنه همچنین درباره درآمد سالانه کشور از محل فروش نفت، گفت: در سال جاری ارزش صادرات 40 میلیارد دلار می شود البته بخشی از درآمد در سال آتی وصول خواهد شد؛ انتظار می رود با درنظر گرفتن قیمت 55 دلاری نفت، در سال آینده درآمدمان به 50 میلیارد دلار نیز از محل فروش نفت و میعانات برسد.

وی ادامه داد: مشکلات فروش نفت بسیار کم است و ربطی به تجریم ندارد؛ مطالباتمان وصول می شود، پولمان را می گیریم. مشتریان نفت ایران بسیار افزایش یافتند و کشورها متنوع شدند درحالی که در گذشته یک میلیون بشکه و با تقلب 1.2 میلون بشکه نفت و میعانات را به 4 ـ 5 کشور می فروختیم اما الان هیچ محدودیتی نداریم؛ هرچقدر بخواهیم می توانیم نفت صادر کنیم و خریداران متعدد و جدیدی خواهان نفت ایران هستند؛ تنوع ایجاد شده و قدرتمان بالا رفته است.

وزیر نفت درمورد تعادل بازار نفت هم گفت: افزایش قیمت در پی تعادل بین عرضه و تقاضا صورت می گیرد؛ وقتی عرضه بیشتر از تقاضا است، نفت به سمت مخازن روزمینی می رود. یک شاخص تعیین کننده قیمت در دنیا وضعیت انبارها و ذخایر نفت است. باید تلاش کنیم به ذخایر نفت افزوده نشود.

زنگنه گفت: تعهد اوپک برای کاهش 1.2 میلیون بشکه تولید نفت به علاوه تعهد کشورهای غیر عضو اوپک برای کاهش 500 هزار بشکه ای تولید نفت، ثبات را به بازار باز می گرداند و از نیمه دوم سال مصرف از عرضه بیشتر می شود که به نفع قیمت ها است. البته کشورهای عضو اوپک به دنبال افزایش قیمت نفت نیستند چرا که اگر نرخ فروش نفت خیلی افزایش یابد و به بیش از 65 دلار شود، دوباره شیل اویل درامریکا و کانادا فعا می شود و با افزایش عرضه، مجددا قیمت ها سیکل کاهشی طی می کنند.

وی تاکید کرد: برای سال آینده پیش بینی می شود قیمت نفت برنت حدود 56 دلار باشد و قیمت نفت ایران هم به میزان 54 دلار یا بیشتر به فروش برسد اما این پیش بینی ها، برآورد است و قطعی نیست. مسایل متعدد سیاسی و … بر قیمت نفت تاثیر می گذارد چرا که نفت کالای سیاسی است ئ عناصر تاثیر گذار بر آن ایده ها و عناصر سیاسی است.

پایان صادرات میعانات گاز تا 4 سال آتی

وی با اشاره به جلوگیری از خام فروشی نیز گفت: درحوزه گاز، وضع از نفت بهتر است. درواقع یک حرکت بزرگ داشتیم و با توسعه پارس جنوبی در کنار آن واحدهای بزرگ پتروشیمی احداث کردیم. این کار بزرگی است که برای اولین بار در تارخ ایران انجام شده است.

وزیر نفت با تاکید بر این که برای نخستین بار بزرگ‌ترین مجتمع صنعتی ایران را در پارس جنوبی و در کنار آن بزرگ‌ترین مجموعه صنعت پتروشیمی را ایجاد کردیم، گفت: تقریبا عمده صنایع پتروشیمی که در پارس جنوبی احداث شد متکی به گاز هستند. یا گاز طبیعی در واحدهایی مانند اوره، آمونیاک و متانول، یا متان در واحدهای تولید الفین و پلاستیک به عنوان خوراک مورد استفاده قرار می گیرد؛ این روند ادامه دارد. در فازهای نخستین پارس جنوبی اتان جدا نمی شد اما در تمام واحدهای بعدی اتان جداسازی شد. پتروشیمی نیز کارخانه پتروشیمی پارس را برای جداسازی اتان و LPG از تولید فازهای 1، 2 و 3 احداث کرد. یک واحد LNG نیز برای صادرات درنظر گرفته شده و در پی جذب سرمایه گذار برای تکمیل آن هستیم.

زنگنه تصریح کرد: یک پالایشگاه 360 هزار بشکه ای میعانات نیز در بندرعباس به نام خلیج فارس (پالایشگاه ستاره خلیج فارس)`&gt.پالایشگاه ستاره خلیج فارس احداث شد که تا پایان سال تولید بنزین را خواهد داشت که پس از این امر در تولید بنزین با کیفیت بالا خودکفا می شویم یک پالایشگاه 120 هزار بشکه ای میعانات گازی نیز در شیراز اجرا می شود؛ حدود دو سال پیش نیز پالایشگاه سیراف با درنظر گرفتن 8 واحد 60 هزار بشکه ای طراحی و اجرای آن آغاز شد که ظرفیت کل آن 480 هزار بشکه است. 120 هزار بشکه میعانات گازی در پتروشیمی های عسلویه و بندرامام صرف می شود. بنابراین حدود یک میلیون بشکه میعانات گازی را در کشور مصرف می کنیم و تا چهار سال دیگر هیچ گونه میعانات گازی برای صادرات نداریم و همه درداخل کشور تبدیل به محصولات باارزش‌تر می شوند.

وی با اشاره به نفت خام نیز گفت: ظرفیت پالایشگاهی ما در این بخش 1.7 میلیون بشکه است، اگر میعانات گازی را نیز همراه پالایشگاه های آناهیتا و بهمن گنو  درنظر گیریم، ظرفیت به سه میلیون بشکه می رسد که برابر با بیش از 50 درصد مقدار تولید است و با توجه به مقدار تولید کمتر از 5.6 میلیون بشکه که برای آینده درنظر گرفته شده و شامل 4.6 میلیون بشکه نفت و یک میلیون بشکه میعانات می شود، مناسب به نظر می رسد.

سوآپ، ایران را قدرتمند می کند

وزیر نفت درمورد سوآپ نفت، گفت: در دور قبلی که وزیر نفت بودم، سرمایه گذاری های زیادی برای سوآپ نفت صورت گرفت، یک خط لوله بین تهران و نکاح اجرا شد که 500 هزا بشکه نفت خام را می تواند منتقل کند؛ یک پایانه نفتی برای اولین بار در نکاح احداث شد و سوآپ نیز شروع شده بود اما به دلایلی سوآپ را سه سال قطع کردند و در دوران تحریم ها هم قادر به سوآپ نفت نبودیم؛ تلاش می کنیم کار سوآپ نفت را شروع کنیم اما سخت است.

زنگنه تصریح کرد: کشورهای تولیدکننده نفت، هر کدام مسیر دیگری را برای سوآپ یافتند، حتی اخیرا که به قزاقستان رفتم، یکی از بحث اصلی ما سوآپ بود و قول دادند که همکاری کنند اما کشورهای تولیدکنند نفت مسیر دیگری را برای سوآپ یافتند و این مساله به گونه ای نیست که امروز سوآپ را قطع کنید و سپس در پی ادامه سوآپ باشد و کشور مقابل نیز همان موقع قبول کند. سخت است که کشورها را از ادامه سوآپ در مسیر کنونی منصرف کنیم یا نیاز به ایجاد جاذبه های فراوان برای جذب مخاطب است اما این کار بید صورت گیرد.

وی افزود: تنها مساله پول سوآپ مهم نیست بلکه پیوند بین اقتصادها و ورود بیشتر نفت ایران به بازار از نظر امنیتی و بین المللی اهمیت دارد.

می توانیم به مترو میلیاردها دلار پول دهیم

وزیر نفت در زمینه طرح توسعه مترو نیز با تاکید بر این که این طرح ها مدت ها پیش ارائه کردیم، گفت: این طرح مشابه طرح توسعه راه آهن است به گونه ای که گفتیم به ازای جابه جایی هر مسافر یا بار از طریق قطار به جای استفاده از جاده، رقم مشخصی پول به راه آهن می دهیم.

زنگنه گفت: طرح توسعه مترو را به شورای اقتصاد ارسال کردیم. این طرح را هم ما و هم دوستان در مترو باید دنبال کنند تا طرح تصویب شود و در این صورت از محل صرفه جویی در مصرف سوخت اعتباری را در اختیار مترو می گذاریم که می تواند از طریق آن، اقساط فاینانس خود را پرداخت کند.

وی ادامه دادک مترو می تواند از این طریق میلیاردها دلار از وزارت نفت جذب کند.

تا 3 سال دیگر صادرکننده لوله های CRA می شویم

وزیر نفت همچنین درمورد کارگروه تشکیل شده در راستای ساخت اقلام مهم کالایی در داخل کشور، گفت: این کارگروه دو سال پیش تشکیل شده است؛ 10 قلم اصلی خانواده کالایی در صنعت نفت تصویب کردیم که اولویت های مهم ما است و اهتمام اصلی ما برای ساخت داخل در این کالا ها است.

زنگنه یادآور شد: مته های حفاری، تجهیزات سرچاهی و درون چاهی، انواع لوله های بدون درز، کمپرسورها، پمپ های درون چاهی و ماشین های دوار به عنوان کالاهای مذکور مشخص شده و ساخت داخل آن ها شروع شده است.

وی گفت: به عنوان مثال لوله های CRA، در برابر گاز ترش از خوردگی مصون هستند، هنگام تحریم دشواری های زیادی برای تامین این لوله ها داشتیم درحالی که با همکاری شرکت های ایرانی و خارجی، ظرف سه سال آینده یکی از سازندگان خوب این لوله ها در منطقه می شویم و این لوله ها با اسم و تایید شریک خارجی قابل فروش در منطقه نیز است. هم انتقال سخت افزار و نرم افزار و آموزش های لازم تولید صورت گرفته است.

جایگزینی وانت ها با وانت های کم مصرف جزو آرزوهایمان است

وزیر نفت درمورد جایگزینی وانت ها با وانت های کم مصرف نیز با تاکید بر این که این مساله جزو آرزوهایمان است، گفت: وزارت نفت از طریق ماده 12 قانون رفع موانع تولید، امکان کمک به خودروسازان برای اصلاح خط تولید دارد. همان گونه که تاکسی ها مقرر است همگی پایه گاز سوز شوند؛ این اقدام بسیار در حفظ محیط زیست، کاهش تولید کربن، ارتقای تکنولوژی و کاهش مصرف سوخت موثر است.

پالایشگاه آبادان نوسازی می شود نه بازسازی

زنگنه درمورد اشتغالزایی پالایشگاه آبادان تصریح کرد: پالایشگاه آبادان قدیمی ترین پالایشگاه ما و نماد صنعتی شدن مدرن ایران، نماد صنعتی شدن نفت و نماد ملی شدن صنعت نفت است. ظرفیت پالایش آن 400 هزار بشکه است اما به دلیل قدمت بسیار آن، فرسوده شدن تجهیزات و قدیمی بودن تکنولوژی ، سالانه 700 میلیون دلار ضرر می دهد؛ این پالایشگاه باید نوسازی می شد نه بازسازی.

وی تاکید کرد: بر اساس طرح پیش رو یک شرکت چینی و یک شریک ایران، پالایشگاهی مدرن با ظرفیت 210 هزار بشکه احداث کنند و فاینانس آن نهایی شده است. قرار است 150 هزار بشکه هم از واحدهایی که سالم تر و توتر هستند از نظر فرآیندی به واحد مذکور پیوند می خورند و یک پالایشگاه مدرن با ظرفیت 360 هزار بشکه خواهیم داشت.

وزیر نفت گفت: در هنگام اجرای پروژه 6 تا 7 هزار اشتغال ایجاد میشود که البته اشتغالزایی آن هنگام بهره برداری کمتر خواهد بود و اشتغال فعلی پالایشگاه آبادان نیز بسیار متراکم است. این پالایشگاه ارزش افزوده و اشتغال ایجاد می کند؛ برای این پروژه نیاز به 2.7 میلیارد دلار اعتبار است و 50 درصد ملزومات پروژه نیز در ایران تامین می شود.

جهش بی سابقه پتروشیمی

وی با اشاره به جهش صنعت پتروشیمی در سال 95 گفت: با برنامه هایی داریم در دولت یازدهم 9 میلیون تن ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور افزایش می یابد، ارزش تولیدات نیز نزدیک 6 میلیارد دلار بیشتر می شود. تا کنون واحد پلی اتیلن لرستان با ظرفیت 330 هزار تن، پتروشیمی کارون با ظرفیت 110 هزار تن، واحد اسیدسولفوریک ارومیه، واحد پلی اتیلن سنگین خطی مهاباد، واحد اوره و آمونیاک مرودشت با ظرفیت 1.7 میلیون تن و پتروشیمی تخت جمشید در بندر امام افتتاح شده است.

وزیر نفت تاکید کرد: واحد اتیلن گلایکول مروارید با ظرفیت 550 هزار تن، پتروشیمی تخت جمشید پارس عسلویه با ظرفیت 50 هزار تن، واحد پلی استایرن انتخاب با ظرفیت 250 هزار تن، واحد پلی اتیلن کردستان، واحد آمونیاک پردیس و واحد متانول کاوه با ظرفیت 2.3 میلیون تن تا پایان سال یا تا پایان کاردولت یازدهم به بهره برداری می رسند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن