خیز ایران برای شناسایی ذخایر شیل
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به آخرین وضع پروژه های مربوط به منابع غیرمتعارف نفت و گاز در کشور گفت: فعالیت در این حوزه، در حال حاضر محدود به مطالعه و شناسایی است.
سیدصالح هندی درباره آخرین وضع پروژههای شناسایی منابع غیرمتعارف نفت و گاز در کشور گفت: پروژه شناسایی شیلهای نفتی در کویرکوه و قالیکوه پایان یافته، پروژه شناسایی هیدراتهای گازی دریای عمان به زودی وارد فاز دوم میشود و پروژه شناسایی شیلهای گازی نیز از پیشرفت ٨٠ درصدی برخوردار است.
وی با اشاره به پایان فاز نخست پروژه شناسایی منابع هیدرات گازی دریای عمان گفت: به زودی قرارداد مطالعات فاز دوم این پروژه امضا میشود.
پیش از این پژوهشگاه صنعت نفت اعلام کرده بود: منابع هیدرات گازی در رسوبات دریا و در عمق بیش از ٢ هزارمتری کف دریای عمان واقع شدهاند که انجام فاز نخست این پروژه، نتایج امیدوارکنندهای مبنی بر اثبات وجود منابع غیرمتعارف هیدرات گازی در برداشته است.
هندی اظهار کرد: با توجه به برآورد حجم هیدراتهای گازی در دریای عمان، حفاری یک حلقه چاه در آبهای عمیق عمان طی سالهای آینده میتواند به افزایش اطلاعات درباره منابع موجود در این منطقه کمک کند.
وی دستیابی به نتایج امیدوارکننده در حوزه شناسایی شیلهای نفتی و گازی در لرستان را مورد اشاره قرار داد و افزود: در زمینه منابع غیرمتعارف، صرفا فعالیتهایی با هدف مطالعات و شناسایی ذخایر انجام میشود؛ زیرا برداشت این منابع بسیار پرهزینه است و در شرایط فعلی توجیه اقتصادی ندارد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران درباره پتانسیلهای اکتشافی در شمال کشور گفت: احتمال وجود منابع هیدروکربوری در شمال شرق به سمت دشت گرگان و کپهداغ نسبت به دیگر مناطق شمالی بیشتر است؛ همچنین با توجه به وجود ذخایر اثبات شده نفت در منطقه مغان، باید فعالیتهای توسعهای در این منطقه نیز در آینده در دستور کار قرار گیرد.