در سفر روحانی به اهواز چه گذشت؟

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه «مشکل مردم هر منطقه، مشکل کل ملت ایران است»، از همه تلاشگران حل مشکلات مردم خوزستان قدردانی و تصریح کرد: برای حل مشکلات زیست محیطی و ریزگرد خسته و مایوس نمی‌شویم؛ برنامه‌ها و تلاشها ادامه می باید.

حسن روحانی، رییس جمهوری، عصر امروز در ادامه سفر یک روزه خود به استان خوزستان برای بررسی و رسیدگی به معضل گرد و غبار این استان در نشست کارگروه ملی مبارزه با ریزگردها و شورای اداری استان خوزستان شرکت کرد. وی با اشاره به شرایط اظهاراتی که در این زمینه انجام شده، گفت:وقتی مردم دچار مشکل می شوند، به جای مچ گیری باید دست یکدیگر را بگیریم.

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه باید همواره متحد و یکپارچه باشیم، چرا که همه ایرانی بوده و زیر یک پرچم قرار داریم، گفت: شک ندارم، روزی که گرد و غبار اهواز را فرا می‌گیرد، همه ایرانیان نگران هستند و احساس غم و اندوه می‌کنند همانطور که در حادثه ساختمان پلاسکو در تهران، تمام ایران ناراحت بود و همه ملت در فضای حقیقی و مجازی همدل شده و برای آتش‌نشانان احساس غم و اندوه داشتند.

هیچ کس نباید بذر ناامیدی در دل مردم بکارد

وی با اشاره به اینکه هیچ‌کس نباید در دل مردم بذر یأس و هراس بپاشد، گفت: به هر حال مشکلات و حوادث در کشور ممکن است به هر شکلی بوجود بیاید، اما این مشکل متعلق به همه ملت است و به حول و قوه الهی، قادر خواهیم بود این مشکلات را از پیش پا برداریم و تنها در صورتی موفق خواهیم بود که همه به طور یکپارچه دست به دست هم دهیم.

روحانی با تقدیر از همه مسئولان، نمایندگان، مردم و کسانی که در این ایام که خوزستان با مشکل گرد و غبار و قطعی آب و برق مواجه بود، کمک کرده و یاری رساندند، گفت: دولت به اقدامات خود برای حل این مشکل ادامه خواهد داد و در این راه هرگز مأیوس و نگران نخواهد بود، هر چند از اینکه مردم در نقطه‌ای از کشور دچار مشکل می‌شوند، ناراحت می‌شویم.

وی خاطر نشان کرد: پدیده گرد و غبار و ریزگردها، مشکلی جدید نیست و تنها به ایران مربوط نمی‌شود، بلکه اکثر کشورهای منطقه دچار این مشکل هستند اما در عین حال تلاش ما در دولت بر این مبنا بوده که روزهای پاک و سالم در استان‌هایی که دچار این مشکل هستند، افزایش یابد و آمار نشان می‌دهد که در مجموع روزهای سالم نسبت به گذشته افزایش یافته، اما شدت گرد و غبار و ریزگرد در روزهایی که این پدیده به وقوع می‌پیوندد، زیاد است.

قطعی آب و برق منحصر به ایران نیست

رییس‌ جمهوری افزود: درست است که ریزگردها مشکلاتی را بوجود آورد و حوادثی که به تبع آن در خوزستان اتفاق افتاد سختی‌ها را افزایش داد، اما  از صدا و سیما و رسانه‌ها می‌خواهم که مقایسه کنند که آیا مشکل قطعی آب، برق، گرد و خاک و سیل تنها منحصر به ایران است یا در دیگر کشورها نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: به هر حال ایران جزو 10 کشوری است که بلایای طبیعی در آن زیاد است، اما اگر امسال نسبت به سال‌های گذشته تعداد روزهای پاک و سالم در مناطق مختلف کشور بهتر باشد، مشخص می‌شود که ما یک گام به پیش رفته ایم.

روحانی  با اشاره به بازدید از طرح‌هایی که در زمینه مقابله با پدیده ریزگردها در استان خوزستان انجام می‌شود و نیز تشکیل ستاد مدیریت بحران استان به ریاست معاون اول رییس جمهوری، گفت: باید مشکل را برطرف کرده و پای آن ایستاد؛ ما نه می‌ترسیم و نه عقب‌نشینی می‌کنیم، البته امکانات دولت که متعلق به مردم است، بسیار محدود است، اما بسیار خوشحال‌کننده است اینکه امروز در اهواز از نزدیک مشاهده کردیم که برق اضطراری در تصفیه‌خانه راه‌اندازی شده است و وزیر نیرو قول داد که اگر ریزگرد مشکلی برای برق استان بوجود بیاورد، هیچ مشکلی در تأمین آب ایجاد نخواهد شد.

وی با اشاره به بازدید از طرح آماک و اینکه با وعده مسئولین این طرح تا 15 روز آینده در استان خوزستان راه‌اندازی خواهد شد، گفت: طرح آماک برای حفاظت از محیط زیست بسیار ضروری است چرا که به واسطه آن گازهایی که بیهوده سوخته می‌شوند، جمع‌آوری و به صنعت منتقل خواهند شد.

رییس‌ جمهوری همچنین گفت: موضوع ریزگردها، مسأله پیچیده‌ای است که باید برای رفع آن، تلاش‌های داخلی و رایزنی‌های سیاسی انجام شود.

حق‌آبه همچون حق‌الناس در انتخابات است

روحانی با اشاره به اینکه باید حق‌آبه‌ها را همانند موضوع حق‌الناس در انتخابات ، پرداخت کنیم، گفت: اگر با طبیعت بجنگیم، طبیعت حق خود را از ما می‌ستاند. باید در چارچوب سنت‌های الهی حرکت کنیم، چرا که قدم به قدم اشتباهات بشر و اقدامات نادرست منجر به این اتفاقات و مشکلات می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آثار یک تحریم چندساله، چند روزه از بین نخواهد رفت، گفت: باید مسایل و مشکلات را در کنار هم، حل و فصل کنیم.

رییس قوه مجریه با بیان اینکه هر طرح بزرگی که برای تصویب به دولت آمده، شرط اجرای آن حل پیوست زیستی محیطی آن طرح بوده است، گفت: یکی از راه‌های حفاظت از محیط زیست، موضوع حق‌آبه‌ها است و دولت در تمام مذاکرات سیاسی خود همانطور که به دنبال احیای دریاچه ارومیه بوده به دنبال احیای  سایر تالاب‌ها از جمله هامون و جازموریان بوده است.

تعارف و حرف دوپهلو با مردم نداریم

رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه ما با ملت ایران نه تعارف داریم و نه حرف دو پهلو می‌زنیم، گفت: در اولین سفر خود به خوزستان اعلام کردم که استفاده سایر استان‌ها از آب کارون در حد آب شرب خواهد بود و بر این عهد پایبند هستیم، چرا که ما می‌خواهیم خوزستان همانند سایر نقاط ایران پیشرفت و توسعه پیدا کند  و از سوی دیگر باید نسبت به فداکاری و مجاهدت مردم این استان در دوران دفاع مقدس توجه ویژه داشته باشیم.

طرح 550 هکتار اراضی در حال انجام است

روحانی با اشاره به اینکه برای اولین بار طرح زیر کشت بردن 550 هکتار از اراضی استان خوزستان با همت وزارت جهاد کشاورزی و سایر وزارتخانه‌ها در حال انجام است از تلاش‌های وزیر جهاد کشاورزی تقدیر کرد و افزود: آقای حجتی یکی از افراد شریف‌، دلسوز و فداکار دولت یازدهم است و ما باید قدردان تلاش‌های ایشان به واسطه خودکفایی در تولید گندم و کاهش واردات مواد غذایی از 8 میلیون تن به 3 میلیون تن باشیم.

رییس‌ جمهوری افزود: مباحث جناحی و حزب سیاسی در زمانی که مشکلی برای یک استان و منطقه‌ای بوجود می‌آید جایی ندارد، بلکه در آن هنگام همه باید دست به دست هم داده و به جای مچ‌گیری به صحنه آمده ، دست یکدیگر را بگیریم و به هم کمک کنیم.

روحانی اظهار امیدواری کرد مشکلاتی که برای استان خوزستان در پدیده ریزگردها بوجود آمده، نقطه عطفی برای تصمیمات مهم و برداشتن گام‌های بلند در کشور باشد.

وی خاطر نشان کرد: باید از همه فرصت‌ها و امکانات برای مقابله با پدیده ریزگردها، استفاده کنیم و در این راستا بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس قوه مجریه خطاب به مردم خوزستان، گفت: دولت در کنار شماست و از همه توان خود برای رفع مشکلات این استان استفاده خواهد کرد.

اقدام فوری برای حل مشکل آب و فاضلاب خوزستان

رییس‌ جمهوری با اشاره به اینکه مسأله آب و فاضلاب یکی از موضوعات بسیار مهم استان خوزستان است که در دولت دنبال می‌شود و باید اقدام فوری در این راستا انجام دهیم، گفت: این اقدام فوری از طریق بودجه‌های معمول امکان‌پذیر نیست و به عنوان هدیه این سفر به مردم خوزستان، قول می‌دهیم که یا از طریق صندوق توسعه ملی و یا از طریق فاینانس این موضوع را حل و فصل کنیم.

خواسته های مردم خوزستان از زبان رئیس کمیسیون انرژی مجلس

در این جلسه، همچنین فریدون حسنوند، نماینده اندیمشک و رییس کمیسیون انرژی مجلس خواسته های خوزستان را از رییس جمهور  به صورت مواردی دسته بندی کرده و آن را قرائت کر. این خواسته ها به شرح زیر است:

1- بازنگری در طرح های انتقال آب 

2- تهیه طرح جامع آب کشور 

3- توقف برخی پروژ های فاقد مجوز در حوزه انتقال آب

4- تسریع در اجرای طرح 550 هزارهکتاری و تامین آب این طرح و تکمیل اعتبارات آن

5- تامین حقابه تالاب ها

6- تسریع در اجرای طرح غدیر برای انتقال آب از دریاچه سد دز به شهرهای خوزستان 

7- رهاسازی آب در زمین هایی که کانون ریزگردها هستند

8- اختصاص صدمیلیون دلار برای استان خوزستان در تبصره 4 بودجه

9- تصویب شرح اقدامات و وظایف هر دستگاه و تشکیل ستادی برای مقابله با ریزگردها با ریاست معاونت اول رییس جمهور

فریاد نماینده بر سر ابتکار

 پیش از سخنان رییس‌ جمهوری ، چیت چیان وزیر نیرو، حجتی وزیر جهاد کشاورزی، نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه و معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، گزارشی از اقدامات و برنامه‌های خود در راستای رفع مشکلات استان خوزستان ارایه کردند. 

همچنین غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، گزارشی از وضعیت زیست‌محیطی استان، کانون‌های بحرانی تولید ریزگرد و اقدامات و برنامه‌های کوتاه‌ مدت، میان مدت و بلند مدت مد نظر برای مقابله با این پدیده ارایه کرد. موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان نیز با تقدیر از توجه دولت به توسعه استان خوزستان خواستار افزایش تلاش‌ها و رسیدگی‌ها برای رفع مشکلات مردم، بویژه در زمینه مقابله با پدیده ریزگردها شد.همچنین سه نفر از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی به بیان نقطه‌نظرات و دیدگاه‌های خود در زمینه مسایل و مشکلات گوناگون استان خوزستان پرداختند که یکی از نمایندگان اهواز با فریاد بر سر معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، عملکرد او را زیر سئوال برده و آن را ناتوان در حل مشکلات محیط زیست دانسته است.

بازدید رییس جمهوری از پالایشگاه شیرین سازی گازهای همراه نفت در اهواز

علاوه بر این رییس جمهوری در این سفر از پالایشگاه شیرین سازی گازهای همراه نفت در طرح آماک خوزستان دیدن کرد.طرح آماک برای جمع آوری 241 میلیون فوت مکعب گازهای ترش همراه نفت (بنگستان) در میادین اهواز و مارون و منصوری و آبتیمور و کوپال طراحی شده است.324 میلیون دلار بودجه برای اجرای این طرح سرمایه گذاری شده که با هزینه های جانبی 530 میلیون دلار هزینه اجرای طرح است. در این بازدید رییس پالایشگاه شیرین سازی کارون در این باره گفت: فاز دوم و زیست محیطی این طرح که برای جمع آوری 14 میلیون فوت مکعب ناخالصی و گاز اسیدی است هم اکنون 97 درصد پیشرفت دارد و تا دو هفته آینده به بهره برداری می رسد.رسول راکی علیپور افزود: به طور میانگین هم اکنون 150 میلیون فوت مکعب فراورش گاز صورت می گیرد.

مولدهای برق تصفیه خانه شماره 2 اهواز وارد مدار شد

همچنین همزمان با این سفر سفر مولدهای برق تصفیه خانه شماره 2 اهواز که طی چند روز گذشته نصب آن آغاز شده بود  با حضور  روحانی رییس جمهوری وارد مدار شد.برای جلوگیری از قطع آب در کلانشهر اهواز و با تصویب کارگروه مقابله با ریزگردها نصب این مولدها توسط وزارت نیرو از هفته پیش آغاز و با حضور روحانی امروز وارد مدار شده تا از این پس هیچگاه به دلیل قطع برق اهواز این تصفیه خانه از فعالیت باز نایستد.تصفیه خانه شماره 2 اهواز بیش از 60 درصد آب شرب مردم این کلانشهر را تامین می کند که به دلیل نداشتن برق اضطراری در پی وقوع توفان گرد و خاک در هشتم بهمن قطع و مشکلاتی برای مردم اهواز به وجود آورد. با نصب این مولدها برق تصفیه خانه شماره دو اهواز دائمی خواهد شد و به هنگام قطع برق شبکه اهواز این تصفیه خانوه به طور اتوماتیک از مولدها استفاده خواهد کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن