ترامپ، اصلاح قوانین مالیاتی آمریکا و نارضایتی واردکنندگان نفت
ترامپ با پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میخواهد هر ناممکنی را ممکن سازد، اما برنامه تازه وی، چالش اصلاح قانون مالیات بر درآمد، اگر نتواند بهخوبی و منطبق با نیازهای داخلی کشور تنظیم شود، ممکن است باعث از دست دادن متحدان اصلی آمریکا در خاورمیانه، به ویژه عربستان سعودی بهعنوان دومین تامین کننده نفت خام موردنیاز کشور، شود.
به گزارش خبرنگار بینالملل انرژی امروز، طی روزهای اخیر، علاوه بر فرمان کشیدن دیوار مرزی با مکزیک برای ممانعت از ورود مهاجران و ادعای بازپسگیری هزینه ساخت دیوار از این کشور، اعمال قانون مالیات بر درآمد در مورد کالاهایی که در خاک آمریکا فروخته خواهند شد، سروصدای بسیاری در میان صاحبان مشاغل برپا کرده است.
این خبر ممکن است برای صادرکنندگان بسیار خوشایند باشد، اما آسیب بسیار زیادی به کسب و کار بسیاری از اصناف وارد خواهد آورد و در این میان، حوزه نفت از آسیبپذیری بسیاری برخوردار است زیرا اعمال این قانون، نقض آشکار وعدههای کمپین انتخاباتی ترامپ مبنی بر حمایت از انرژی است.
تاکنون، واردکنندگان نفت از عربستان، کویت یا امارات، هیچ گونه مالیاتی بر نفت وارداتی نمیپرداختند و اگر این قانون جنبه اجرایی پیدا کند، علاوه بر افزایش قیمت نفت، مصرفکنندگان و از جمله بخش پالایش نیز با مشکلات و محدودیتهای فراوانی مواجه خواهند شد.
برخی گمانهزنیها حاکی از این است که هدف از اجرای این قانون، ترغیب بخش پالایش به استفاده از نفت تولید داخل کشور باشد، اما از سوی دیگر این کار میتواند باعث دورساختن تولیدکنندگان نفت خاورمیانه که سال گذشته بالغ بر 50 میلیون بشکه نفتخام در ماه به سوی آمریکا روانه ساختند، شود.
به گفته هلما کرافت، رئیس مرکز تحقیقات تجارت RBC، «در شرایط کنونی، دور ساختن این کشورها از بازار نفت آمریکا عاقلانه نیست. باید راهکار قانونی برای حفظ روابط دوستانه با تولیدکنندگان نفت خلیج فارس درنظر گرفته شود».
از سوی دیگر، اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران درپی آزمایش موشکی اخیر این کشور، سران عربستان و متحدان وی در منطقه را بیش از پیش خشنود ساخته و باعث تقویت روابط ریاض و واشنگتن خواهد شد.
به اعتقاد کرافت، به دلیل روابط تجاری طولانی مدت بین دو کشور، آمریکا مجبور است منافع عربستان را در منطقه درنظر بگیرد. سال گذشته بالغ بر 297.4 میلیون دلار مبادلات تجاری بین دو کشور انجام گرفت.
اما آنچه که نباید از نظر دور داشت این حقیقت است که حوزه پالایش آمریکا به نفت سنگین نیاز دارد و تنها تامینکنندگان این کالا نیز کشورهای کانادا و حوزه خلیج فارس هستند که هیچ جایگزینی هم برایشان یافت نمیشود. پس لازم است قانونگذاران آمریکایی در هنگام تهیه پیشنویس قانون، این مهم را فراموش نکنند.