از احوال شرکت‌های زیان‌ده تا تغییر مدیریت هلدینگ

صبح امروز مجمع عمومی و فوق العاده هلدینگ خلیج فارس در محل پژوهشگاه صنعت نفت ایران با حضور سهامداران این شرکت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پتروشیمی «انرژی امروز»، عادل نژادسلیم، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در این جلسه که تا بعد از ظهر ادامه داشت، گفت: برای حفظ مشتری لازم است برخی محصولات را محصولات را که در گذشته تولید نمی‌کردیم تولید و سبد کالایی را متنوع سازیم که این امر پیگیری شده است.

نژادسلیم با اشاره به اینکه در سال 1392، در زنجیره ارزش هلدینگ، از خوراک گاز طبیعی استفاده نمی‌شد، اظهار کرد: از سال 1392 تا کنون هلدینگ خلیج فارس 68 هزار و 654 میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده است.

وی تصریح کرد: شرایط و برنامه‌های هلدینگ خلیج فارس در سال 1397، نشان‌دهنده کاهش ریسک، دسترسی به مزایای خوراک گاز، تنوع سبد محصولات و حفظ بازار است.

نژادسلیم با اشاره به مشکلاتی که گریبانگیر هلدینگ بوده است، گفت: عدم وجود ساختار مناسب یکی از مشکلات ما بود. در راستای شفاف سازی گام برداشتیم؛ اکنون نیز 3 تا 4 شرکت آماده هستند که سهام آن ها را در بورس ارائه دهیم اما ابتدا باید اختلاف مالی‌ها را حل کنیم و سهام را به قیمت مناسب عرضه کنیم.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، ادامه داد: یکی از مشکلات نیز نداشتن جایگاه مناسب بود؛ هلدینگ را در جهان مطرح و در 4 کشور اروپایی پرزنت کردیم. سپس با 3 شرکت بزرگ و  ردیف اول قرارداد امضا کردیم و 5 میلیارد یورو پروژه را پیش می‌بریم. اکنون هلدینگ خلیج فارس جزو 500 شرکت نخست دنیا است و رتبه 134ام را داریم.

نژادسلیم با اشاره به عدم وجود ساختار مناسب فروش در سال‌های گذشته، تاکید کرد که «برای رقابت باید موج‌سواری کنی» گفت: اکنون در سه کشور دفتر و شرکت داریم؛ در کشورهای خارجی حساب باز کردیم و با مشکل انتقال پول مواجه نیستیم.

پارادایم ذهنی هلدینگ خلیج فارس تغییر کرد

وی با تاکید بر اینکه تفکر سنتی در فرهنگ سازمانی باید از بین برود، گفت: تا پارادایم ذهنمام درست نشود به درستی نمی‌توانیم مدیریت کنیم بنابراین برای مدیران دوره‌های اختصاصی برگزار کردیم تا بهره‌وری افزایش یابد.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با تاکید بر اینکه اکنون ادبیات و رفتار هلدینگ متفاوت شده و مناسب با شرایط امروز است، گفت: اقتصاد مقاومتی و توانمندی داخل، مورد توجه ماست. به همین دلیل به تمام شرکت‌ها ابلاغ کردیم که فقط باید از تجهیزات ایرانی استفاده کنند و درصورتی که کالایی در داخل تولید نمی‌شود، حق واردات آن را دارند. بدین صورت ار سال 1394 تا 1395، 176 درصد خرید داخل شرکت‌های هلدینگ افزایش یافت. اکنون نیز 70 درصد تجهیزاتی که استفاده می‌کنیم ایرانی هستند.

فیلیپین و خوزستان زیان‌ده هستند

نژادسلیم همچنین با تاکید بر توجه هلدینگ خلیج فارس به مسوولیت‌های اجتماعی، گفت: اکنون تولید به میزان 86 درصد ظرفیت اسمی صورت می‌گیرد. دومین شرکت پتروشیمی خاورمیانه و بزرگ‌ترین شرکت پتروشیمی ایران هستیم. تنها دو شرکت زیان‌ده داریم که شرکت‌های فیلیپین و خوزستان هستند البته پتروشیمی خوزستان به سود رسیده اما سود آن کافی نیست.

وی با تاکید بر اینکه استراتژی 5 ساله هلدینگ خلیج فارس سال آتی به پایان می‌رسد، اظهار کرد: تدوین استراتژی 5 ساله دوم از اوایل سال 1397 آغاز می‌شود. در مسیر پیش رو باید زنجیره جدید تولید تعریف کنیم و نباید اتیلن را تنها به پلی‌اتیلن تبدیل کنیم.

ناکامی در خارج از مرزهای ایران

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با اشاره به برنامه‌های آتی این شرکت از جمله توسعه مشارکت‌ها در محصولات با حاشیه سود بالا در ایران و خارج، ارتقای بهره‌وری و مدیریت سبد سهام گفت: تا کنون در مشارکت در خارج از ایران موفق نبوده‌ایم.

نژادسلیم خطاب به سهامداران، گفت: صنعت پتروشیمی ایران را دست کم نگیرید؛ موتور توسعه کشور پتروشیمی است. پول را در بانک نخوابانید و در پتروشیمی سرمایه‌گذاری کنید. زمانی اقتصاد جیب من خوب است که افتصاد کشور پایدار باشد. البته حمایت حاکمیتی برای توسعه پتروشیمی لازم است و از طرفی نیز باید نگاه علمی به مسایل داشته باشیم.

وی به مجمع پیشنهاد تصویب صورت‌های مالی اساسی، تنفیذ معاملات مشمول ماده 129، عدم تقسیم کامل سود و تقسیم 100 درصدی سود در سال 1397، تقسیم سود در سال جاری با توجه به طرح‌های توسعه‌ای و تصویب برنامه‌های پیشنهادی هلدینگ در ارتباط با پرداخت سود تقسیم شده طبق جدول زمانبندی را داد.

از خروج پتروشیمی فیلیپین از توجیه اقتصادی تا رفع مشکل اختلاف حساب نوری

در این جلسه موارد گوناگونی نیز مطرح شد و بر این اساس، اختلاف حساب 1200 میلیارد تومانی پتروشمی نوری با وزارت نفت حل شده است و از 47 هزار میلیارد تومان اختلاف حساب، 44 هزار میلیارد تومان از آن مربوط به پتروشیمی بندر امام است. همچنین 17 هزار میلیارد تومان طلب پتروشیمی بندر امام از پتروشیمی نوری است که تاثیری بر سهام ندارد و اختلاف حساب 18 هزار میلیارد تومانی بندر امام ممکن بود که بر سود پتروشیمی بندر امام تاثیر بگذارد که حل شد.

پتروشیمی فیلیپین نیز با توجه به هزینه 450 دلاری حمل اتیلن از خلیج فارس به محل پتروشیمی، توجیه اقتصادی ندارد و باعث زیان‌دهی شرکت شده و امکان تداوم تولید وجود ندارد.

بر اساس وعده مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، پروژه‌های این هلدینگ تا سال 1397 به بهره‌برداری می‌رسند(مطلبی که با گلایه سهام‌داران مبنی بر به تاخیر افتادن پروژه‌ها همراه بود).

خروج تندگویان و اروند از زیان‌دهی

شرکت‌های پتروشیمی اروند و شهید تندگویان در سال 1395، از زیان‌دهی خارج شدند اما سود خالص پتروشیمی کارون با وجود بهبود شرایط هنوز مثبت نشده است.

مقدار زیان پتروشیمی خوزستان نیز کاهش یافته اما این پتروشیمی یا باید سودده شود یا از مجموعه هلدینگ خلیج فارس خارج.

نژادسلیم می‌رود؟

در این نشست سهامداران از نژادسلیم درباره ماندگاری‌اش در هلدینگ خلیج فارس پرسیدند و وی جواب داد: به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنم که گویی همواره در این سمت می‌مانم اما در عین حال چمدانم بسته است و هر گاه بگویند، می‌روم؛ با این حال شما به اخباری که شنیده‌می‌شود گوش ندهید؛ بارها و بارها در رسانه‌های مختلف خبر رفتن مرا منتشر کردند و همچنان هستم.

مصوبات مجمع

بر اساس مصوبات این مجمع نیز، با 30 درصد افزایش 40 تومان سود بین سهامداران تفسیم می‌شود.

حقوق هیات مدیره با 10 درصد افزایش از یک میلیون و 600 هزار تومان به یک میلیون و 800 هزار تومان افزایش یافت.

پاداش هیات مدیره نیز به سان سال گذشته 920 میلیون تومان باقی می‌ماند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن