امیدواری شلمبرژه به افزایش پروژه های بالادستی در 2017

پروین فغفوری، خبرنگار بین الملل انرژی امروز

شرکت آمریکایی – فرانسوی شلمبرژه بزرگترین شرکت خدمات نفتی در جهان است که در حدود 123000 پرسنل از ملیت های مختلف در این شرکت مشغول به کار بوده و در بیش از 85 کشور جهان فعالیت دارد.

دفاتر مرکزی شلمبرژه در شهرهای هوستون آمریکا، پاریس و لاهه قرار دارد و همراه با هالیبرتون و بیکرهیوز از پیشتازان عرصه تولید، حفاری و اکتشافات آب های عمیق در صنعت نفت و گاز به شمار می روند.

این شرکت پیش از تحریم فعالیت گسترده ای در ایران داشت و به این دلیل که در خارج از آمریکا به ثبت رسیده بود، جزو آخرین شرکت هایی بود که ایران را ترک کرد.

درآمد این شرکت از پروژه های ایران در سال 2012 بالغ بر 418 میلیون دلار، یعنی برابر با سه درصد از کل درآمدهای شلمبرژه در آن سال بود.

در روزهایی که وزیر نفت و معاون امور بین الملل این وزارتخانه از آمادگی ایران برای حضور در پروژه های نفت و گاز سخن می گویند؛ می توان وضعیت شرکت شلمبرژه را بررسی کرد و دید با فرض رفع موانع سیاسی، رویکردها و چشم انداز این غول خدمات نفت و گاز برای حضور در پروژه ها چیست؟

چشم انداز شلمبرژه در سال 2017

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، به مدد افزایش قیمت کالاها و تعداد Rigهای فعال طی چند ماه اخیر، سهام شلمبرژه افزایشی 2 سنتی در سه ماهه منتهی به دسامبر 2016 نشان داد، اما کارشناسان شرکت بسیار امیدوارند که درآمدها در همین بازه زمانی در 2017  به دلیل افزایش فعالیت های حفاری رشد قابل قبولی داشته باشد.

علاوه بر آن، کارشناسان معتقدند که افزایش فعالیت های حفاری به دلیل رقابت بین تولیدکنندگان شیل در آمریکای شمالی صورت می گیرد که به احتمال زیاد سرمایه گذاری خود را بالغ بر 30 درصد، بویژه در پرمیان افزایش خواهند داد. اگرچه شلمبرژه برخلاف سایر رقبای خود، بیکرهیوز و هالیبرتون فعالیت اندکی در امریکای شمالی داشته و احتمال بسیار اندکی وجود دارد که بتواند از این رقابت سربلند بیرون بیاید.

عوامل مهم درآمدزایی سه ماهه چهارم 2016

در سه ماهه چهارم 2016 تعداد Rigهای  فعال در آمریکای شمالی افزایش یافته و باعث شد درآمد شرکت بالغ بر 1.3 درصد افزایش داشته باشد، اما کاهش تقاضا در بخش فراساحلی موجب گشت افزایش درآمد زیاد به چشم نیاید.

برخلاف آمریکای شمالی، دیگر بازارهای بین المللی شلمبرژه که سهم قابل توجهی در رونق این شرکت دارند، شاهد رشدی 1 درصدی در آخرین سه ماهه 2016 بودند. در عین حال، با وجود رونق بسیار مناسب بازارهای خاورمیانه که طی سه ماهه آخر 2016 رشدی تقریبا 5 درصدی را نشان دادند، اما رکود تدریجی آمریکای لاتین، کشورهای مشترک المنابع و آفریقا باعث شد روند صعودی درآمد شرکت با اختلال مواجه شود.

 در مجموع، درآمد این شرکت در سه ماهه آخر 2016 بالغ بر 2 میلیارد دلار و برای کل سال 6.3 میلیارد دلار محاسبه گردیده است. طی این سه ماه، بالغ بر 654 میلیون دلار و برای کل سال، در حدود 2 میلیارد دلار صرف هزینه های جاری شرکت گردیده که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال قبل 15 درصد و در مقایسه با 2015، 50 درصد کمتر بوده است.

علاوه بر آن، برخلاف سایر رقبای شرکت که بازخرید سهام خود را به دلیل حفظ  نقدیگی به تعویق انداخته بودند، ارزش سهام خریداری شده توسط شلمبرژه طی سه ماه بالغ بر 116 میلیون دلار و برای کل سال 778 میلیون دلار بوده است. از سوی دیگر، شرکت برای رضایت خاطر سهامداران، در سال 2016 سودی بالغ بر 2.6 میلیارد دلار، (0.50 دلار به ازای هر سهم) به آنها پرداخت نمود.

با نگاه به سودآوری سه ماه آخر 2016، مسئولان شرکت چشم انداز سال آینده را نیز با هدف حرکت  بسوی پویایی صنعت نفت و گاز و ترغیب بزرگان این حوزه برای افزایش سرمایه گذاری در بخش حفاری و اکتشاف ترسیم نموده اند.

به اعتقاد کارشناسان شلمبرژه، انتظار می رود بخش اعظم منابع مالی از سوی حفاران شیل در آمریکای شمالی تامین شود که برآورد شده است طی سال های آینده بالغ بر 30 درصد سرمایه گذاری خود در بخش اکتشاف و حفاری را افزایش دهند. در عین حال، با وجود احتمال کاهش تقاضای حفاری در بازارهای بین المللی و پروژه های فراساحلی، اما همچنان این امیدواری وجود دارد طی سال 2017، درآمدهای حاصل از این حوزه روند صعودی داشته باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن