مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه 96 درباره برق و آب

دستورکار این هفته مجلس شورای اسلامی بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه 96 است. معمولا یکی از موضوعات مورد توجه مردم در بودجه‌بندی سالانه نوع نگاه موجود در آن به مواردی از قبیل آبرسانی و تامین برق در مناطق مختلف و البته قیمت تعیین شده برای این موارد است. در این گزارش نگاهی گذرا به چنین مواردی در لایحه بودجه 96 که از تصویب کمیسیون تلفیق بودجه گذشته است، می‌اندازیم.

300 میلیون دلار برای توسعه آبرسانی

به گزارش خبرنگار پارلمانی انرژی امروز، تبصره 4 این ماده واحده، علاوه بر بندهای متعدد 8 بند الحاقی دارد که در بند الحاقی 6 آن به موضوع آبرسانی به روستا‌ها توجه کرده، در این بند آمده است: به منظور تسریع در انجام طرح‌های آبرسانی روستایی و توسعه شبکه‌های آن معادل ریالی 300 میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی دراختیار وزارت نیرو (شرکت آبفای روستایی) قرار می‌گیرد. توزیع استانی این اعتبار حداکثر تا پایان خردادماه با همکاری این وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه و ابلاغ می‌گردد. این اعتبار برای صندوق توسعه ملی بازگشت از منابع محسوب می‌شود.

طرح‌های حوزه آب و برق هم در میان اولویت‌ها

همچنین در بند الف تبصره5 هم یکی از مواردی که مجوز انتشار اوراق مشارکت را به وزارت نیرومی‌دهد اجرای طرح‌های مرتبط با حوزه آب و برق است دربخشی از این بند آمده‌است: به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شرکت‌های دولتی وابسته و تابعه وزارتخانه‌های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان‌های انرژی اتمی ایران و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اجازه داده می‌شود با رعایت قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت مصوب 30 6 1376 و یا قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب 1 9 1384 در مجموع تا سقف 100هزار میلیارد ریال برای اجرای طرحهای دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی خود با اولویت‌های گوناگون از جمله اجرای پروژه‌ها و طرح‌های آبرسانی و تامین آب، احداث و تکمیل طرحهای آب‌شیرین‌کن، تکمیل شبکه جمع‌آوری و انتقال فاضلاب، طرحهای زیربنایی آب و خاک(زهکشی)، تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، نیروگاههای برق با اولویت پروژه‌های با راندمان بالا مانند تولید همزمان برق و آب شیرین و برق و گرما (CHP) و برق و گرما و سرما (CCHP)، شبکه‌های انتقال و توزیع برق است. اوراق مشارکت ریالی و یا صکوک اسلامی با رعایت ماده (88) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 27 11 1380 برای طرحهایی که به‌تصویب شورای اقتصاد می‌رسد، با تضمین و بازپرداخت اصل و سود توسط خود، منتشر کنند. 

 نرخ آب‌بهای شهری در بودجه 96

بر مبنای بند ج تبصره 6 این لایحه وزارت نیرو از طریق شرکتهای آبفای شهری سراسر کشور مکلف شد، علاوه بر دریافت نرخ آب‌بهای ‌شهری، به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب، مبلغ 150 ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

در این بند همچنین آمده‌است:100 درصد وجوه دریافتی از طریق شرکتهای فاضلاب استان قم آبفا تا سقف 700 میلیارد ریال از محل حساب مذکور در ردیف معین در بودجه شرکت مزبور صرفا جهت آبرسانی شرب روستایی و عشایری اختصاص می‌یابد. اعتبار مذکور براساس شاخص کمبود آب شرب سالم بین استان‌های کشور در مقاطع سه‌ماهه از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توزیع می‌شود تا پس از مبادله موافقتنامه بین واحدهای استانی سازمان برنامه و بودجه و شرکتهای آب و فاضلاب روستایی استان‌ها و یا سازمان امور عشایر ایران هزینه شود. وجوه فوق مشمول مالیات به نرخ صفر است.

همچنین در بند ه این تبصره نیز درباره عوارض مطرح شده در قانون حمایت از صنعت برق کشور چنین معین شده‌است که به میزان 50 ریال به ازای هر کیلووات ساعت در سقف 11هزار میلیارد ریال تعیین می‌گردد تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور برای موارد مطروحه در قانون فوق صرف گردد.

نحوه تامین منابع تهیه و نصب کنتور چاه تبصره 8 این ماده واحده نیز به وزارت نیرو مجوز داده‌است که کل هزینه‌های مربوط به تهیه و نصب کنتور حجمی یـا هوشمند چاه‌های مجاز کشاورزی را از محل اعتبارات طرح‌های «تعادل‌بخشی، تغذیه مصنوعی و کنترل سیل» پرداخت کند. 

برای کاهش تلفات برق، انشعاب موقت ایجاد می‌شود

علاوه بر این در بند الحاقی 2 این تبصره شرکت‌های توزیع نیروی برق مکلف شده‌اند به منظور حذف انشعابات غیرمجاز برق و ارتقا خدمات‌رسانی و حفظ امنیت شبکه در سکونتگاه‌های غیررسمی احداثی تا پایان سال 95 و کاهش تلفات برق، نسبت به برقراری انشعاب موقت در این مناطق اقدام و هزینه‌های مربوط را اخذ و به حساب خود نزد خزانه‌داری کل‌کشور واریز کنند. منابع واریزی در اختیار شرکت ذی‌ربط قرار می‌گیرد. انشعاب موقت برای استفاده‌کنندگان هیچ‌گونه حقی ایجاد نمی‌کند. 

پرداخت منابع به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی و شرکت توانیر 

در نهایت هم در بند الف تبصره 15 این ماده واحده شرکتهای تولید نیروی برق حرارتی و شرکتهای برق منطقه‌ای مکلف‌ شدند منابع تعیین‌شده در بودجه مصوب سالانه خود را به ترتیب به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی و شرکت توانیر بابت رد دیون و یا سرمایه‌گذاری در توسعه نیروگاه حرارتی و توسعه شبکه انتقال کشور پرداخت کنند.

علاوه بر آن در همین بند شرکت‌های فروشنده برق نیروگاه‌های آبی موظف شدند تمام وجوه حاصل از فروش برق خود را پس از وضع هزینه‌های تولید برای سرمایه‌گذاری در توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی به مصرف برسانند.

در بند ب ای تبصره نیز آمده‌است: نقل و انتقال اموال و دارایی‌ها و قراردادهای به شرط تملیک شرکت مادرتخصصی توانیر به شرکتهای توزیع نیروی برق از پرداخت هرگونه مالیات و سود سهام ابرازی معاف می‌باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن