احداث خط انتقال گاز صادراتی به عراق آغاز شد

عملیات انجام خط لوله صادرات گاز ایران به عراق به طول ۱۴۰ کیلومتر با لوله‌هایی به دهانه 48 اینچ و با ظرفیت انتقال روزانه حداقل۵۰ میلیون متر مکعب گاز آغاز شد.

 به گزارش خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز»، پیمانکار اجرای خط لوله صادراتی گاز به عراق گفت: پروژه صادرات انتقال گاز به عراق یکی از مأموریت‌های ویژه شرکت ملی گاز است که از سمت وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی گاز و مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تعریف شده است.

سیامک سلطانیان با بیان اینکه «این پروژه، پروژه ملی و بزرگی است»، افزود: این پروژه از باب همکاری دو کشور و تعهدات دو کشور ایران به عراق پروژه‌ای بزرگ است و همچنین نیاز بسیار مبرم از بابت درامدزایی که این پروژه می‌تواند برای دوکشور داشته باشد.

او افزود: اجرای این کار به‌عنوان متولی اصلی به شرکت مهندسی و توسعه انتقال گاز ایران طبق روال رایج داده شده است.

سفر این بخش خط لوله از اهواز آغاز می‌شود و مقصد شهر مرزی شلمچه ودر نهایت عراق است و ظرفیت انتقال روزانه حداقل۵۰ میلیون مترمکعب گاز را دارد. پروژه صادرات به عراق در گستره اهواز خرمشهر شلمچه به بصره به طول 140 کیلومتر با 48 اینچ دارای تهاتر با رودخانه کارون است.

کارون پر آب‌ترین رود ایران است و در فهرست میراث طبیعی ایران قرار دارد همین امر نشان‌دهنده اهمیت زیست‌محیطی آن است و شرکت ملی گاز به عنوان کارفرمای طرح، بهتر ین پیشرفته‌ترین و دوستدار محیط زیست‌ترین روش ممکن را که همان روش حفاری افقی است را به منظور روش موردنظر خود به پیمانکار این طرح بزرگ ابلاغ کرده است.

اجرای این تهاتر به دلیل طولانی بودن تهاتر حدود 700 متر طول و سایز لوله‌ای که می‌بایست برای خط استفاده می‌شد و نیز اولین بودن تهاتر به روش HED با مشکلات بسیاری مواجه بود.

زمان‌بندی اجرای این تهاتر دو ماه پیش‌بینی شده بود؛ اما پیمانکار طرح توانست در مدت زمانی کمتر از یک ماه و بدون هیچ انحرافی از مسیر خط اصلی و پیش‌بینی شده با موفقیت انجام رساند که این مهم به‌عنوان یکی از مشکلات اجرایی گستره مسوول در خط صادراتی گاز عراق که تعهد فی‌مابین دو دولت بوده که موجبات ارزآوری در دو کشور خواهد بود؛ با کیفیت و استاندارد بالا در زمان بسیار کوتاهی به نتیجه مطلوب رسید. با کیفیت بسیار بالا و مطلوب به انجام رسید.

مطبعه‌چی، از پیمانکاران اجرای طرح، گفت: در عملیات حفاری با توجه به اینکه منطقه جنگی بود و آلوده به مین و مهمات هم هست، یک گروه پشتیبانی نیز همراه تیم بود، و در حفاری‌های بیشتر از شش متر حتی مهمات و مین‌های عمل نکرده نیز پیدا شد اما تا به حال هیچ حادثه‌ای نداشتیم و گاز را انتهای مسیر تحویل کشور عراق خواهیم داد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن