پایداری شرایط خوزستان دائمی نیست

چراغ‌های خوزستان در آشفتگی وضعیت آب و هوا و با وجود ریزگردهای علاقه‌مند به آن مرز و بوم بار دیگر خاموش و روشن شدند، با وجود وضعیت پایدار در همین لحظه، وزارت نیرو شرایط خوزستان را با توجه به تغییرات شدید جوی، ناپایدار می‌داند و از تمام نیروهای موجود برای حفظ وضعیت پایدار در خوزستان کمک گرفته است؛ در چنین شرایطی موج دوم بارش در شش استان در راه است.

مشاور وزیر و مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با تاکید بر این‌که وزارت نیرو بزرگترین مانور را پس از جنگ تحمیلی، در روزهای اخیر در کشور به ویژه خوزستان اجرا کرده است، گفت: هنوز برآورد خسارت نشده است اما حتما مشکلات خوزستان میلیاردها تومان خسارت به بار آورده است.

میثم جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار نیروی «انرژی امروز»، با تاکید بر این که هم‌اکنون شرایط خوزستان نرمال است و مشکل قطعی برق رفع شده، گفت: با تمام تلاشی که از شب گذشته تا امروز صورت گرفت، برق خوزستان به شرایط نرمال رسیده اما به دلیل شرایط جوی متغیر، نمی توانیم به این وضعیت اتکاء کنیم و برای نخستین بار، همه کشور را بسیج کرده‌ایم که در خوزستان حضور پیدا کنند.

وی تصریح کرد: شرایط خاصی داریم و همه در منطقه درحال کار هستند. قطعی‌های برق که از شب گذشته صورت گرفته به صورت پراکنده و از 20 تا 50 درصد بود اما به صورت دائم نبوده و با توجه به استقرار تمام تیم‌های عملیاتی کشور، در زمانی کوتاه خاموشی ها رفع شدند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به دقیق نبودن اخبار هواشناسی، گفت: قرار بود روز جمعه با حجم زیاد ریزگردها مواجه شویم اما این اتفاق دیشب رخ داد بنابراین تا پایان ناپایداری شرایط جوی، همه آماده‌باش هستند.

جعفرزاده با اشاره به این‌که انتظار می‌رفت در خوزستان بارش شدید صورت گیرد، گفت: درصورتی که بارندگی شدید صورت می‌گرفت، شرایط بهتر می‌شد و بسیاری از آلودگی‌ها شسته می‌شد.

وی درپاسخ به این پرسش که آیا اعزام تمام ماشین‌های شستشوی مقر کشور به خوزستان، از لحاظ پدافند غیرعامل، صحیح است، گفت: هم‌اکنون تمرکز ما بر خوزستان است، اگر احیانا مشکلی رخ دهد، تقسیم حوزه می‌کنیم اما بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته مشکل ریزگردها در جنوب کشور است.

مشاور وزیر نیرو با تاکید بر این‌که شستشوی مقرها ظرف 3-4 روز آینده ادامه دارد، گفت: این کار به صورت دائم انجام می‌شود تا شرمنده مردم نشویم. همان‌طور که این وضعیت برای مردم سخت است، برای وزارت نیرو نیز دشوار است و ما هزینه‌ای را می‌پردازیم که منشاء مشکلات آن نیستیم.

جعفرزاده با تاکید بر این که وزارت نیرو در سخت‌ترین شرایط پس از جنگ تحمیلی قرار دارد، گفت: برای نخستین بار از شرایط پایدار شبکه فاصله گرفتیم درحالی که منشاء مشکلات، ریزگردها هستند و نه وزارت نیرو؛ وقتی پست می‌سوزد یا نیروگاه آتش می‌گیرد، مشکل از وزارت نیرو است اما هم اکنون دچار شرایط ناپایدار در پی مساله ریزگردها هستیم.

وی با تاکید بر این که خوزستان در 14 سال اخیر از برق‌رسانی پایدار برخوردار بوده و با خاموشی مواجه نشده بود، گفت: شاید اگر زودتر به این شرایط فکر می‌شد، ما هم اینقدر در سختی نبودیم. کارکنان وزارت نیرو 24 ساعته ، در چند شبفت کاری، فعال هستند. تمام پست‌های مهم و حیاتی را برای رسیدگی تقسیم‌بندی کردیم و لحظه‌ای نیست که به شبکه برق رسیدگی نشود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با تاکید بر آسیبی که وزارت نیرو دیده است، گفت: هنوز برآورد خسارت نشده اما واضح است که میلیاردها تومان خسارت دیدیم.

جعفرزاده درمورد قطع برق بیمارستان‌ها و مراکز مهم و حیاتی، گفت: از سال 1392 به تمام ارگان‌های مهم و درمانی ابلاغ شده است که باید به برق اضطراری مجهز شوند و وزارت نیرو نیز از سال 1390، تست دیزل ژنراتورها را در یک تا دو مرحله در سال انجام می‌دهد؛ تمام تلاش ما این بود که خاموشی صورت نگیرد اما بر اساس ابلاغیه سال 92 و برخورداری مراکز حیاتی به دیزل ژنراتور، مشکلی رخ نداده است.

وی با تاکید بر این‌که خوزستان مشکل قطع آب ندارد، گفت: پیش از این دیزل ژنراتورها را از سایر نقاط وارد خوزستان کردیم و تصفیه خانه ها به صورت موقت از دیزل‌ژنراتور استفاده می‌کنند تا پس از حل مشکل، سیستم دائم مولدهای برق اضطراری را در تصفیه‌خانه‌ها داشته باشیم.

جعفرزاده با تاکید بر این که تصفیه خانه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که هنگام قطع برق کمترین آسیب را ببینند، گفت: تصفیه‌خانه‌ها از چند مدار برق تغذیه می‌شوند و اتفاقی که در اهواز رخ داد، نادر بود اما می‌پذیریم که باید در این‌باره تدبیر می‌کردیم.

وی همچنین با اشاره به این‌که چه پدیده ریزگردها ادامه داشته باشد، چه پایان یابد، شستشوی تمام مقرها در خوزستان صورت می‌گیرد، گفت: هوای خوزستان به شدت متغیر است.

مشاور وزیر نیرو درپاسخ به این پرسش که آیا زیرزمینی کردن خطوط، حوادث در خوزستان را کاهش می‌دهد یا خیر، گفت: بحث زیرزمینی کردن خطوط برق خوزستان نیز مطرح است اما این موضوع نیاز به مطالعه دارد چراکه مقوله‌هایی چون میزان رطوبت، جنس خاک و … باید سنجیده شوند.

جعفرزاده با تاکید بر لزوم ایجاد تغییرات اساسی در نِشبندی، گفت: بر اساس مدل خاص شهر اهواز و خوزستان، جنس کابل‌ها و نوع پست‌ها تغییر می‌کند.

آماده باش در 6 استان در پی موج دوم بارش‌ها

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به این‌که بر اساس پیش‌بینی سیستم وضعیت بارش‌های خود وزارت نیرو، سیلاب‌ها در کشور را از یک هفته قبل پیش‌بینی کرده بودیم و آسیب جدی ندیدیم، گفت: همه ارگان‌ها و استان‌ها آماده‌باش بودند؛ سیلاب در استان‌های فارس کهگیلویه و بویر احمد و استان هرمزگان به صورت پرتنش پیش‌بینی شده بود. با شهرداری‌ها هماهنگی‌های لازم برای لایروبی ورودی‌های سیلاب به شهر، صورت گرفته بود و تجهیزات را از مسیر سیلاب خارج کردیم.

جعفرزاده تصریح کرد: موج دوم بارش‌ها از اواخر روز پنجشنبه تا پایان روز شنبه در راه است. بارش شدید باران و برف در استان‌های فارس، هرمزگان، کرمان، کهگیلویه و یزد انتظار می‌رود؛ همچنین در بخش برق با توجه به احتمال بارش شدید برف امروز و فردا در استان گیلان آماده‌باش اعلام شده است و قریب به 40 اکیپ از استان‌های معین مستقر شده‌اند.

وزارت نیرو در چنین وضعیتی که همه چشمان به سمت او خیره شده تا درصورت لزوم بر تعداد منفی‌هایش بیافزایند، تمام تلاش خود را برای اخذ نمره قبولی از مردم می‌کند و وزیر نیرو که به قول برخی نمایندگان به مردم پاسخگو نیست، صبح امروز دوباره عازم خوزستان شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن