نیروگاه سیریک انرژی مکران را تامین می کند

شرکت مهندسی `تکنوپروم اکسپورت` روسیه با همکاری پیمانکاران و سازندگان ایرانی نیروگاه بخاری مذکور را در جنوب شرقی هرمزگان در زمینی به مساحت 199 هکتار راه اندازی می‌کند.

به گزارش «انرژی امروز» مهندس محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی دیروز به خبرنگاران گفت: با همکاری دولت روسیه نیروگاه بخاری 1400 مگاواتی سیریک و پست فشارقوی متصل به آن ظرف 5 سال آینده در استان هرمزگان احداث خواهد شد.

به گفته وی، سرمایه لازم برای ساخت این نیروگاه حدود یک میلیارد و 516 میلیون یورو برآورد می شودکه یک میلیارد و 200 میلیون یورو آن توسط روسیه تأمین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی افزود: شرکت مهندسی `تکنوپروم اکسپورت` روسیه با همکاری پیمانکاران و سازندگان ایرانی نیروگاه بخاری مذکور را در جنوب شرقی هرمزگان در زمینی به مساحت 199 هکتار راه اندازی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این نیروگاه بخاری در 4 واحد 350مگاواتی با میزان بهره وری حدوداً 45درصد، 1400 مگاوات برق تولید خواهد کرد، تاکید کرد: این نیروگاه بخاری از نظر فناوری از نوع پیشرفته و بویلرآن فوق بحرانی است.

نامبرده اضافه کرد: جانمایی این نیروگاه در کنار دریای عمان موجب شده تا آب مورد نیاز آن از دریا صورت گرفته و برای تأمین آب شیرین مصرفی نیروگاه هم ساخت آب شیرین کنی با ظرفیت حدوداً 200مترمکعب در ساعت مدنظر قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: مدت زمان کل قرارداد 55 ماه در نظر گرفته شده که سنکرون اولین واحد نیروگاهی با شبکه برق کشور 41ماه پس از شروع قرارداد در نظر گرفته شده است.

طرزطلب خاطرنشان کرد: به منظور تأمین آب شرب مردم بندرعباس و منطقه مُکران، آب شیرین کن جدیدی به ظرفیت 100هزار مترمکعب در روز با استفاده از دود خارجی این نیروگاه احداث خواهد شد که موجب افزایش راندمان نیروگاه هم خواهد شد.

لازم به ذکر است: نیروگاه بخاری سیریک در 140 کیلومتری شـرق شهرسـتان بنـدرعباس و30 کیلـومتری جنـوب شهرستان میناب در ساحل دریای عمان احداث خواهد شد.

وی ادامه داد: بازپرداخت وام دریافتی از روسیه با سود 77 2 درصد پس از اینکه نیروگاه به تولید رسید، آغاز خواهد شد. بنابر این روس‌ها موظفند برای دریافت پول خود، این نیروگاه را در زمان مقرر به بهره برداری برسانند.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: 85 درصد آورده این طرح را روس‌ها تأمین می‌کنند و 15 درصد دیگر آورده متعلق به ماست و بر این اساس 30 درصد اجرا و تأمین تجهیزات با شرکت‌های داخلی خواهد بود.

وی با ارائه گزارشی از میزان پیشرفت طرح‌های اقتصادی مقاومتی در ساخت و بهره برداری از نیروگاه‌های کشور گفت: قرار بود که در سال 1395 حدود 17 هزار مگاوات نیروگاه در کشور ساخته شده یا به بهره برداری برسد که از این میزان 10 هزار مگاوات مربوط به نیروگاه‌هایی است که امسال مراحل ساخت آنها آغاز می‌شود . از این میزان تاکنون ساخت 8 هزار مگاوات نیروگاه آغاز شده است و مابقی تعهدات طرح‌های اقتصاد مقاومتی هم مربوط به 7 هزار مگاوات واحدهای گازی است که باید به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی تغییر یابند. از این میزان هم تاکنون 3500 مگاوات به سیکل ترکیبی تغییر یافته‌اند.

این مقام مسئول با اشاره به آخرین وضع قرارداد با شرکت ترکیه‌ای – بلژیکی «یونیت اینترنشنال» در ساخت 5 هزار مگاوات نیروگاه جدید در ایران گفت: قرارداد ساخت نیروگاه توسط این شرکت اکنون به 2 هزار مگاوات کاهش یافته است. قرار است در آغاز، این 2 هزار مگاوات عملیاتی شود و پس از تأمین مالی و رسیدن به مرحله اجرا، در صورت رضایت وزارت نیرو، دولت در خصوص سه هزار مگاوات باقی مانده تصمیم گیری کند.

وی ادامه داد: اکنون مهم‌ترین مساله، موضوع تأمین مالی این قرارداد است و به زودی مذاکره‌هایی بین ایران و طرف ترک و همچنین شرکت سرمایه گذاری برای تضمین خرید برق آن انجام می‌شود.

به گفته طرزطلب، در نظر گرفته شده که هزار و 200 مگاوات از این ظرفیت در ساوه (نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس H) و 800 مگاوات دیگر آن در زاهدان (نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F) ساخته شود.

وی بیان داشت: شرکت یونیت اینترنشنال پس از امضا شدن قرارداد خرید تضمینی برق، به مدت 6 ماه فرصت دارد که آن را به نتیجه برساند.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی یادآوری کرد: مجموع اتفاق‌های به وقوع پیوسته در چند ماه گذشته و رسانه‌ای شدن موضوع، موجب شد تا قرارداد به صورت تدریجی اجرایی شود و به همین دلیل سه هزار مگاوات از آنچه ابتدا در قرارداد مد نظر بود، کاهش یافت. وی ادامه داد: قرارداد مربوطه در دو بخش تجاری(شامل شرایط عمومی و خصوصی موافقتنامه، مسائل فنی و …) و جداول پیوست (بیمه، گارانتی، تضمین‌ها و …) تنظیم شده و بحث و تبادل نظر در این زمینه‌ها کماکان ادامه دارد.

به گفته طرزطلب، قرارداد یونیت، نخستین قرارداد خارجی وزارت نیرو در پسابرجام بوده که به دلیل ملاحظات خاص موجود برای سرمایه گذاری خارجی در کشور کمی طولانی و زمانبر شده است.

وی گفت: سیاست وزارت نیرو این است که شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی به عنوان تأمین کننده قطعات و تجهیزات در این طرح‌ها حضور داشته باشند؛ بر این اساس، مطابق قانون هر سرمایه‌گذار ایرانی که بتواند منابع مالی خارجی تأمین کند، از همه تضمین‌های لازم همچون خارجی‌ها بهره‌مند خواهد شد.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: اینک مطابق قرارداد اصلاح شده، 100 درصد تجهیزات مورد نیاز برای اجرایی شدن پروژه‌ها در ساوه و زاهدان توسط پیمانکاران ایرانی تأمین خواهد شد. وی اضافه کرد: مقرر شده توربین – ژنراتور این پروژه‌ها که از فناوری روز جهان بوده، توسط مپنا از آلمان خریداری شود؛ علاوه بر آن، سازنده همه قطعات اصلی نیروگاه‌ها شرکت زیمنس آلمان خواهد بود.

طرزطلب تصریح کرد: برای اجرای این دو پروژه بیش از یک میلیارد و 200 میلیون دلار سرمایه گذاری لازم است که 70 درصد آن توسط بانک‌های اروپایی و 30 درصد دیگر از منابع داخلی تأمین اعتبار شود.

وی یادآور شد: تأمین اعتبار مورد نیاز و فراهم کردن همه شرایط، کاری بسیار بزرگ است که امید می‌رود در چهار تا پنج ماه آینده به نتیجه لازم برسد.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی درخصوص چگونگی خرید تضمینی برق در این قرارداد، گفت: پس از بهره برداری از نیروگاه‌ها و تولید برق، خرید برق طبق مصوبه ارائه شده وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام می‌شود که نرخ آن بر پایه سال 94 بوده و به میزان 770 ریال در هر کیلو وات ساعت است. بدیهی است این نرخ همه ساله بر اساس فرمول ارائه شده مصوبه شورای اقتصاد تعدیل می‌شود که شرط آن هم بازدهی 58 درصد یا بالاتر نیروگاه است.

وی همچنین از آغاز مذاکرات با شرکت‌های ژاپنی برای نوسازی نیروگاه ری خبر داد و گفت: مقرر شده تا با همکاری مشترک شرکت‌های ایرانی و ژاپنی، نیروگاهی به ظرفیت 1050 مگاوات و به صورت سیکل ترکیبی در کنار نیروگاه فعلی ری احداث شود و بعد از به مدار بهره برداری آمدن این نیروگاه، نیروگاه فعلی ری جمع آوری شود.

طرزطلب افزود: پیش بینی می‌کنیم اردیبهشت 96 بتوانیم قرارداد احداث این نیروگاه را با شرکت ژاپنی و همکار ایرانی‌اش به امضا برسانیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن