میتوانیم بازاری ۴۰۰ میلیون نفره برای برق داشته باشیم
سرپرست وزارت نیرو اعلام کرد: در حال حاضر، حدود ۷۷ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده برق و بیش از ۵۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق داریم.
به گزارش خبرنگار نیروی «انرژی امروز»، ستار محمودی که امروز در کنفرانس بینالمللی صنعت برق سخن میگفت؛ اظهار داشت: اگر سیستمهایی با راندمان بالاتر داشته باشیم؛ نیروی انسانی ما حاضر هست بسیار بهتر عمل کند.
وی با بیان اینکه «اکنون به ۳۴ میلیون مشترک برق پاسخ داده میشود»، افزود: ظرفیت موجود برق کشور یکی از مسائلی است که میتواند در جغرافیایی خاورمیانه بعد آموزشی داشته باشد.
محمودی با اعلام اینکه «هماکنون بیش از ۵۰ درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تولید میشود»، گفت: مراودات ما با بخش خصوصی در گرو تشویق این بخش است. اگر بازاری جاذب باشد رقابت شکل میگیرد و شفافیت بیشتر شده و داد و ستد بدون مرزی بیشتری صورت میگیرد. مراودات برقی ما نشاندهنده جذاب بودن این بازار است.
به گفته وی، بر اساس آمار بهعنوان یکی از شاخصهای ارائه خدمات با کیفیت، در سال ۹۲، ۱۲۵ دقیقه نوسان ولتاژ داشتیم که اکنون به ۱۲ دقیقه رسیده است.
سرپرست وزارت نیرو اعلام کرد: در سالهای آتی باید ۵۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی ایجاد کنیم و ۲۰ هزارمگاوات از آن را میتوان از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین کرد.
وی افزود: بازسازی، بهسازی، نگاهداری و بهرهبرداری از تاسیسات، بازاری به مراتب بزرگتر از بازار تولید را دارد و با توسعه منابع انسانی و مدیریتی، خیلی از بازارهای منطقه هم به بازار ایران پیوند میخورد.
محمودی با بیان اینکه «در حوزه برق میتوانیم بازاری ۴۰۰ میلیون نفره داشته باشیم»، گفت: در کشور عراق زمینههای خوبی وجود دارد. در ماههای آینده نیز بخشی از شبکه برق را با شبکه عراق سنکرون میکنیم.
وی با اشاره به بازار کشور سوریه گفت: بسیاری از نقاط آن کشور نیاز به بازسازی دارد. سوریه هم مشابه بازار عراق پتانسیل زیادی برای توسعه دارد. در این بازار باید صنعتگران برق در همه حوزهها فعال باشند.
سرپرست وزارت نیرو با بیان اینکه «استراتژی این وزارتخانه برای سالهای آتی برگرفته از یک سری اقدامات و ظرفیتهای موجود است»، تصریح کرد: یکی از استراتژیها مربوط به پیگیری اقتصاد برق است که اقتصادی پویا باشد و بهتدریج از سیاست فاصله گیرد.
وی افزود: یکی از کارهای اساسی وزارت نیرو در دولت دوازدهم اصلاح اقتصاد برق است. ما مشکل فنی و آب نداریم. مشکل ما اقتصاد آب و برق است. از سوی دیگر، تشویق و ترغیب ساخت داخل را در دستور کار قرار دادیم. همچنین، حرکت در مرز دانش باید باشد. وقتی فناوری داخلی شود، سرمایهای برای ما خواهد بود.
محمودی در پایان به تلاش وزارت نیرو برای تربیت نسل نو در صنعت برق اشاره کرد.
ستار محمودی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: باید به سمتی برویم که مصرف بیشتر برق در بخشهای تولید و صنعت صورت گیرد.
وی با اشاره به سنکرون شبکه برق ایران و عراق گفت: برای اینکه صنعت برق ایران بتواند در بازسازی صنعت برق عراقی کمک کند در ماههای آینده بخشی از شبکه را با شبکه عراق سنکرون میکنیم.
وی درمورد میزان برق صادراتی هم گفت: مقدار برق ارسالی بستگی به شرایط دارد. ما بیشتر به دنبال کمک در ایجاد زیرساختها هستیم.