پول نرسد دریاچه ارومیه احیا نمی‎شود

دبیر و مجری کارگروه ملی نجات احیای دریاچه ارومیه می‎گوید: بودجه اختصاص یافته به کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه تامین نشود، احیای دریاچه ارومیه باز هم به تعویق می‌افتد.

به گزارش «انرژی امروز» دبیر و مجری کارگروه ملی نجات احیای دریاچه ارومیه درباره اختصاص هشت هزار و 207 میلیارد ریال به احیای دریاچه ارومیه گفت: این مبلغ از قبل پیش‌بینی شده بود به صورتی که 11 هزار میلیارد ریال از محل ماده 10 و 12 به نام بودجه‌های اضطراری به کارگروه نجات دریاچه ارومیه در سال 95 اختصاص یافت که بعد از گذشته 10 ماه از سال، سه هزار میلیارد ریال آن و در هفته گذشته نیز هشت هزار و 207 میلیارد ریال دیگر در قالب اوراق مشارکت تخصیص یافت.

عیسی کلانتری با اشاره به اینکه زمان تامین اعتبار این بودجه برای ما گنگ است،گفت: تنها دلخوشی ما به این است که این اعتبارات در قالب اوراق مشارکت است و امکان دارد زودتر به دست ما برسد.

وی درباره وضعیت فعلی دریاچه ارومیه تصریح کرد: امروز (25 بهمن ماه 95) نسبت به سال قبل تراز دریاچه ارومیه شش سانت بالاتر است این در حالی است که در سال آبی گذشته 157 میلی‌متر بارش در حوضه آبی دریاچه ارومیه داشتیم اما در سال آبی امسال که از مهر ماه آغاز شده است تا کنون 97 میلی‎متر بارش داشتیم.

مجری کارگروه ملی نجات دریای ارومیه درباره روند پیشروی برنامه‎های طرح احیا و نجات دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: ما از لحاظ علمی و برنامه‎ای هیچ مشکل و کمبودی نداریم و همه مشکلات ما به مسائل پولی و اعتباری بر‎می‌گردد به صورتی که اگر همین بودجه‎ای که اکنون اختصاص یافته است، تامین اعتبار نشود احیای این دریاچه بیشتر به تعویق می‎افتد.

وی گفت:  طبق طرح احیای دریاچه ارومیه ، این دریاچه باید در سال 1401 تا 1402 احیا شود و برنامه به پایان رسد اما متاسفانه به دلیل عدم تامین اعتبارات، سال پایانی این برنامه به 1403 موکول شد.

کلانتری یادآور شد:  البته اگر می‌گوییم که سال احیای کامل دریاچه ارومیه 1403 خواهد بود به این معنی نیست که این برنامه شکست خورده است و دیگر امیدی به احیای آن نیست زیرا اگر این گونه بود دیگر هیچ اقدامی انجام نمی‎شد.

وی تاکید کرد: این فقط بدین معنی است که شاه‌کلید احیای دریاچه ارومیه پول است و بدون پول و اعتبار، امکان پیشرفت کار وجود ندارد به همین دلیل صادقانه اعلام می‌کنیم به دلیل تامین نشدن منابع مالی مورد نیاز طبق برنامه مدون برنامه 10 ساله اجرا نخواهد شد.

کلانتری یادآور شد: دریاچه ارومیه را در شهریور امسال به حالت تثبیت رساندیم ولی اگر بتوانیم از سال آینده همچون سال‌های قبل با تامین به موقع منابع مالی مواجه شویم و مشکل خاصی پیش نیاید؛ احیای کامل در سال 1403 خواهد بود.

مجری کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در ادامه در پاسخ به پرسشی که آیا کشورهای دیگر در برنامه‎ریزی و ارائه راهکار برای نجات دریاچه ارومیه به ایران کمک کرده‎اند، تصریح کرد: اصولا کمک‎های خارجی برای این موضوع از نظر علمی است که آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی در تهیه برنامه احیا به ما کمک کرده‌اند.

وی افزود: البته آنها روی روند اجرایی این برنامه نظارت دارند و اگر مشکلات و اشتباهاتی رخ دهد گوشزد می‎کنند، البته تاکنون به جز تاخیر در تامین اعتبارات اشتباه دیگر در این زمینه رخ نداده است.

کلانتری درباره مشارکت شرکت‎های دانش‌بنیان برای اجرای برنامه احیای دریاچه ارومیه گفت: این شرکت‎ها در برنامه‌ریزی به ما کمک کرده‎اند اما برای اجرا هنوز هیچ شرکت دانش‎بنیانی اعلام همکاری و آمادگی نکرده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد که بزرگ‎ترین عاملی که موجب خشک شدن دریاچه ارومیه شده است، برداشت حقابه این دریاچه از رودخانه‌های منتهی به این دریاچه و اختصاص آن به توسعه منطقه بوده است که برای رفع آن خواهان همکاری وزرات نیرو با ستاد احیای دریاچه ارومیه و اختصاص حقابه کامل این حوضه آبی به خود دریاچه هستیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن