انتقال فناوری پیش شرط توسعه همکاری‌ها با سوئد

وزیر نیرو، هدف ایران از توسعه روابط با سوئد را دستیابی به جدیدترین فناوری‌های این کشور در صنعت آب و برق دانست و ابراز امیدواری کرد شرکت‌های سوئدی با پیدا کردن شریک تجاری مناسب در ایران زمینه ساز توسعه روابط دو کشور با یکدیگر شوند.

به‌گزارش «انرژی امروز» حمید چیت‌چیان، امروز در نشست مشترک با «آن لینده» وزیر امور اروپا و تجارت خارجی سوئد با اشاره به سابقه روابط دو کشور، افزود: حضور شرکت‌های سوئدی و نخست وزیر این کشور در ایران نشان از عزم دوطرف برای ارتقای سطح روابط اقتصادی و سیاسی دارد. وی اضافه کرد: ایران نیز برای توسعه روابط با سوئد احترام قائل است و در سال‌های گذشته روابط خوبی در زمینه توسعه صنعت آب و برق با این کشور داشته است. وزیر نیرو یکی از عوامل موفقیت شرکت‌های سوئدی در ایران را نگاه طولانی مدت آنها به روابط دو کشور دانست.

هوشمندسازی شبکه برق و ایجاد نیروگاه‌های زباله سوز چیت چیان با تاکید بر قابلیت های فراوان ایران در حوزه صنعتی، ادامه داد: بر این اساس شرکت‌های سوئدی نباید فقط به‌دنبال فروش اجناس خود به شرکت‌های ایرانی باشند. وزیر نیرو در ادامه ایران را بازاری بسیار بزرگ با بیش از 33 میلیون مشترک آب و برق بیان کرد و گفت: پیش شرط توسعه همکاری میان دو کشور فراهم کردن شرایط سرمایه گذاری و تامین مالی پروژه‌هاست. وی با یادآوری روابط شرکت مدیریت شبکه ایران با شرکت ای.بی.بی(ABB) سوئد، گفت: دو شرکت در زمینه توسعه و تجهیز سیستم دیسپاچینگ (مراکز جمع آوری اطلاعات و کنترل) با یکدیگر همکاری‌ دارند و امیدواریم هر چه زودتر این شرکت سوئدی تعهدات خود برای تجهیز سیستم دیسپاچینگ در ایران را اجرا کند. چیت‌چیان تاکید کرد: هوشمندسازی شبکه و استقرار سیستم‌های اندازه گیری، ایجاد نیروگاه‌های زباله سوز و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند از زمینه‌های بسیار مهم توسعه همکاری‌های دو کشور باشد.

تبادل تجربه با ایران در زمینه انرژی های تجدیدپذیر وزیر امور اروپا و تجارت خارجی سوئد نیز در این دیدار با اشاره به روابط طولانی دو کشور در سالیان گذشته اظهار داشت: سوئد در تلاش برای تامین 100 درصدی انرژی خود از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تا سال 2040 است و در این زمینه تجربه های خوبی کسب کرده که می‌تواند آنها را در اختیار ایران قرار دهد. «آن لینده» افزود: سوئد برای روابط با ایران بسیار احترام قائل است و حتی در زمان تحریم‌ها در کنار ایران ماند و همکاری‌های خود را ادامه داد. به گزارش ایرنا، ایران در سال های 2003 و 2004 میلادی به ترتیب بیست و یکمین و بیست و هشتمین صادرکننده کالا به سوئد بود اما در سال 2005 از فهرست 30 کشور نخست صادرکننده به این کشور حوزه اسکاندیناوی خارج شد. در چند سال گذشته که تحریم ها مانع از رونق روابط خارجی ایران می شد، مبادلات تجاری 2 کشور به یک چهارم کاهش یافت و از 10 میلیارد کرون (یک میلیارد و 100 میلیون دلار) به 2میلیارد و 500 میلیون کرون (282 میلیون دلار) رسید. آمارهای انتشار یافته درباره میزان مبادلات بین دو کشور در سال 2014 (پیش از توافق هسته ای) تفاوت چشمگیری را بین صادرات ایران به سوئد و واردات از آن کشور نشان می دهد. در آن سال از 345 میلیون دلار مبادلات تجاری، 14 میلیون و 666 هزار دلار صادرات ایران به سوئد بود و ارزش واردات از آن کشور به 330 میلیون و 150 هزار دلار می رسید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن