ذوب‌آهن زیر بار افزایش قیمت نرفت

نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس مشکل اصلی صنعت زغال را رابطه‌ی بین ذوب آهن اصفهان و زغال سنگ دانست و تاکید کرد: وزیر صنایع ابلاغ کرد قیمت زغال را افزایش دهند، اما ذوب آهن اصفهان زیر بار نرفت و اجرا نکرد. ذوب آهن دوماه پیش این افزایش را پذیرفت اما هنوز قرار دادی با قیمت جدید ابلاغ نشده است.

حسین امیری خامکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر واردات زغال اظهار داشت: زمانی که قیمت جهانی افت کرده بود کک و ذغال وارد شده است که البته یکی از اعتراضات ما بود. با پیگیری‌های صورت گرفته مبنی بر بالا بردن تعرفه ذغال و کک و کاهش واردات کک و ذغالسنگ دولت مبلغی را افزایش داد.

وی علت این واردات را کیفیت زغال خارجی عنوان کرد و اذعان کرد: مسئولین می‌گویند کیفیت زغال داخل به گونه‌ای است که باید با بخشی از زغال وارداتی قاطی شود تا بتواند کیفیت کک مورد نیازشان را برای فولاد موردنظر خودشان وارد بکنند. ولی متاسفانه مدتی زغالی که می‌توانستند داخل کشور تأمین کنند را وارد می‌کردند.

امیری با اشاره به اینکه ذوب آهن اصفهان مشتری انحصاری ذغالسنگ استان کرمان است خاطر نشان کرد: ذوب آهن اصفهان قادر به پرداخت طلب زغالسنگ نمی‌باشد و ذغالسنگ هم در پرداخت حقوق کارگران و پیمانکاران دچار مشکل شده است.

وی با اشاره به وضعیت زغالسنگ در استان کرمان گفت: به دنبال رکودی که بر فولاد دنیا و کشور حاکم شد ذوب آهن اصفهان نیز دچار رکود شد و این امر تعویق پرداخت پول زغال سنگ را به دنبال داشت و همچنین قیمت زغال راکت ماند.

 امیری از تعطیلی برخی معادن خبر داد و اذعان کرد: قیمت ذغال در جهان پایین آمد لذا هزینه‌های تولید داخل نسبت به قیمت جهانی بالا بود و باعث شد که بعضی از معادن به خصوص معادن خصوصی و تحت نظر پیمانکاران تعطیل شود.

نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس افزود: چند معدن در اثر حادثه تعطیل شد و در حال حاضر 5 الی 6 معدن تعطیل شده است که در حال تلاش برای راه اندازی هستیم.

وی همچنین به تعطیلی معدن دولتی باب نیزو اشاره کرده و گفت: معدن باب نیزو دچار حادثه شد و قریب به 12 نفر کشته داد و پس از آن تعطیل شد، هم اکنون در حال آمادگی و راه اندازی مجدد می‌باشد.

نماینده مردم شهرستان‌های زرند و کوهبنان در مجلس کمبود گردش مالی را علت عدم آماده‌سازی یکی از معادن عنوان کرد و اظهار داشت: تلاش‌های بسیار زیادی در خصوص تعطیل نشدن معادن زغال صورت گرفت و سعی کردیم ذغالسنگ در کرمان زمین گیر نشود، همچنین یکی از معادن آماده سازی نشده و این عدم آماده سازی به دلیل کمبود گردش مالی در صنعت می‌باشد و این مسئله ما را در امنیت شغلی کارگران نگران کرده است.

نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس این را هم اضافه کرد: با توجه به اینکه پرداخت حقوق کارگران در بخش خصوصی عقب افتاده است اما این تعویق حقوق‌ها در بخش دولتی کمی جلوتر است که حدود 3 ماه می‌باشد.

امیری با توجه به اقدامات صورت گرفته در افزایش قیمت زغال به گفتارنو گفت: در دو سه سال گذشته تلاش‌های زیادی در خصوص قیمت زغال داشته‌ایم و جلسات مشترکی با وزیر صنایع و معادن، وزیر کار، استاندار، مسئولین ذوب آهن و زغالسنگ تشکیل و در خصوص قیمت ذغال بحث شد.

امیری خامکانی با تاکید به اینکه صنعت زغالسنگ باید از انحصار ذوب آهن خارج شود؛ افزود: زغالسنگ باید هزینه‌های تولیدش را پایین بیاورد و همچنین به فکر صادرات باشد و با کک سازی های خصوصی داخل کشور قرار داد امضا کند تا از انحصار ذوب آهن بیرون آید.

وی علت نبود سرمایه گذار خارجی را ساختار معادن و ساختار اداری دانست و افزود: پیرو تعطیلی چند معدن تلاش کردیم که بخش خصوصی دیگری در داخل کشور پیدا کنیم، هنوز نتوانستیم سرمایه گذاری پیداکنیم که این معدن را فعال کند. اخیراً بین پیمانکار قبلی و چند پیمانکار جلساتی صورت گرفته است تا شرایط را برا راه اندازی معدن ارزیابی کنند.

نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس همچنین افزود: معدن باب نیزو را یک شرکت آلمانی در حال طراحی است که طراحی خوبی است و 6 میلیون تن تولید در سال پیش‌بینی کرده‌اند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن