افزایش 12 درصدی انتقال گاز

مدیرعامل انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران، درباره جزئیات فعالیت‌های این شرکت در بخش‌های عملیاتی گفت: در ٩ ماه سال گذشته در مجموع ١۴٣ میلیارد مترمکعب گاز منتقل شده که این مقدار در مدت مشابه امسال با ١٢ درصد افزایش به ١۵٩ میلیارد مترمکعب رسیده است.

به گزارش انرژی امروز، سعید توکلی در مصاحبه‌ای با نشریه داخلی وزارت نفت گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، افزون بر انتقال گاز، فعالیت‌های عملیاتی و تعمیراتی نیز در مناطق ١٠گانه این شرکت انجام شده است. اجرای ٢۵ عملیات انشعاب‌گیری گرم، ۴٨ هزار مترمربع تعویض پوشش و ١١ هزار و ۵١۶ متر تغییر کلاس و تعویض خطوط لوله، ٣۴ هزار و ۵٠٠ کیلومتر نشت‌یابی، ٢ هزار کیلومتر پیگرانی هوشمند و ٩٠ هزار و ۵٠٠ کیلومتر پیگرانی تمیز کننده، از جمله این فعالیت‌های به شمار می‌آید.

او در باره ترکمنستان و قطع صادرات گاز به ایران گفت: این موضوع فرصت خوبی برای محک زدن شبکه انتقال گاز کشور بود. با تهدیدی که ١۵ روز پیش از قطع گاز انجام شد، پیش‌بینی شرایط حداکثر بد شده بود.

او افزود:  برای مقابله با این اقدام، وظایفی به بخش‌های مختلف شرکت ملی گاز ایران، از جمله انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران محول شد.

توکلی گفت: انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران در مانور روی ایستگاه‌های رامسر و رشت با دو اقدام اثربخش، شرایط را برای افزایش ٢ میلیون مترمکعبی انتقال گاز مناطق شمال کشور فراهم کرد.

او اظهار کرد: بر این اساس، با تغییر در آرایش اسکرابرها، سیستم کنترل و آنتی سرچ این ایستگاه‌ها، روزانه دو میلیون مترمکعب به حجم گاز انتقالی به منطقه شمال کشور افزوده شد.

مدیرعامل انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران ادامه داد: از طرفی، مناطق شمالی به نوعی سرشاخه خطوط هستند و در انتهای شبکه قرار دارند که با هدف افزایش حجم انتقال گاز باید تغییراتی نیز در کریدور جنوب به شمال و شمال شرق به شمال غرب انجام می‌شد.

او تصریح کرد: با هدف تحقق برنامه‌های تعریف شده برای انتقال مطلوب و افزایش پایداری انتقال گاز شبکه شمال کشور، شرایط برای بهره‌برداری بهینه و حداکثری از ایستگاه‌های تقویت فشار گاز دشت، پارچین و سمنان فراهم شد و در این مسیر، بهره‌برداری کامل از ایستگاه تقویت فشار رشت نیز تأثیر قابل توجهی در تحقق این برنامه‌ها داشت.

توکلی ادامه داد: بهره‌برداری از خط لوله انتقال گاز ۴٠ اینچ رشت – سنگر به طول ١٠ کیلومتر با همکاری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در افزایش پایداری انتقال گاز استان‌های شمال کشور تاثیرگذار بود.

او در مورد فعالیت‌های دیگر در خصوص انتقال گاز گفت: در قالب عملیات تعمیراتی و با بهره‌گیری از روش‌های نوین، برای نخستین بار ترک‌های طولی لوله‌های اسپیرال ترمیم شد.

او افزود: در صورتی که این عملیات انجام نمی‌شد، حداقل ٢۴ ساعت قطع گاز گسترده در شمال کشور به وجود می‌آمد.

توکلی ادامه داد: با وجود همه محدودیت‌های موجود و قطع گاز وارداتی از ترکمنستان، بیش از یک میلیارد و ١۵٠ میلیون ذخیره خط داشتیم که این حجم یک رکورد به شمار می‌آید.

مدیرعامل انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران ادامه داد: بهره‌گیری از همه واحدهای یدک در مناطق ٢، ۵ و ١٠ عملیات انتقال گاز و استفاده از حداکثر ظرفیت ایستگاه‌های این مناطق نیز شرایطی فراهم کرد تا همه تولید در پارس جنوبی بدون محدودیت به مناطق هدف منتقل شود.

او افزود: از طرفی، با فراگیر شدن سرما و افت شدید دما در ٢٨ استان کشور طی هفته‌های گذشته، شرکت انتقال گاز برای نخستین بار، ١٨١ توربوکمپرسور و ۶٩ تاسیسات تقویت فشار گاز را در سرویس قرار داد.

توکلی گفت: از ابتدای امسال تاکنون پنج ایستگاه تقویت فشار گاز به این شرکت تحویل شده است. از سوی دیگر، ١٢٠ کیلومتر از خط لوله ششم سراسری نیز وارد مدار شد که در افزایش پایداری شبکه غرب کشور تأثیر گذار بود.

او افزود: خط لوله انتقال گاز ٣۶ اینچ ایرانشهر به زاهدان به طول بیش از ٢۶٢ کیلومتر هم اکنون از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در حال ساخت است و تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

او در مورد مشکلات این شرکت گفت: یکی از معضلات اصلی انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران با سازمان‌های بیرونی، بحث حریم است. حریم موضوعی است که تنها به انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران منتهی نمی‌شود بلکه درصد زیادی به طرف‌های ذی‌نفع و همجوار خطوط بستگی دارد و لازم است آنها نیز در حفظ و رعایت حریم ایمن دقت کنند.

او افزود: این موضوع به نوعی مسئولیت اجتماعی محسوب می‌شود و زمانی که حادثه رخ می‌دهد، به این نتیجه می‌رسیم که چقدر ظرفیت خطر در زمینه رعایت نکردن بحث حریم وجود دارد. در خطوط سراسری حدود ٩٠٠ تا یک‌هزار و ٣٠٠ پی اس آی فشار وجود دارد که در صورت رعایت نکردن حریم، حوادث جبران ناپذیری رخ می‌دهد.

او در پایان گفت: انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران، ۶۵ درصد از مالکیت تجهیزات شرکت ملی گاز ایران را در اختیار دارد و بزرگ‌ترین شرکت زیرمجموعه صنعت گاز به شمار می‌آید و به نوعی چهارمین دارنده بزرگ‌ترین خطوط انتقال گاز دنیاست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن